Opsparing til bryllup

Det helt store drømmebryllup kan let løbe op i mange penge. Det er ikke unormalt, at et bryllup koster mere end 100.000 kr., hvorfor det også er nødvendigt med en solid opsparing, hvis man ikke har lyst til at låne pengene eller gå ned på kvalitet eller antallet af gæster.

Det er langt fra alle, der har 100.000 kr. stående til overs på kontoen så læs med i denne artikel, hvis du gerne vil have et par tips til, hvordan din opsparing kan vokse lidt hurtigere.

Annonce ♥

Vær ude i (meget) god tid

Du har måske allerede fra du var lille forestillet dig dit drømmebryllup, og du har gjort dig tanker om, hvordan din brudekjole skal se ud og i hvilke omgivelser brylluppet skal finde sted.

Så her er du allerede på forkant, men det er også særdeles vigtigt at være ude i god tid, når der skal spares op til brylluppet. Aktier og investering er redskaber, der kan hjælpe dig til at få mere ud af din opsparing, såfremt tidshorisonten er lang nok.

Aktiemarkedet har historisk set leveret et gennemsnitligt årligt afkast på mellem 7% og 9%. Dette afkast er langt højere, end hvad det er muligt at få i banken på nuværende tidspunkt, hvilket skyldes det historisk lave renteniveau.

Flere virksomheder har endda negativ indlånsrente, hvilket betyder, at de betaler for at have penge stående i banken. Et eksempel på, hvordan aktiemarkedet kan hjælpe med at gøre din opsparing større, kan illustreres gennem følgende eksempel.

Hvis der sættes 50.000 kr. til side fem år før brylluppet, vil de efter fem år i gennemsnit være forøget til 50.000*1,08^5=73.000 kr. Sammenlignes dette med at sætte pengene i banken, ville der stadig blot stå 50.000 kr. efter fem år.

Jo længere tidsperioden er, des større bliver resultatet, hvilket skyldes rentes rente effekten. Sætter du eksempelvis 50.000 kr. til side 10 år inden brylluppet, vil opsparingen i gennemsnit være forøget til 108.000 kr.

Det er dog meget vigtigt at være opmærksom på, at du også kan risikere at tabe penge på aktiemarkedet. Dog bliver en investering mere sikker, hvis tidshorisonten er lang.

Annonce ♥

Sæt flere penge af til opsparingen

Det kan være svært at finde flere penge til opsparingen i hverdagen, men der er faktisk flere ting som du let og simpelt kan gøre, for at få opsparingen til at vokse lidt hurtigere.

Først og fremmest bør du undersøge om flere faste ydelser såsom bredbånd, telefoni, lån, forsikring, a-kasse, fagforening og træningskort kan fås billigere ved at skifte udbyder. Der kan ofte være penge at spare ved sådan en manøvre.

Har du nogen abonnementer (fx. film- og seriestreaming, bogtjenester, magasiner, den store TV pakke), som du aldrig anvender, så få dem sagt op selvom det er små beløb, så er det dumt at betale for noget, som du ikke har brug for.

I hverdagen kan du begynde at operere med madplaner, de fleste vil blive forbavsede over, hvor mange penge de kan spare ved ikke at gå og småhandle mange gange om ugen. Der findes mange steder på nettet, hvor du kan printe ugentlige madplaner ud og så handle ind efter dem.

Det kan også være, at du har flere lån ude i byen, dem kan du med fordel samle og spare gebyrer. Læs mere her for at sammenligne dine forbrugslån. For de fleste danskere vil ovenstående kunne medføre besparelse på omkring tusind kr. månedligt.

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup