Der er få ting, der er så festlige som bobler. Det skulle da lige være farverige, boblende drinks! Mimosaer er blandingen af bobler, eksempelvis champagne eller prosecco med lækre frugtjuicer og flot pynt.
Se her hvordan du let sammensætter en fantastisk mimosa bar, som med garanti vil henrykke alle dine bryllupsgæster.
Ingredienser
Traditionelt laves mimosa med champagne, men alle typer bobler kan bruges. Jeg har valgt en tør prosecco, som passer rigtigt godt til drinken. Helt søde bobler som fx moscato d’asti kan hurtigt blive for meget, da juicerne også tilfører en del sødme.
Annonce ♥
Jeg har valgt 4 forskellige juicer, der både bidrager med forskellige smage og med forskellige farver, så de ser flotte ud på baren. Jeg har valgt en blodappelsin-juice, en mangojuice, en grapejuice og en æblejuice med rabarber.
Derudover er der på baren forskellige bær, citrusfrugter og mynte som den færdige mimosa kan pyntes med samt rørepinde med simpel top-pynt.
Sådan stiller du baren op
På et bord arrangeres champagnefløjter, rørepinde og prosecco i den ene side. Bagved hænges et flot backdrop, der trækker opmærksomhed til baren samt et lille skilt, der forklarer den simple opskrift.
Medmindre juicerne er i meget pæn emballage, ser det pænest ud at hælde den på flotte patentflasker med små mærkater med beskrivelse af indholdet på.
Annonce ♥
Mærkatet er købt i IKEA og bindes på flaskerne med et silkebånd og en lille guldkvast. De små kvaster er købt i Søstrene Grene. Jeg synes, det ser flot ud, når juicerne står på række bagerst på bordet.
Blåbær, jordbær og stykker af lime fyldes i små patentglas. Disse stilles forrest på bordet i midten med en ske eller en tang til at tage med. Jeg har fundet nogle fine guldskeer, der passer rigtigt godt til gulddetaljerne i backdroppet og de små kvaste på flaskerne og rørepindene.
Rørepindene er lavet af grillspyd, som jeg har klippet den spidse ende af. Sæt en lille klat lim med en limpistol på toppen af pinden, sæt forsigtigt en guldkvast på og dyp den endnu varme lim i guldglimmer.
Rørepindene er absolut ikke nødvendige, men de er lynhurtige at lave og ser festlige ud. Desuden er det sjovt at sætte pynte-frugten på pinden og dermed få et lille frugtspyd i sin drink 🙂
Annonce ♥
Baren ser smukkest ud, hvis den ikke er overfyldt med glas og flasker, men for at den også passer til de mange gæster der kan være til et bryllup, er det en god idé at gemme ekstra glas og mere prosecco under bordet.
En betænksom bar
Ved at stille danskvand frem på baren giver du gæster, der ikke drikker alkohol, en mulighed for også at gå i baren. Ved at udskifte proseccoen med danskvand får man en lækker og alkoholfri drink, der stadig er meget festlig.
Mimosabaren er ikke kun god til selve bryllupsfesten. Den vil også skabe en herlig stemning på en polterabend eller til brunch med familien dagen efter brylluppet. Kun fantasien sætter grænser for hvordan juicer og bobler kan blandes og hvornår de friske drinks kan serveres.
God fornøjelse med mimosaerne!
Photocredit:
Alle billeder i denne artikel er taget af Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, muldbjergdesign.dk