Brudgommens mode 2016

Hvordan er moden for brudgommens tøj i 2016? Hvad er kutymen indenfor herretøj til bryllup? Hvilke trends er der for tiden? Og er der nogle gode tips, at hente fra de garvede kendere indenfor feltet.

Vi har taget en snak med Troelstrups butikschef, Hans Peder Lange, der giver en update på trends til gommen sammen med et overblik over mulighederne og selvfølgelig en håndfuld gode, praktiske tips.

Der er rigtig mange muligheder indenfor tøjet til gommen. Men hvis det skal gøres lidt mere overskueligt kan vi fremhæve tre populære løsninger, som alle er meget oppe i tiden, fortæller Hans Peder Lange.

Annonce ♥

Sort smoking fra Troelstrup

Black Tie looket bestående af sort smoking med sjalskrave, smokingskjorte med dobbelt manchet og hvid pochette

Eller man kan gå i Agent 007’s fodspor og iklæde sig en mørkeblå variant som James Bond gjorde i filmen Skyfall. Siden Daniel Craig bar en navy smoking på det store lærred i Skyfall, er den blå variation af smokingen blevet meget populær.

Den er også rigtig flot, hvis man er en smule vinterbleg, en sort smoking kan nemlig godt virke lidt hård op mod lys hud, fortsætter Hans Peder Lange.

Mørkeblå smoking med spidsrevers fra Troelstrup

Mørkeblå smoking med spidsrevers, skjorte med dobbelt manchet, hvid pochette og spids butterfly

Festhabit – en sikker løsning

For det andet er den blå festhabit utrolig populær. Den blå farve fås i flere variationer. Lige fra en stærk blå nuance, som betegnes ’Italian Blue’, da den er utrolig populær hos de store italienske modehuse, til en mørk navy nuance, siger Hans Peder Lange.

Festhabitten er et rigtig godt valg til de mænd, som måske ikke går i jakkesæt til hverdag. Denne løsning giver et velklædt udtryk, hvor man føler sig påklædt og ikke udklædt. Det vigtigste er nemlig, at man føler sig godt tilpas og udstråler selvsikkerhed på den store dag.

’Italian Blue’ farven er et rigtig populært valg især til forår- og sommerbryllupper, da farven går rigtig godt til lyst tilbehør.

Blå festhabit i farven Italian Blue fra Troelstrup

Festhabit i farven Italian Blue med cremefarvet vest, slips og skjorte med dobbelt manchet

En mørkeblå festhabit er en sikker vinder. Den kan nemt styles med forskelligt tilbehør alt efter smag. Og så kan habitten sagtens bruges til andre anledninger efter brylluppet.

Du kan også få specialfremstillet en festhabit efter dine mål, så får du muligheden for at vælge et unikt foer, knapper, broderi af initaler mm. På den måde bliver habitten noget særligt til dig på din store dag.

Mørkeblå festhabit med mørk vest og mørkt slips

Mørkeblå festhabit med mørkeblå vest og slips og skjorte med dobbelt manchet

Kjolesættet – mandens gallauniform

For det tredje, er kjolesættet en mere traditionel, men også populær løsning på tøjet til gommen. Kjolesættet kan siges at være gallauniformen for den civile mand, og giver et utrolig eksklusivt og velklædt look.

Kjolesættet er et godt valg til de mænd, som ønsker at dresse mere op til deres bryllup. Kjolesættet bæres med kjoleskjorte, seler, kjolevest, brystknapper, manchetknapper, en hvid butterfly og laksko.

Om dette klassiske look siger Hans Peder Lange: Hvis man går i habit til hverdag, er kjolesættet en god bryllupsløsning, da det lige er niveauet over. Og bryllupstøjet skal jo gerne være noget, som markerer en særlig anledning.

Ved kjolesættet kan det især anbefales, at man får kyndig rådgivning omkring, hvordan looket skal bæres, da der er mange kutymer indenfor, hvordan tøjet skal sidde.

Hvis du ønsker at følge kutymen indenfor bryllupsbeklædning, er kjolesættet det rette valg til et bryllup efter klokken 14, mens en jacket – også kendt som Morning Suit – bæres til formiddagsbryllupper.

Kjolesæt fra Troelstrup

Kjolesæt – dette look betegnes White Tie eller galla

Silhuetten på tøjet er smal

Udover disse tre overordnede muligheder indenfor påklædning til bryllup og deres tilhørende trends, er den største tendens for tiden, at herretøjet har en relativ smal silhuet.

Fodvidden på bukserne er noget smallere end nogle år tilbage, og jakkerne er både kortere og mindre polstrede i skuldrene. Du gør derfor klogt i at være opmærksom på, at du ikke køber sættet til brylluppet for stort.

Gode råd og tips til dig

Kom i god tid når du skal finde tøjet til brylluppet

Mange brudgomme vil gerne have, at tøjet til deres bryllupsdag har et individuelt og personligt udtryk. Du kan få lavet tøjet ’made-to-measure’, hvor der er mulighed for særlige tilpasninger efter dine mål.

Herudover kan du vælge unikke detaljer såsom et særligt foer, knapper, vest, brodering af initialer osv. Men det kræver, at du kommer i god tid, så tøjet kan nå at blive lavet specielt til dig.

Vi anbefaler, at du kommer 8-10 uger inden dit bryllup. Så har du flest muligheder at vælge mellem.

Vælg en skjorte med dobbeltmanchet

Det giver nemlig mulighed for at bære manchetknapper, som er en vigtig accessorie til mænd. Husk at afstemme valget af manchetknapper med dit armbåndsur.

Husk pochetten

Som er det lille pyntelommetørklæde i jakkens brystlomme. Det giver lige prikken over i’et. Pochetten skal matche dit slips eller din plastron, men ikke være ens. Fx er en god løsning, at slips og pochette passer sammen i farven, men ikke har samme mønster.

Tænk på helheden

Det anbefales, at du køber hele outfittet samme sted, så du netop er sikker på, at det hele passer sammen. Hvis du allerede har dele af dit outfit, fx skoene, så tag dem med i forretningen, når du skal finde resten.

Dress dig op

Tøjet til din bryllupsdag skal indikere, at det er særlig dag. Hvis du fx går i jakkesæt til hverdag, skal du ikke bare have endnu et jakkesæt til dit bryllup.

Vælg kjolesæt, smoking eller kom i god tid og få lavet et sæt tøj ’made-to-measure’, hvor der bliver kælet lidt ekstra for detaljerne. Du kan også vælge et jakkesæt, der skiller sig ud fra mængden, og dresse det op med de rette fest-accessories.

Spørg om hjælp

Det er helt almindeligt, at du ikke helt ved, hvad du kunne tænke dig at have på til dit bryllup. Du skal ikke være bange for at spørge til råds.

Det kan dreje sig om alt fra, hvordan tøjet skal sidde, og hvad der passer til hvad, til hjælp til at binde en butterfly. Du skal føle dig selvsikker på festdagen og ikke være bekymret om, hvorvidt dit tøj nu sidder rigtigt.

Føl dig godt tilpas

Vi har sagt det tidligere, men gentager lige igen. Det vigtigste af alt er, at du finder noget tøj, som du føler dig tilpas i. Du skal føle dig klædt på og ikke klædt ud.

 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Troelstrup, du kan se mere lækkert tøj på troelstrup.com

Tusind tak til butikschef Hans Peder Lange for de mange gode råd.

Rettighederne til alle billeder i denne artikel ejes af Troelstrup.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup