Vielsesprogram

Et kirkehæfte eller vielsesprogram er en lille folder, der indeholder information om selve vielsen. Det er lidt forskelligt, hvor meget information brudeparret vælger at skrive i kirkehæftet. Forsiden kan bestå af den samme forside/tema som jeres invitationer, bordkort, menukort osv. I kan også lade forsiden være et flot billede af kirken, hvor I skal vies.

I kan vælge selv at tage ned og fotografere kirken præcis i den vinkel, som I ønsker den på jeres vielsesprogram. Under vores online planlægningsværktøj kan du finde et link med billeder af alle kirker i Danmark.

Det er meget populært blandt brudepar at lave billedet af kirken om til en stregtegning. I de forskellige billedbehandlingsprogrammer findes der et utal af muligheder for at lave et billede om til fx en stregtegning eller andet, hvis I vil lege lidt med billedet.

Annonce ♥

Du kan også benytte vores bryllupsforum – se under Do it yourself og få ideer til jeres vielsesprogram. Her kan du finde utroligt mange billeder af kirker i Danmark som er forvandlet til stregtegninger, og som du frit må benytte til jeres programmer, hæfter ol.

Hvad skal der stå i kirkehæftet

Det er helt op til jer selv. Nogen begrænser det til blot at skrive teksterne på de salmer, som skal synges. Og andre vælger at gå all-in og beskrive hele forløbet inkl. salmerne, og så kunne det se ud som følger:

– Præludium
– 1. salme (eks. I blev skabt som mand og kvinde)
– Præstens tale
– Vielse
– Bøn
– 2. salme (eks. Op al den ting som Gud har)
– bryllups kollekt
– Velsignelse
– 3. salme (eks. Det er så yndigt at følges ad)
– Postludium

Hvis der fx er udenlandske gæster, der ikke kender de danske traditioner, så kunne det være en idé at lave et godt beskrevet program, så de ved, hvad der skal ske. Det med at beskrive salmerne er nødvendigt, hvis I fx vælger en salme, som ikke står i salmebogen.

Så tjek om jeres salmen er i salmebogen, og sørg i givet fald så for, at få den skrevet ned til gæsterne. Derudover kan I skrive praktiske oplysninger såsom om det er tilladt at fotografere i kirken, om det er tilladt at kaste med ris udenfor kirken, hvor og hvornår der er reception, kørevejledning til reception/feststed osv.

I kan også krydre kirkehæftet med et romantisk digt eller et sjovt citat om kærlighed på fx bagsiden.

Rigtig god fornøjelse med jeres kirkehæfter.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup