Bryllup i telt

Når I skal beslutte jer for, om I ønsker at holde brylluppet i et telt, er der nogen overvejelser, der er vigtige at gøre sig. Vi giver her nogle gode råd til jer, der overvejer at holde bryllupsfesten i et telt.

De fysiske rammer skal være på plads

Det allerførste I skal finde ud af er, om I har plads til et telt, der matcher det antal gæster, som I ønsker at invitere. En tommelfingerregel siger 1 m² pr. gæst, men det kan variere efter, hvad I ellers ønsker fx runde borde, dansegulv eller en bar.

En anden overvejelse er toiletforhold. Holder I festen på en strand eller en mark, kan det være nødvendigt at leje en toiletvogn. Det behøver heldigvis ikke være festival modellen, der kan lejes mange typer med herre/dame og håndvask.

Annonce ♥

Andre ting I lige skal have i baghovedet er køkkenforhold, strøm og adgang til vand.

Hvis I er i den gode situation, at rammerne er på plads, kan I nu begynde at kigge på, hvad det er for en oplevelse og telt, I ønsker jer. Og der er heldigvis mange alternativer til det klassiske bolsjestribede markedstelt.

Telte i dag fås i en pæn neutral hvid farve med vinduer og i en god kraftig kvalitet, hvor vind og vejr ikke er en bekymring.

Der er også mulighed for at have telte med faste sider og rigtige døre. Hvis I så samtidig kombinerer med stof i loftet, også kaldet innerliner, får I et lækkert og eksklusivt look.

Runde borde i festtelt

De fleste ønsker ikke at gå på kompromis med hverken komfort eller udseende, selvom festen holdes hjemme i haven. Det er derfor en god idé, når man kigger på forskellige udlejningsvirksomheder, ikke bare at se på deres telte.

Men også hvordan deres service ser ud, og om det passer til de krav, I har til fx vinglas. De fleste ønsker smukke og veldækkede borde til at danne rammen om bryllupsmiddagen.

Når vi taler om en bryllupsmiddag, skal I også huske, at man ofte sidder til bords i mange timer. Det er derfor en kæmpe stor fordel at vælge stole, der ikke bare er pæne, men som også er komfortable at sidde på.

Andre detaljer der er med til at skabe den rigtige kulisse er lys og varme. To ting der måske ofte ikke er prioriteret øverst, men som er uundværlige for en god telt fest.

Annonce ♥

DIY eller vælg totalløsningen

Når I vælger, at bryllupsfesten skal afholdes i et telt, bør I overveje, hvor meget arbejde I selv har lyst til at lægge i projektet. Både før, under og efter festen. For når I vælger bryllup i telt, vælger I samtidigt, at I selv kan stå for alle detaljerne.

Fra opsætning af borde, bordopdækningen, personale og alle indkøb. Der skal ofte holdes snor i mange forskellige leverandøre af mad, blomster, vin og musik.

For nogle er det drømmen at kunne gøre det hele selv, hvor det for andre bliver en helt uoverkommelig opgave.

For sidstnævnte vil det klart være en fordel at booke et udlejningsfirma, der kan levere et alt-til-festen koncept. På den måde er der en leverandør, der leverer en totalløsning med telt, service, tilbehør, mad og personale.

Det er ofte økonomien, der afgør, hvad I selv ender med at gøre, og hvad I betaler for at få gjort. Det er selvfølgelig muligt bare at møde op på dagen, som havde I hyret jer ind på en restaurant.

De fleste vælger dog som regel selv at gøre klar selv og så betale sig fra afviklingen af festen samt oprydning.

Det kræver selvfølgelig et højt niveau af tillid, og det vil altid, uanset hvilken løsning I bestiller, være en god idé at undersøge udlejningsvirksomhedens referencer og høre, hvad de forskellige kan tilbyde jer.

Stort festtelt med åbne sider og bryllupsgæster

Når det kommer til catering delen, kan I kigge på, hvor maden kommer fra. Er det et centralt storkøkken, eller kommer maden fra en restaurant, der er tilknyttet firmaet.

Uden at skrive dårligt om nogen af delene kan man nok godt sammenfatte, at mad fra et storkøkken ofte er billigere end fra en restaurant, men at I i større grad kan få indflydelse på menuerne og få en anden kvalitet, hvis det er restaurant, der leverer maden.

Annonce ♥

En teltfest giver uanede muligheder

Det kan lyde som et stort arbejde at holde bryllup i telt, og der er også være mange detaljer, som I skal være opmærksomme på. Men I skal huske på, at I samtidigt får friheden til at holde præcis det bryllup,  som I vil.

I bestemmer selv, hvordan setup’et skal være, og om det er en afslappet have fest eller mere højtideligt bryllup. Der er stor en frihed i, at der ikke står en tjener og tæller hver en genstand, der drikkes samt at festen kan fortsætte hele natten.

Uanset hvilken type teltfest I ender op med, håber vi, at den bliver alt det, som I har drømt.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup