Hvis du skal låne penge til bryllup

Et bryllup kan hurtigt blive en dyr affære, og omkostningerne kan nemt snige sig op over de 100.000 kroner, hvis I hverken ønsker at gå på kompromis med bryllupstøj, lokationen eller menuen.

Langt de fleste par er dog nødsaget til at fravælge det helt ekstravagante bryllup grundet et stramt budget. Og det er der såmænd ingen skam i.

Annonce ♥

Men går I med store drømme og oplever problemer med at holde jer indenfor et begrænset budget, så kan det være en mulighed at tage et lån til den store dag. Men hvad skal I være særligt opmærksomme på, når I planlægger at låne penge til jeres bryllup?

Det vil du blive klogere på efter at have læst det følgende.

Mangler du stadig underholdning til dit bryllup? Så hent inspiration her

Relevante begreber

Det kan for mange være svært at finde frem til det helt rigtige lån, da priserne svinger, og fordi det kan være svært at overskue forskellen på de forskellige lånetyper, renter og løbetider.

I den forbindelse kommer her en forklaring på relevante begreber, som kan gøre lånemarkedet en smule mere overskueligt, inden I tager et endeligt valg om lån til jeres store dag.

ÅOP er en forkortelse af ‘årlige omkostninger i procent’ og er den faktor, som i sidste ende bestemmer prisen på jeres lån. Hvis ÅOP er høj, vil prisen på lånet også være det. Det er derfor et begreb, som er særdeles vigtigt at kigge efter i jagten på det bedste og billigste lån.

Løbetiden på lånet har også stor indflydelse på, hvor mange penge det vil koste jer at låne penge. Løbetiden skal forstås som den tid, I bruger på at betale pengene tilbage. Der hvor løbetiden kan være tricky er, når løbetiden forlænges.

Når løbetiden forlænges bliver den månedlige ydelse lavere, hvilket ved første øjekast får lånet til at se billigere og mere overkommeligt ud.

Men i virkeligheden betyder en forlænget løbetid, at der løber renter (og muligvis også gebyrer) på i en længere periode, hvilket betyder at I i sidste ende kommer til at betale flere penge for lånet.

Derfor kan der være stor gevinst i at betale pengene tilbage hurtigst muligt, da I på den måde undgår for store omkostninger i renter og gebyrer.

Annonce ♥

Brug en sammenligningstjeneste

For at overskueliggøre lånemarkedet, kan I anvende en sammenligningstjeneste for lån. Her kan I med fordel drage nytte af at sammenligne lån fra forskellige låneudbydere med udgangspunkt i ovenstående begreber.

Modtag personlige lånetilbud

Ved brug af en sådan sammenligningstjeneste er det også i visse tilfælde muligt at modtage en personlig oversigt over lånetilbud, som er tilpasset jeres personlige situation.

Det kræver blot at I afgiver få informationer om jeres økonomiske situation, og så er I på kort tid et stort skridt nærmere jeres drømmebryllup.

Læg et realistisk budget

Til sidst er budgettet en vigtig faktor i økonomien omkring jeres bryllup. Selvom det kan være svært at sætte et konkret beløb på drømmebrylluppet, er det alligevel vigtigt, at I gør jer nogle tanker om brylluppets endelige pris og om lånets beløb.

Læg et realistisk budget, inden I låner penge for at vide, hvor mange penge I har behov for at låne.

Det er efterfølgende vigtigt, at I sikrer jer, at I ikke låner flere penge end budgettet viser er nødvendigt. For selvom I kun bruger halvdelen af de lånte penge, skal I stadig betale renter af hver eneste krone, som I har lånt. Det er derfor langt fra en fordel at låne flere penge, end I påtænker at bruge.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup