Sweet Love Favours

En af de ting vi elsker herhjemme, er at bruge en lørdag eftermiddag på at lave bolcher. Vi er ikke verdens bedste, men hygger os, og det er virkelig nemt. En dag fandt jeg de sødeste små bolcheglas og fik derfor idéen til Sweet Love Favours, små gæstegaver til ens bryllup der er personligt og brugbart.

Er du ikke hoppet med på favour-bølgen, kan de jo også bruges som en del af en slikbuffet eller til kaffen. Jeg har en svaghed for brændte mandler, og de har derfor også fået lov at komme med, selvom nogen måske mener, de kun hører vinterhalvåret til, jeg spiser dem gerne hele året rundt.

Hjemmelavede bolcher

Ingredienser

Annonce ♥

250 g sukker
60 g druesukker
½ dl vand
Smagsaroma
Farvestoffer
Bolcheredskaber (Vi købte et sæt i Panduro Hobby, der indeholdt det hele)

Fremgangsmåde
Begge slags sukker og vandet koges sammen til en bolchemasse – ca. 162 grader. Hældes ud på en bolchemåtte hvor der tilsættes smag og farve og klippes derefter til bolcher. Der findes masser af gode how-to videoer på youtube, dem har vi brugt meget.

Jeg har her lavet pebermynte, æble, lakrids, fyldt lakrids og karamelbolcher.

Sweet love favours

 

Brændte mandler

Ingredienser

200g mandler
200g sukker
1-1,5 dl vand
Evt. lidt kanel

Fremgangsmåde
Hæld det hele sammen i en gryde og kog det op ved mellem varme. Husk at omrøre hele tiden især når sukkeret begynder at sætte sig fast på mandlerne. Når det er begyndt at blive tørt og sætte sig fast tag da gryden af varmen og bliv ved med at røre rundt, når sukkeret først er blevet tørt, må det nemlig ikke komme til at smelte igen.

Hældes over på en bageplade med bagepapir og lad dem køle af.

Brændte mandler

 

Hjemmelavede bolcheglas

Her kan der jo bruges en masse forskellige glas, eller måske hvis du har et lille budget, kan du jo med fordel bruge gamle fine syltetøjsglas! Disse her glas er fra Panduro Hobby til 29 kroner stykket.

Jeg lavede nogle etikker på computeren, som jeg klippede ud og satte på med dobbeltklæbende tape. Da både bolcher og mandler var kølede af, hældte jeg dem op i glasset og vupti de fineste små favours.

Bolcheglas

Af: Mette Hvitved Nielsen

Følg med i vores fantastiske Do It yourself debat

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup