Opbevaring af brudekjole

For at opbevare din brudekjole bedst muligt efter brylluppet, er det ikke nok at hænge den ind i klædeskabet blandt dit andet tøj. På grund af materialet og den ofte hvide eller lyse farve, bliver kjolen alt for let misfarvet, mør og gullig med tiden pga. lys og støv fra omgivelserne.

Heldigvis findes der en rigtig god løsning, som kan forebygge netop dette, og som kan sikre, at din kjole forbliver smuk, uanset om den skal gemmes eller sælges eller måske syes om til en dåbskjole med tiden.

Sådan skal brudekjolen opbevares

PH-neutrale papæsker er uden sammenligning den bedste måde at opbevare din brudekjole i. Æskerne er fremstillet i PH-neutralt pap, og de beskytter din kjole på bedst tænkelige vis, så den ikke mørner eller får gule skjolder.

Annonce ♥

Foruden æsken kan du supplere op med syrefrit papir, som du kan pakke brudekjolen ind i først. Hvis du også ønsker at pakke slør, sjal og andre ting ned i samme æske, så pak hver ting ind separat i syrefrit papir, så tingene er adskilt, selvom de ligger i samme æske.

Husk at selvom din kjole ligger godt beskyttet i en PH-neutral æske, så er omgivelserne stadig vigtige. Vælg et tørt sted, hvor der desuden ikke er for store udsving i temperaturen.

opbevaringsæske til brudekjole

Skabet i soveværelset er altså en meget bedre løsning end kælder og loftsrum, som har en tendens til at blive fugtigt.

Annonce ♥

Flere brudekjoleforhandlere udleverer din kjole i en dragtpose, så den er beskyttet under hjemtransporten.

Dette er også en mulighed til opbevaring efter brylluppet, men dragtposen har ikke de samme fordele som den PH-neutrale æske, hvorfor dette ikke er en langtidsholdbar opbevaringsmulighed.

Desuden kan en tung kjole, risikere at blive skæv af at hænge på en bøjle over længere tid.

opbevaringsæske til brudekjole opbevaringsæske til brudekjoler

PH-neutrale æsker kan købes fra et par hundrede kroner og opefter. Du kan være heldig, at kunne købe æskerne hos din brudekjoleforhandler, hos din skrædder/systue eller hos renseriet.

Panayotis Brudekjoler sælger über lækre luksuriøse og håndlavede opbevaringsæsker via deres webshop. Billederne i denne artikel er billeder af æsker, du kan købe hos Panayotis.

Æskerne findes i flere størrelser fra small til mega large. Priserne starter fra ca. 500 kr., og der medfølger syrefrit papir, som du kan pakke brudekjolen og eventuelt tilbehør ind i.

En klassisk fejl er at dekorere æsken med pynt for at gøre æsken endnu finere.

Vi forstår sagtens behovet for at gøre opbevaringsæsken lidt ekstra lækker, før den fine kjole skal ned i. Men sørg lige for, at du ikke ødelægger hele pointen med det PH-neutrale og syrefri system, ved at klistre ikke-syrefrit pynt på.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup