Diademer

Valget af den helt rigtige brudekjole er naturligvis en vigtig beslutning, men det er ikke det eneste stilvalg, du skal tage før den store dag oprinder. En anden vigtig ting, som virkelig kan ”mаkе οr brеаk” dit bryllupslook, er et hårsmykke/diadem – det gælder om at finde en balance mellem personlig stil og glamour.

Alt tilbehør du vælger til brylluppet bør vælges, så det komplimenterer kjolen og dig som person – lige fra sko til smykker. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal være 100% mainstream, og at der ikke må være ”skæve” ting i dit brudeudstyr. Men det du vælger, skal afspejle individualisme og skal kunne indgå i en helhed.

Diademet er stadig på toppen

Et af de mest populære hårsmykker er diademet. Det kan findes i et utal af varianter og passer til de fleste typer. Indtil nu har noget af det mest brugte været diademer med glimtende klare rhinsten og/eller perler – perfekt til bruden, der inderst inde gemmer på en lille prinsessedrøm.

Annonce ♥

Diademer er ikke længere kun mini udgaver af de royale smykker. Sammen med ønsket om større individualisme og mere personlighed, er der kommet mange andre typer diademer til fx organiske diademer i naturlige materialer – og det er helt sikkert den vej udviklingen vil fortsætte.

Der findes nemlig også en lang række andre hårsmykker, og de bliver mere og mere set – hårkamme, hårbånd fascinators og blomster. Tendenser vi har taget til os fra specielt USA og England. Varianterne og mulighederne er uendelige, og man er ikke ”begrænset” på samme måde, som tidligere generationer var.

Alle disse typer hårsmykker giver den enkelte brud mulighed for at finde netop det, der passer til hendes brudelook og sikre, at det hele går op i en højere enhed og hendes personlighed stadig skinner igennem tyl, perler og silke.

diadem blomster headpiece fjer perler
diadem gyldne blomster diadem rhinsten

Tips og gode råd

Generelt skal man jo vælge ud fra det, man allerhelst vil have og kan lide uden at tage alt for meget hensyn til ”regler”. Men er man i tvivl, kan man kigge lidt på disse guidelines:

 • Rundt ansigt: For at dit ansigt skal se længere ud, skal du vælge et diadem med højde eller et diadem,
  der har et højdepunkt på midten
 • Langt ansigt: Vælg et enkelt/lavt diadem der strækker sig i en jævn højde over dit hoved
  Et hårbånd, hårkam eller fascinator kan være et rigtig godt valg
 • Ovalt ansigt: Undgå et diadem med for meget højde
  Et hårbånd, hårkam eller fascinator kan også her være et rigtig godt valg
 • Vælg hårsmykke (og andre smykker) efter din kjoles dekorationer og stil – er det en kjole med perler,
  vil et hårsmykke med perler passe rigtig godt til etc.
 • Overvej hvilken type frisure du gerne vil have, og om du vil have slør eller ej
  Her er det en god idé at finde inspiration i vores forum.
 • Vær sikker på at tage et skridt tilbage og sørg for, at kjole, smykker, andre accessories, frisurer m.m. passer sammen og understreger det look og den stil, du ønsker på den store dag

Du kan finde butikker med tilbehør i indkøbsguiden under Brudetilbehør.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup