Trends til gommen 2019

For at blive klog på bryllupsmoden for mænd har Bryllupsklar.dk interviewet herretøjseksperten Hans Peder Lange, der er butikschef for Danmarks største herretøjsbutik: Troelstrup i København. Læs med her og få indsigt i de mest populære looks dette år.

“Der er et utal af muligheder indenfor herrebeklædning til bryllup, men for at starte et sted kan jeg fremhæve 3 tendenser, som har særligt fart på inde hos os for tiden: Three piece suits, smokings og Custom Made by Troelstrup” starter butikschefen.

Three piece suits

Et three piece er et jakkesæt med tilhørende vest i samme stof som jakke og bukser. Navnet kommer altså af, at man iklæder sig tre stykker beklædning i samme materialevalg.

Annonce ♥

“Det er i stigende grad blevet populært at gå med vest. De fleste synes, at det ser cool ud, men mener måske at det er lige i overkanten til kontoret. Så er ens bryllup jo en oplagt lejlighed til lige at dresse dét mere op.”

blåt-jakkesæt

Hans Peder forklarer herudover, at til trods for at et three piece traditionelt set er, hvor alle tre dele af jakkesættet er lavet i samme stof, så vælger mange også at lege lidt mere med looket. Det gøres fx ved at vælge en vest, der matcher jakke og buks i farvevalg, men fx så har en anden struktur, lidt tern eller lignende.

Annonce ♥

“Det er også utroligt populært, at købe en separat silkevest til sit jakkesæt – faktisk så populært, at vores indkøbschef har udviklet vores egen kollektion med et udvalg indenfor dette specifikke produkt” tilføjer Hans Peder.

blå-og-lyserød-vest

Med hensyn til farvevalg på både three pieces og habitter generelt, er blå den store vinder – “I et ocean af nuancer” tilføjer Hans Peder. Herudover fremhæver han de lyse nuancer af grå, som han ser et lille boom indenfor.

lysegråt-jakkesæt

Smoking

Igen, igen er smokingen med på top tre over mest valgte herrepåklædning til bryllup: “En smoking er jo ikke bare en smoking. Der er utallige muligheder, når man dykker mere ned i designet. Den traditionelle smoking er sort med sjalskrave, men vi ser mange blå nuancer og også kombinationer i blå med sort revers.

Annonce ♥

Herudover ser vi også jakker i velour og den hvide variant kaldet en ‘Dinner Jacket’ er også altid med på sidelinjen.”

hvid-dinner-jacket

Et af de mest hyppigt stillede spørgsmål til bryllupsteamet hos Troelstrup er, hvad forskellen på et jakkesæt og en smoking er. Svaret tager hurtigt om sig, hvilket skyldes, at forskellen ligger i en lang række detaljer på tøjet, såsom silkerevers og galon på smokingen.

Derudover er der mere fast kutyme indenfor, hvad man bruger til en smoking ift. et jakkesæt. Fx bruger du ikke bælte til en smoking men seler.

Annonce ♥

I tillæg bæres smokingen altid med butterfly, hvor der er mere frit valg omkring, hvad man sætter til jakkesættet – og om man overhovedet vil have slips, butterfly eller plastron på.

“Hvis man er i tvivl, skal man bare spørge os til råds, for det er langt fra alle, der er vant til at gå så meget i detaljer og kender til kutymerne. Vi er ganske vant til det, og der er ingen dumme spørgsmål inde hos os” smiler Hans Peder.

sort-og-mørkeblå-smokings

Custom Made

Den sidste hurtigløber inde hos Danmarks største herretøjsbutik er muligheden for at få speciallavet hele looket.

“Custom Made by Troelstrup er blevet så populært, at vi har et helt team i butikken, der er særligt øvede i processen – fra måltagning til design og materialevalg, så de kan rådgive omkring det hele fra A til Z”.

petroleumsblåt-jakkesæt

Hans Peder uddyber med, at Custom Made ikke nødvendigvis er dyrere end at købe et færdigsyet sæt tøj fra et af husets brands, men den største forskel i processen ligger i produktionstiden.

“Når du køber det tøj, vi har på hylderne, kan du jo gå ud med et færdigt sæt på dagen. Når du vælger Custom Made by Troelstrup skal du være i bedre tid, da tøjet skal syes særligt til dig. Leveringtiden er mellem 4-6 uger”.

Erfaringen lyder dog, at det er værd at vente på: “De fleste får jo julelys i øjnene, når de ser det færdige resultat” slutter Hans Peder.

mellemblåt-jakkesæt-ternet-struktur

Artiklen er skrevet i samarbejde med Troelstrup. Du kan se mere tøj til gommen på troelstrup.com. Rettighederne til alle billeder i denne artikel ejes af Troelstrup

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup