Vælg det rigtige bryllupsmusik

Denne artikel er skrevet med hjælp fra vores samarbejdspartner Lars Eeg fra Inbooking.

De fleste er enige om, at musikken er afgørende for festen – og noget af det, der bliver husket bagefter. Men hvad skal du vælge – danseband, Dj, jukebox, pianist eller blot afspilning af en playliste fra Spotify?

Kvaliteten er afgørende

Uanset hvilken løsning I ender med, skal I nok få en god fest, så længe I holder jer til høj kvalitet. Dvs. book hellere en dygtig Dj end et dårligt band, eller lej en god jukebox i stedet for en dårlig Dj etc. Så er chancen for succes langt større.

Annonce ♥

Med andre ord: Hvis et band eller en Dj er jeres store drøm, så er I nødt til at afsætte nok penge til det i budgettet, så I også får en ordentlig kvalitet.

Erfaring sikrer en god fest

Det kan være en udfordring at tilgodese alle generationer, så både unge og ældre får lejlighed til en swing om i løbet af aftenen. Et godt danseband eller en dygtig Dj er netop eksperter i at læse publikum og spille musik for såvel unge som ældre. De er ligeledes trænede i at sætte numrene sammen i en rækkefølge, hvor musikken bygger op til klimaks, og hvor der kommer en sjæler på det helt rigtige tidspunkt.

Dette kræver stor erfaring og er ikke noget, som en 17-årig Dj eller et meget ungt band formår. Det er ofte erfaringen, du betaler for, og evnen til at kunne håndtere ethvert publikum og altid få det bedste ud af en given situation, så alle gæster får en god oplevelse.

Brudepar danser

Bryllupsmusikken er super vigtigt for festens succes

Annonce ♥

Hvad koster bryllupsmusik

Mulighederne for musik er mange, og prisen varierer fra gratis til 30-40.000 eller mere. Det er meget almindeligt at kombinere forskellige musikløsninger, fx pianist eller jukebox under middagen efterfulgt af band eller Dj til dans. Herunder beskriver vi nogle af de mest populære løsninger:

Musikanlæg og playliste

Den billigste, og i nogle tilfælde gratis, musikløsning er at afspille en playliste ud over et musikanlæg. Man kan leje højttalere (og lys) mange steder, ligesom en del festlokaler har fastinstalleret musikanlæg, man kan benytte. Afhængigt af selskabets (og lokalets) størrelse kan man typisk leje lydanlæg og evt. lys for ca. 500-3.000,-.

Jukebox

En jukebox kan være en rigtig god løsning og de nye jukeboxe, der er kommet på markedet, kan være et rigtig godt alternativ til Djs og pianister – og en klar opgradering fra afspilning af playlister. Den danske Sir Juke har bl.a. indbygget pianistfunktion, så man kan få klaverakkompagnement til medbragte sange. En jukebox kan typisk lejes for kr. 1-3.000,- afhængigt af model.

Mobildiskotek

Her får I en løsning, som inkluderer både musikanlæg, lys og Dj. I modsætning til jukebox og afspilning af playliste får I her et levende menneske, som følger med i, hvad der sker i lokalet, og kun har som formål at skabe en fantastisk fest for jer og jeres gæster. Priserne ligger typisk på 5-8.000,- men varierer afhængigt af varighed, sluttidspunkt m.m.

Dinnerpianist

En pianist under middagen er en klassisk og stadigvæk meget populær løsning. Det kan sprede en hyggelig og festlig stemning, og I kan få akkompagnement til evt. fællessange. En dygtig pianist koster typisk 4-5.000,-.

Lyserøde roser på et piano

Book en pianist som kan spille stemningsfuld dinnermusik

Bryllupsband

Et band er klart den dyreste, men i manges øjne også den mest attraktive løsning. Der er da heller ikke meget, der på samme måde kan sætte gang i dansegulvet. Vær opmærksom på, at de fleste bands typisk kun spiller ca. 2×60 eller 3×45 min. – og kun til dans. Nogle bands tilbyder dog, at en eller flere af bandets musikere spiller under middagen.

2-3 timer musik til dans koster alt fra 10-12.000 og op til 40-50.000 eller mere. Omkring 15.000 er meget almindeligt at bruge.

Annonce ♥

Undgå at blive brændt af

Rædselsscenariet for ethvert brudepar er at blive brændt af af musikken. Hvis der er tale om en professionel Dj eller professionelle musikere, er der som regel ikke noget at være nervøs for. De er afhængige af indtægten og af et godt omdømme. En professionel musiker eller Dj aflyser derfor stort set aldrig, og kun med en meget god grund.

Og skulle uheldet være ude, så har et professionelt band stort set altid mulighed for at spille med en afløser, ligesom den professionelle Dj altid vil have et stort netværk af kolleger, som kan tage over i tilfælde af sygdom.

Det er den helt afgørende forskel på dem, der lever af musikken, og dem der kun har det som hobby. Det kan være meget fristende at tage imod et rigtig godt tilbud fra en vens ven, som spiller i et band, eller som er Dj eller pianist. Men desværre oplever mange at blive brændt af i sidste øjeblik, netop fordi det var for billigt og ikke bliver taget seriøst.

Få hjælp af en professionel

Forhåbentlig kunne denne artikel give noget inspiration og kaste lys over nogle af de spørgsmål, som mange brudepar har, når de skal vælge musik til deres bryllup. Du kan altid få råd og vejledning om emnet hos inbooking.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup