Lav rustikke blonde vaser i vintagestil

Rustikke blonde vaser med romantiske detaljer er en stærk trend i bryllupsverden i disse år. Se her hvordan du selv kan pynte gamle sylteglas med blonder og opnå den eftertragtede vintagestil, det er både billigt og nemt, og resultatet er super fint.

Sådan gør du

For at lave vaserne skal du kun bruge tre materialer:

  • Tomme sylteglas
  • Limpistol
  • Blonder og bånd
tomme sylteglas, limpistol og blonder tomme sylteglas, limpistol, blonder og blomster

Først skal etiketterne fjernes fra de tomme sylteglas. Mange etiketter kan fjernes ved blot at ligge glasset i blød i varmt vand, men mere genstridige etiketter kan fjernes med madolie.

Annonce ♥

Jeg har valgt at bruge mange forskellige glas og smoothie-flasker. Ved at bruge masser af forskellige glas bliver den romantiske og rustikke stil mest gennemført.

Blonderne er købt i Stof 2000, og jeg har her udelukkende valgt grovere blonder i samme natur-hvide nuance. Ved at kombinere 4 forskellige bånd og blonder kan du lave utroligt mange forskellige udtryk.

Blonderne sættes på de rene sylteglas med en limpistol. Jeg klipper båndet af, når jeg har limet det på i den ene ende, og inden jeg limer på i den anden ende, så jeg er sikker på at båndet har den rette længde.

Jeg synes den bedste måde at klemme blonden fast i den varme lim er ved at bruge en ny limstift. Så undgår du både at brænde fingrene, og du kan “fange” overskydende lim, så det ikke bliver til lange tråde.

blonde limes på sylteglas blonde på sylteglas klippes af blonde limes på sylteglas blonde limes på sylteglas

Annonce ♥

Jeg har sat de hjemmelavede vaser sammen i små opstillinger på fade købt i genbrugsbutik. Jeg har kombineret med vaser, saltkar og metal-kageforme, der også er købt i genbrugsforretninger. Ved at fylde et fad med vaser i forskellige højder, former og overflader bliver vintagestilen tydelig.

tomme sylteglas med blonder på sølvbakke sylteglas med blonder på sølvfad sylteglas med blonder og blomster på sølvfad sylteglas med blonder og blomster

Vaserne er her fyldt med brudeslør, småbladet eucalyptus og fuglemælk. Ved primært at sætte en slags blomster i hver vase opnår du en et roligt udtryk. I nogle af de lave sylteglas, i saltkar og i kageformene sætter jeg fyrfadslys.

sylteglas med blonder og blomster på sølvfade

Annonce ♥

sylteglas med blonder og blomster på sølvfade

God fornøjelse med projektet.

Photocredit: Alle billeder i denne artikel er taget af Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, muldbjerg.com

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup