Save the date magneter

Save the date magneter er en super fin måde at give dine gæster besked om bryllupsdatoen. Hvis du vil være sikker på, at alle dine gæster kan komme til jeres bryllup, så er en lille hilsen til venner og familie om at sætte kryds i kalenderen løsningen.

Save the date er forståeligt nok også blevet populært i Danmark, og du kan gøre det på mange forskellige måder. Her giver vi dig opskriften på, hvordan du nemt kan lave nogle små fine magneter til formålet, så gæsterne ikke glemmer jeres bryllup.

Det skal du bruge

Magneterne er lavet ved at overføre et print til et lille stykke træ. Materialerne du skal bruge er:

Annonce ♥

  • Træplader (jeg har fundet nogen i Panduro Hobby, der måler 4*4 cm)
  • Decoupage-limlak
  • Magneter
  • Pensel
  • Laserprintede, spejlvendte tekster

materiale til at lave save the date magneter

Først skal teksten laves. Jeg har sat teksten op i photoshop, hvor det er meget nemt at spejlvende hele billedet. Man markerer teksten, højreklikker og vælger transform og reflect. Herefter skal den indstilles til at at reflektere vertikalt.

Hvis du ikke har adgang til billedbehandlingsprogrammer som photoshop, kan du sætte teksten op i word eller photoshop og spejlvende når du printer.

Det er meget vigtigt, at du printer på en laserprinter, da overførslen af trykket ikke virker med blækprint.

Tekst til save the date magnet forbered på pc

Tekst til save the date magnet forbered på pc

Tekst til save the date magnet forbered på pc

Annonce ♥

Sådan gør du

Klip de printede tekster ud i firkanter. Påfør et jævnt lag limlak på papiret og sæt det på en træplade. Jeg synes, det er lettest at få teksten lige ved at sætte træpladen på højkant af papiret og lægge den forsigtigt ned over teksten.

Hvis du er meget hurtig, kan du godt flytte rundt på teksten, men limlakken begynder med det samme at tørre til træet, og teksten hænger med det samme fast i limen. Det er derfor en god idé at lave lidt ekstra, så du har nogen at øve dig på.

træstykker, lim og tallerken

lim smøres på papir

dscf1091

tekst overføres til træplade

træplade tørrer

Annonce ♥

Lad skiltene tørre, til limlakken er helt tør. Det tager 30-60 minutter. Herefter skal papiret fjernes. Det gør du ved at dyppe skiltet i en skål vand og forsigtigt nulre papiret af. Pas på ikke at nulre for hårdt, for så kan teksten også glide af.

træplade nulres fri af papir

træplade med save the date tekst

Læg igen skiltene til tørre. Når de er tørret op, kan der være papirrester tilbage. Dette fjernes nemt med en fugtig finger.

De helt tørre skilte skal have endnu en gang limlak for at beskytte teksten. Denne gang fungerer limlakken udelukkende som lak, og du kan derfor også bruge en spraylak, hvis du foretrækker det.

firkantede save the date magneter

Til sidst sættes magneterne fast på bagsiden. Jeg har fundet nogen selvklæbende, tynde kvadratiske magneter i Panduro Hobby, der er meget let at sætte på. Andre magneter kan sættes fast med en limpistol eller lidt sekundlim.

magnet påføres træplade

Magneterne kan pyntes som du har lyst til, de kan males, pyntes med glimmer, puttes i en lille celofanpose med en lille kvist eller noget helt tredje.

På samme måde som teksten kan overføres, kan du også overføre billeder til træpladerne, og det kunne jo være en oplagt måde at lave takkekort efter brylluppet. God fornøjelse med projektet!

firkantede save the date magneter

Firkantede save the date træ magneter

Photocredit:
Alle billeder i denne artikel er taget af Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, muldbjergdesign.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup