Hvilke bryllupssmykker skal jeg vælge?

Denne artikel er skrevet af vores samarbejdspartner Hartmanns.

Den store dag er lige om hjørnet. Dagen du har ventet på og drømt om, siden du var helt lille – din bryllupsdag! Du har fundet den helt perfekte kjole og de perfekte sko, men du mangler det sidste til at fuldende dit drømmelook – smykkerne! Smykkerne fuldender dit brudelook og får dig til at funkle så smukt, at din kommende ægtefælle og alle gæsterne taber mælet.

Ligesom med brudekjolen, kræver det tid og nøje overvejelse at finde de helt rigtige smykker til den store dag. Hvad end du er til overdådige og voluminøse smykker, eller et skandinavisk less-is-more-look, er det vigtigt, at design og kvalitet er i højsædet. Der findes et utal af smykker, hvorfor det kan være svært at vide, hvor man skal starte.

Annonce ♥

Vi har lavet 4 generelle kategorier, der ud fra vores mangeårige erfaring, er baseret på hvilken type brud, du kan være. Vi håber, det kan hjælpe dig til at finde ud af hvilke smykker, der skal få dig til at funkle på din bryllupsdag.

LESS-IS-MORE

I Skandinavien er vi kendt for det elegante less-is-more-look – et look hvor hemmeligheden ligger i detaljen. Hvis du har valgt en ekstravagant kjole med glimtende similisten, der leder tankerne hen på en vaskeægte prinsesse, voluminøse blonder eller andre pyntende elementer, er det oplagt at bære smykker, der ikke larmer for meget – med andre ord, hvis du har valgt en overdådig brudekjole, er det en god idé at overveje et mere neddæmpet smykkelook.

Det kan være i form af et par klassiske solitaireørestikker med funklende diamanter eller et elegant tennisarmbånd, såfremt din kjole er uden ærmer. Tillader din kjole en bar hals, er det oplagt at iføre sig et enkelt og elegant solitairevedhæng, der diskret kan fuldende dit brudelook. Det er vigtigt at huske på, at smykkerne ikke skal overgå brudekjolen – de skal være det element, der skaber helheden.

bryllupssmykker

Tennisarmbånd med 1,7 ct. hvide brillanter

bryllupssmykker

”Copenhagen Star” solitaireørestikker med 0,28 ct. brillanter

bryllupssmykker

Copenhagen Solitaire vedhæng med 0,3 ct. brillant

MERE VOLUMEN

Selvom brudekjoler ikke følger de gængse modetrends, der hele tiden ændrer sig, ser man alligevel nogle brudekjoletrends, der i de seneste år har rørt på sig. Én af disse er den enkle brudekjole; bløde silkestoffer, der smyger sig til kroppen, tynde stropper og skarpe snit. Vælger man en klassisk, simpel og elegant brudekjole, kan man med fordel vælge at iføre sig voluminøse smykker, der skaber blikfang. Har man valgt en opsat frisure, vil et par forførende diamantørehængere være det perfekte match til dit eksklusive je-ne-sais-quoi brudelook.

bryllupssmykker

Hartmann’s Signatur armring med 1,8 ct. brillanter

bryllupssmykker

Diamant øreringe med 2 dråbeslebne diamanter

PERLER, PERLER, PERLER

De kaldes havets juveler – perlerne – og er, trods de er blevet båret gennem flere tusinde år, stadig moderne. Går du efter klassisk elegance, skal du iføre dig perlesmykker. Den hvide perle er en tidløs skønhed, og i samspil med diamanter vinder den endnu mere frem. Vi ser mange forventningsfulde brude, der vælger at iføre sig de flotte perler på bryllupsdagen. Diskrete, elegante perleørestikker med en lille brillant, et smukt armbånd prydet med runde, ensartede perler eller et par voluminøse perleørehængere, der skaber blikfang – der findes perlesmykker for hver en smag!

bryllupssmykker

Armbånd med South Sea kulturperler

bryllupssmykker

Perleøreringe med South Sea kulturperler og brillanter

FORFØRENDE FARVER

Flere brude vælger at bryde med de klassiske traditioner og iføre sig smykker med farvede sten på bryllupsdagen. Gennem de seneste år har der været en stigende efterspørgsel på smykker med farvede sten – især de eftertragtede pink diamanter hvis farver spænder fra det sarte lyserøde til den dybe pink. Smykker med pink diamanter drager. Diamanternes unægtelige skønhed, ekstreme sjældenhed og fascinerende historie er med til at skabe et unikt smykke, der fuldender dit romantiske brudelook.

Og så er der den blå farve – bedre kendt som ”my something blue”, der traditionen tro skal bæres på bryllupsdagen. Den blå farve repræsenterer troskab og renhed. Mange vælger at iføre sig noget diskret, der ikke er til skue for øjet, men vi synes, at den blå farve skal kunne ses – og gerne i form af et smukt smykke!

Grønlandske Blå Safirer har en fantastisk blå farve, der passer smukt til den skandinaviske teint. Der findes ikke to ens safirer, hvilket gør hvert smykke helt unikt og personligt. Et elegant rosetvedhæng med en dyb, blå Grønlandsk Safir omkranset af glimtende diamanter giver dit brudelook et strejf af noget helt særligt.

bryllupssmykker

Rosetørestikker med 0,10 ct. Argyle Pink Diamanter

bryllupssmykker

Safir- og diamantroset vedhæng med
en 3,04 ct. Grønlandsk Blå Safir og 0,13 ct. brillanter

Se flere udsøgte smykker på www.hartmanns.com eller følg os på Instagram, og lad dig inspirere af vores diamantunivers.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup