Bryllup i udlandet

Mange går og drømmer om et romantisk bryllup i udlandet. Tænk at rejse væk fra det hele ned til sydens varme, ned til en lille romantisk by. Eller hvad med en kridhvid sandstrand i Caribien – kun jer to?

For mange mennesker forbliver dette en drøm. Men det er faktisk ikke så omfattende at arrangere et bryllup i udlandet. Læs vores guide til bryllup i udlandet.

Planlæg jeres bryllup i udlandet

Ofte kan jeres rejseselskab give jer mange af de fornødne oplysninger, sådan at I ved, hvem I skal tale med på rejse destinationen. I kan også få en professionel planlægger til at klare det hele for jer. Inden I tager af sted for at blive viet, skal I udfylde en ægteskabserklæring. I kan udfylde og printe ægteskabserklæringen ud fra kommunens hjemmeside.

Annonce ♥

Ægteskabserklæringen skal udfyldes og sendes retur til jeres kommune. På ægteskabserklæringen står der, hvilke dokumenter I skal vedlægge (kopier er tilstrækkelige). Husk at I kan altid kontakte kommunen og spørge til råds, hvis I er i tvivl om noget.

Der kan være temmelig lang ekspeditionstid, så indsend erklæringen ca. 6 uger før brylluppet skal stå. Når kommunen har behandlet jeres ægteskabserklæring, udstedes der en prøvelsesattest, som er gyldig i 4 måneder. Prøvelsesattesten skal afleveres til den myndighed, der skal vie jer.

Hvordan finder vi en, der kan vie os i udlandet?

I skal finde ud af, hvor I kunne tænke jer at blive gift, og om det er muligt i det pågældende land. I skal ligeledes finde ud af, hvem der kan udføre ceremonien. Dette kan I ofte få hjælp til via jeres rejse arrangør.

I kan også selv tage kontakt til en af de lokale vielsesmyndigheder, der er på destinationen i det pågældende land og fortælle dem, hvordan I kunne tænke jer, at jeres bryllup skal foregå. Ofte kan I få hjælp af dem direkte. I kan søge det meste op via nettet.

Der er masser af muligheder i hele verden. I kan søge det hele frem selv, hvis I er lidt kreative i jeres søgninger på Google.

Når I har fundet en kontaktperson på den destination, hvor I vil vies, kan I aftale at han/hun ordner alt det praktiske. Dette koster ofte en fast pris, men det er en befrielse at slippe for at skulle ordne en masse praktisk i et fremmed land, hvor man ofte ikke taler sproget eller er lokal kendt.

Annonce ♥

I kan indhente oplysninger om vielsesmyndigheder i de fleste lande, ved at gøre et af følgende:
1. Kontakt den danske ambassade i det pågældende land.
2. Kontakt det pågældende lands ambassade her i Danmark.

Hvis I er i den situation, at I godt kunne tænke jer at blive gift på en nært forestående rejse, men ikke kan nå at indhente en ægteskabsattest så fortvivl ikke. Det er nemlig muligt at blive gift først, og så få ægteskabet godkendt herhjemme senere.

Men I skal være opmærksomme på, at denne anerkendelse ikke er lige nem at få, det afhænger nemlig af i hvilket land, I er blevet gift. Så det er en god idé, hvis I lige kan nå først at forhøre jer om dette hos jeres kommune eller ambassaden i enten Danmark eller det pågældende land.

Rigtig god fornøjelse med jeres bryllup.

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup