Undgå røde knopper ved hårfjerning

Sådan undgår du røde knopper ved hårfjerning op til brylluppet

Brylluppet er den helt store dag, hvor make-up, hår og hud gerne skal spille fuldstændigt og sikre, at dagen bliver så perfekt som muligt. Mange mænd og kvinder døjer dog med røde knopper i forbindelse med hårfjerning, hvilket kan blive et lille irritations moment i hverdagen – og i særdeleshed på den store dag.

Annonce ♥

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan undgå røde knopper ved hårfjerning op til brylluppet.

Sådan opstår røde knopper

Røde knopper ved hårfjerning er et tegn på, at huden er irriteret og reagerer heraf ved at danne røde knopper, der både ødelægger udseendet og samtidig medfører ømhed og kløe. For at undgå røde knopper, bør du sikre, at huden får den bedst mulige pleje og ikke lader sig irritere på trods af hårfjerning.

Uanset hvilken hårfjerningsmetode du benytter dig af, betyder det, at du altid bør påføre en aftershave lotion. Både for at sikre dig, at porerne lukker sig til igen og ikke bliver betændte, men også for at give huden lidt ekstra pleje og reducere inflammatoriske tilstande.

Annonce ♥

Brug en epilator

Det første gode råd til at undgå røde knopper er at skifte barberbladet ud med en epilator. Dette kunne eksempelvis være en braun epilator af høj kvalitet, der har lang batterivarighed og holder i mange år.

Ved at skifte barberbladet ud med en epilator undgår du, at de bakterier, der naturligt opstår, når et blad anvendes flere gange, går ind og danner betændelsestilstande i huden, hvor hårene fjernes.

Derudover sikrer epilatoren også, at hårfjerningen varer i længere tid, så du skal ikke fjerne hår helt så ofte som ved barbering. Den eneste ulempe ved epilering er, at hårene bliver rykket ud ved roden og dermed medfører mere smerte end barbering.

Mange synes dog, at fordelene opvejer ulemperne og har permanent skiftet skraberen ud med en epilator.

Silk-épil 9 SkinSpa 9-961V

Ovenfor: Den populære Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-961V

Råd ved brug af skraber

Hvis du ikke kan holde smerten ud ved epilering og fortsat benytter dig af en skraber, er der nogle ting, som du kan gøre for at reducere risikoen for røde knopper ved barbering.

Det ideelle ville være at udskifte barberbladet efter hver barbering, men dette kan jo godt gå hen at blive en dyr affære. Alternativt skal du sørge for at desinficere bladet efter hver barbering, så bakterier ikke udvikler sig og kan påvirke huden negativt ved næste barbering. Husk også en god barberskum.

Og det er også vigtigt, at barberbladene er helt skarpe og af høj kvalitet. Det vil altså sige, at du bør undgå engangsskrabere, der som udgangspunkt altid er af lav kvalitet og dermed medfører en større risiko for røde knopper ved barbering.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup