Favourbox-mandler

En italiensk tradition som efterhånden er set nogle gange herhjemme er at give mandler som favours til gæsterne.

Du kan vælge den nemme løsning og købe sig til de lækreste overtrukne mandler, men du kan faktisk også lave dem nemt selv.

Sådan laver du favourboxen

Læs alt om hvordan du laver den lækre favourbox indeholdende kærlighedsmandler. Følg vores guide og se vores opskrift på kærlighedsmandler. Du kan også se en video af hele forløbet længere nede i artiklen. Du kan ligeledes downloade en skabelonen til denne favourbox længere nede i artiklen.

Disse materialer skal benyttes

Materialer til favourbox

Karton
Kniv
Stållineal
Skæreunderlag
Dobbeltklæbende tape
Blyant
Falseben

Senere bruges:

Satinbånd i forskellige bredder
Ingredienser til kærlighedsmandler

Sådan folder du din favourbox

Download vores skabelon til favourbox og klip den ud.

Når skabelonen er klippet ud tegnes den over på et stykke A4 karton. Tegn med blyant så du kan viske stregerne ud. Skær derefter favourboksen ud.

Langs alle de stiblede linjer kører du et falseben. Falsebenet gør, at kartonen er lettere at bøje pæn.

Tip
Vent med at false for enden af låget. Det kan være en god idé at gøre det til sidst, når du har samlet æsken, for det er altid svært at få låget til at passe korrekt, selvom du følger en skabelon. Læg mærke til, at jeg netop ikke har falset låget endnu.

Nu skal æsken samles

Jeg bruger dobbeltklæbende tape, det synes jeg er nemmest at arbejde med.

Favourboxen samles

Kør et bånd rundt om æsken.

Jeg har her skåret to små linjer på begge sider som jeg fører båndet igennem.

Bånd til favourboxen

Digt til favourbox låget

Inde i låget på boksen sætter jeg et lille digt, der passer til indholdet som er mandler.

Digtet lyder som følgende:

I din æske fem mandler du finder
Ved den første rigdom vi vinder

Til langt liv og godt helbred er vi rede
Det symboliserer den anden og tredje

Den fjerde og femte tager vi med
Og tror på lykke og frugtbarhed

Låg tilpasses favourbox

Sådan laver du kærlighedsmandlerne

Ingredienser – gang op hvis du skal bruge flere mandler:

Mandler 100g
Chokolade 150g
Lakridspulver ¼ dl
Kakao ½ dl

Indhold til favourboxen

Fremgangsmåde

  1. Ovnen varmes op til 180 grader og mandlerne ristes på en bagerist i ca. 10-12 minutter
  2. Mandlerne køler helt af
  3. Chokoladen smeltes over vandbad
  4. Bland lakridspulver og kakao godt sammen – husk at smage til.
  5. Mandlerne dyppes nu i chokoladen få af gangen. Tag dem op enkeltvis med en gaffel og slå gaflen lidt på kanten, så overskydende chokolade falder af.
  6. Vend mandlen i pulverblandingen og lad den køle af på bagepapir.

Brændte mandler
Æsken færdiggøres således

Mandlerne samles nu i små poser. Jeg har selv lavet disse ved at klippe et stykke cellofan ud og binde et lille bånd omkring. Jeg har her lavet poser med de købte mandler og mine egne hjemmelavede lakridsmandler.

Mandelposerne stilles forsigtig ned i æsken, låget lukkes og der bindes en sløjfe. For at sløjfen sidder pænest, er det nemmest at bruge metoden med at lave to løkker og binde dem sammen.

Favourbox

Se video af arbejdet med denne favourbox

Se video af arbejdsforløbet med den flotte favourbox.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup