Ekspertråd om bryllupsøkonomi

annoncørbetalt

Få styr på økonomien til brylluppet. Et bryllup er for mange en af de største dage i livet. Drømmebrylluppet er blevet planlagt siden en helt tidlig alder og øjeblikket, hvor der siges ja, er blevet tænkt i tankerne tusindvis af gange.

Denne drøm er helt unik, men for at en drøm kan blive til virkelighed og alt kan være som i forestillingen, er det vigtigt, at der er fuldstændig styr på økonomien.

Annonce ♥

Selvom det i nogle tilfælde kan være et tabu så lad os være ærlige. Drømme koster penge og i denne artikel fortæller Revisor Hedensted, hvordan du kan forberede dig til brylluppet ved at have styr på økonomien.

Planlægning er vigtigt

Det vigtigste for at komme gennem et bryllup uden at være helt ruineret er at planlægge det store øjeblik gennem en længere periode, så der er tid til at sætte penge til side. Et bryllup løber nemt op i høje beløb, undersøgelser viser, at det mest normale niveau er mellem 50.000 kr. og 100.000 kr.

Verdens dyreste bryllup, hvor mere end 50.000 gæster var inviteret kostede en halv milliard kroner. Heldigvis kan de fleste nøjes med mindre og i et prisniveau, der er til at overkomme, hvis du er ude i god tid.

Bryllupsbudget og opsparing

Når du har planlagt brylluppet i god tid (fra et økonomisk perspektiv 1-2 år forinden), er en del af denne planlægning også at lægge et bryllupsbudget. Dette budget bør indeholde alle udgifter såsom brudekjole, tøj, mad og drikke, musik, leje af festlokaler osv.

Når først du har et fuldstændigt overblik over udgifterne, er det tid til at evaluere opsparingen og polstre privatøkonomien. De fleste personer har en opsparing, men det er faktisk ikke nødvendigt at bruge denne opsparing til brylluppet.

Med følgende råd kan du sikre dig et bryllup, der udelukkende er betalt gennem midler, der er lagt til side i privatøkonomien i planlægningsperioden:

Budget

Det mest centrale råd til at tvinge sig selv til at spare op er at lægge et budget. Dette kan gøres simpelt ved at udskrive dit kontoudtog for den seneste måned, hvorefter du opdeler udgifter i henholdsvis mad og husholdning, husleje, vand og varme, nødvendige varer og fornøjelse.

Dette kan gøres på forholdsvis kort tid og mange vil blive overraskede over den mængde af den månedlige indtægt, som går til fornøjelse. Derudover tvinges du til at tage stilling til, om nogle indkøb rent faktisk er nødvendige varer, eller om de godt kunne undværes.

Erfaringer viser, at 5-10% i gennemsnit kan spares af det månedlige rådighedsbeløb, hvilket for de fleste kan give en god opsparing på 1-2 år. I de fleste tilfælde nok til brylluppet.

Bryllupsbesparelser

Selvom det er den helt store dag, er det i mange tilfælde muligt at opnå besparelser, der ikke nødvendigvis går ud over kvaliteten af brylluppet og den oplevelse, som både I og jeres gæster får.

Brug jeres netværk måske kender du en frisør, negletekniker, fotograf, designer, kok eller blomsterbinder, det er blot nogle af de erhverv, som ethvert bryllup har brug for.

Genbrug er en stærk trend for tiden også indefor bryllupper. Saml en masse små syltetøjsglas, og så har du vaser eller lysestager som ikke har kostet dig noget.

Bryllupstøj kan selvfølgelig også genbruges, du kan spare penge ved at købe en brugt brudekjole. Ofte fejler en brugt brudekjole jo ikke noget, bare sørg for at den er renset.

Mangler du flere informationer og tips til privatøkonomien kan Midtjysk Revision let blive din faste samarbejdspartner.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup