Bryllupsnatten

I gamle dage skulle der være vidner tilstede på bryllupsnatten, der senere kunne bekræfte, at ægteskabet var fuldbyrdet. Et ægteskab var nemlig først juridisk gældende, når den fysiske akt var gennemgået. Sådan foregår det heldigvis ikke i dag.

Det store spørgsmål, som man ikke kommer helt udenom i forbindelse med bryllupsnatten er, om brudeparret har en “hed nat” eller ej. I dag har langt de fleste af alle brudepar kendt hinanden længe og haft sex inden brylluppet.

Dette var dog ikke tilfældet tidligere, hvorfor der er opstået en tradition om, at sex det hører sig til på bryllupsnatten.

Annonce ♥

Om I vælger at fylde luften med romantik eller falde omkuld og sove med det samme, det er selvfølgelig helt op til jer selv. Det ene er ikke mere korrekt end det andet. Lad være med at føle jer ”kedelige”, hvis I bare falder i søvn, det er faktisk helt normalt efter sådan en lang og begivenhedsrig dag med jer i fokus.

Der er også mange brudepar, som vælger ikke at sove sammen dagen inden brylluppet, da dette er skik ifølge gammel tradition.

Bryllupsnat på hotel

Rigtig mange brudepar vælger at tilbringe bryllupsnatten ude i byen. At holde bryllupsnatten på et hyggeligt hotel/en hyggelig kro ude i byen, måske i brudesuiten, kan for mange føles væsentligt mere romantisk end derhjemme. Sandsynligheden for at I føler jer mere oplagte til en romantisk og hed nat er også væsentligt større, hvis i er ude.

En god idé er at have nogle fyrfadslys med, så I kan tænde levende lys, når I ankommer til jeres hotelværelse. Ofte er lyset på et hotel yderst uromantisk. Husk dog på at slukke lysene igen inden i forlader værelset eller lægger jer til at sove.

En del brude vælger at tage ekstra lækkert eller frækt undertøj på under brudekjolen eller skifte til det lige inden bryllupsnatten. Dette kan for mange mange brudepar selvfølgelig også virke som en ekstra appetitvækker.

I kan også bestille noget lækkert natmad eller frisk frugt og champagne, som står klar, når I ankommer til hotellet om natten. I kan tage et varmt bad sammen, dette er tiltrængt efter en lang og hyggelig dag.

Om morgenen kan I afslutte bryllupsnatten med morgenmad på sengen efterfulgt af et dejligt langt varmt bad. Og hvis gæsterne også overnatter på hotellet så er det jo oplagt at spise morgenmad eller brunch sammen dagen efter.

Annonce ♥

Bryllupsnat hjemme

Det kan sagtens være romantisk og hyggeligt at holde bryllupsnatten hjemme. Mange brudepar vælger da også at gøre dette medmindre de holder festen et sted, hvor overnatning er inkluderet. Hvis I sover hjemme, er det lidt lækrere at komme hjem, hvis hjemmet er ryddet op på forhånd og sengen er redt.

Den sidste mand, der forlader hjemmet skal selvfølgelig sørge for dette. En idé kunne være at stille friske blomster og stearinlys rundt om i hjemmet samt have champagne og lidt frugt eller natmad på køl.I kan meget vel være sultne, når I kommer hjem sent på natten.

I vil helt sikkert også trænge til at bad, når I kommer hjem, da det har været en lang dag. Dette kan I vælge at gøre noget ekstra ud af. Prøv fx at lyse badeværelset op kun med stearinlys, imens I går i bad sammen. Vask hinanden og se hvor det vil føre jer hen.

Om morgenen kan I afslutte bryllupsnatten med morgenmad i haven, på altanen eller på sengen efterfulgt af et dejligt langt varmt bad.

Overraskelser og drillerier på bryllupsnatten

Hvis I vælger at holde bryllupsnatten hjemme, skal I være opmærksomme på at der findes en gammel tradition, hvor det ikke er unormalt, at der venter brudeparret en overraskelse, når de kommer hjem fra bryllupsfesten.

Den gamle tradition gik ud på at lave “ballade” i brudeparrets hjem. Ofte fik brudeparret hældt sand i sengen, fik spredt ris over alt og fik hele hjemmet dekoreret med toiletpapir osv.

I dag er det rigtig dårlig stil at gøre imod sine venner eller familie. Der er selvfølgelige stadig et par bonderøve, som kan finde på den slags, men de er heldigvis få.

Den nye tradition er at venner/familie låser sig ind i brudeparrets hjem og stiller lækkerier, blomster, champagne og gaver. Altså en rigtig hyggelig og romantisk tradition. Hvis I har mistanke om, at nogen i jeres bekendtskabskreds vil gå helt over gevind, så skift jeres lås ud umiddelbart inden brylluppet.

Det nytter ikke noget, at I nøjes med at inddrive ekstranøgler, da nøglerne kan være kopierede i flere eksemplarer, inden de afleveres til jer. Eller vælg at holde bryllupsnatten ude.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup