Bryllup som ung på budget – få tips her

På trods af, at COVID-19 er en realitet, og det lige nu medfører et stop for de fleste bryllupper, må vi ikke helt gå i stå med at planlægge vores bryllup. I denne artikel vil vi gennemgå dine muligheder, hvis du er ung på budget og stadig gerne vil holde bryllup.

Hvis du er ung og studerende er det nemlig ikke sikkert, at du har de 100.000 kr. som et bryllup let kan koste i dag.

Annonce ♥

Find gratis lokaler til festen

En stor post i bryllupsbudgettet er ofte leje af festlokaler. Ved at holde brylluppet i gratis lokaler, har du således allerede en enorm fordel sammenlignet med at skulle til at leje festlokaler.

Hvis du er ung og bor i en lille lejlighed, er det selvfølgelig ikke realistisk at holde det hjemme ved dig selv. Men måske dine forældre har et stort hus eller en have, hvor det kunne være muligt at opstille et festtelt.

Det kan også være du kender nogen, der har tilgang til en kantine på arbejdet, som man kan låne eller leje for et symbolsk beløb.

Lav maden selv

En af de store udgiftsposter er ofte maden. Her er det selvfølgelig muligt at lave maden selv og så hyre nogle til at sørge for anretning og servering på selve dagen. I kan planlægge maden, så en stor del af menuen og receptions maden består af ting der nemt kan laves i forvejen og fryses ned.

Hvis I ikke gider lave maden selv, så findes der altså også catering firmaer der laver menuer som ikke koster spidsen af en jetjager, fx Gaudium tilbyder ret prisværdige menuer. Eller måske kan den lokale slagter strikke en god menu sammen til jer for en rimelig pris.

Lav pynten selv

Der findes mange fede ting I selv kan lave til en billig penge, som ser super godt ud. Fx rustikke vaser og lysestager, som er lavet af forskellige glas. Begynd at samle i god tid og få fra vennerne også, så har I hurtigt en fin samling, som kan dekoreres med bånd, blonder og snore.

Få vores guide til super fine hjemmelavede rustikke vaser og lysestager, som du ser på billedet herunder.

Skal I giftes om sommeren så findes der masser af mark blomster eller blomster i grøftekanten, som kan anvendes.

hjemmelavde rustikke vaser

Hjemmelavede rustikke vaser med blonder og bånd

Ønsk jer fotografen i gave

En ting vi ikke vil anbefale jer at spare væk er fotografen. Vi vil heller ikke anbefale jer at få en ven til at tage billederne, medmindre vennen er vant til at tage bryllupsbilleder. Lige den her ene ting er så ærgerlig hvis det glipper, for bagefter vil I ærgre jer gule og grønne over ikke at have nogle gode bryllupsbilleder.

Hvis det kniber med at få det lagt ind i budgettet kunne det måske være en bryllupsgave fra jeres forældre, at de betaler for fotografen. Jeg er sikker på, at hvis I fortalte dem hvordan landet ligger, så ville de slå til og hjælpe jer, hvis de har mulighed for det, for de ville også elske at kunne se de smukke billeder bagefter.

Køb drikkevarer i Tyskland – måske

Hvorvidt det kan svare sig at køre til Tyskland og handle drikkervarer afhænger selvfølgelig af hvor tæt I bor på grænsen og hvor store mængder I skal have. Jo mere I skal købe des mere vil der være at spare. Men skal I handle ind til 25 personer og betale bropenge/færge for at kommer dertil, så er det ikke sikkert at det kan svare sig. Men regn på det.

Annonce ♥

Musikken

Der skal musik til festen. Der findes mange varianter; band, DJ, jukeboks, playliste. Playlisten er gratis men kan også hurtigt ende i kaos og anarki hvis folk får fingre i afspilleren og begynder at redigere den. Hvis I kører en playliste så sørg for at have MASSER af musik lagt ind og så skal I faktisk gemme afspilleren af vejen så den ikke bliver kapret.

Hvis I kunne få råd til en DJ så ville det klart være at foretrække fremfor en playliste, da denne jo kan styre musikken og tilpasse den efter hvad folk kan lide. Et band er en relativ stor omkostning, der er jo flere bandmedlemmer og derfor vil prisen også blive dyrere end en DJ.

Køb brudekjolen brugt eller på udsalg

Gå på jagt på diverse salgssider efter en brugt brudekjole, der er masser til salg. Prisen for en brugt brudekjole er markant mindre end samme model købt fra ny, så du kan spare mange penge.

Du kan også holde øje med hvornår der er udsalg i brudekjole butikkerne, de har ofte meget billige kjoler, som de skal af med for at gøre plads til nyere kjoler.

Hvem skal med til festen?

Et bryllup behøver ikke at have 100 gæster for at være et godt bryllup. Antallet af gæster er en faktor, som I kan skrue på og hvor det vil gøre en ret stor forskel om I er fx 100 personer eller 50.

Opfordringen er derfor – tænk på jer selv og invitér kun de personer med som I rent faktisk gerne vil have med, ingen pligt invitationer. Alt andet er i princippet bare en unødvendig udgift i jeres bryllupsbudget.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup