Grafiske cocktails til brylluppet

Artiklen er skrevet i samarbejde med ONLY Events.

Ny trend hitter blandt Danmarks dygtigste bartendere, og det er grafiske cocktails. Tag skridtet videre og opgradér drinks konceptet til jeres bryllup. Servér de lækreste cocktails med flotte grafiske billeder, monogrammer eller logoer.

Læs meget mere om emnet i denne artikel og få også link til bartendere, der kan komme ud og servere disse cocktails for jer og jeres gæster.

Annonce ♥

Hvad er grafiske cocktails

Indholdet i de grafiske cocktails adskiller sig ikke fra øvrige cocktails. Forskellen ligger i det du ser øverst på cocktailen. I kan customize jeres helt egen cocktail og toppe den med et billede af jer, jeres monogram eller en lille sød tekst.

Du har måske set det på Instagram eller til jeres firmafest. Et line-up af lækre drinks med flotte designs, graffiti eller billeder skrevet på toppen af drinken.

Ligesom på en fødselsdagskage til børn med et billede af fx Messi eller en Disney figur kan man nu også få grafiske cocktails designet med et 1:1 billede, der visuelt får gæsterne til at spærre øjnene op.

Det vil uden tvivl tilføre en enorm wauw-faktor til brylluppet, disse drinks vil være et af de fedeste indslag, som jeres gæster længe har set.

Hvad er hemmeligheden bag

Vi har taget en snak med drengene fra ONLY Events, som bl.a. andet står bag Cocktaiils.dk og de løfter sløret for, hvordan du får flotte motiver på dine cocktails.

Alexander fra ONLY Events giver dig her en udførlig guide på, hvordan de udfører den nye idé.

”Vi starter med at aftale med kunden, hvilken type motiv, der passer bedst til deres event. Er det en firmafest med vigtige klienter, et bryllup hvor man ønsker en sød besked eller et billede af brudeparret som motiv. Eller er det et graffiti motiv til en fernisering med et mere urban præg.

Når vi har aftalt hvilket motiv, der passer bedst, går vi ind i designfasen, hvor vi bruger Adobes InDesign til at lave layoutet og redigere billedet, så det passer i farve, mål og tekstur.

Det tager som regel en times arbejde. Herefter kan vi klargøre papir, printer og farve og opsætte printet til at komme på wafer-paper eller rispapir, som er den type man også bruger til motiv på kager”.

Flotte cocktails med logo

Flotte grafiske cocktails med logo

Timingen er vigtig

“Når vi er færdige med printet, klipper vi motiverne ud i runde afskæringer, der passer perfekt til diameteren på vores cocktailglas. Herefter lægger vi motiverne i en bøtte med låg og opbevarer dem mørkt og tørt indtil de skal bruges.

Når man når videre til eksekveringen, er der nogle ting man skal forberede til rette tid. Her er det vigtigt, at man ved præcis hvad man laver eller har en ekspert i nærheden”.

Drinken skal forberedes

“Drinken skal nemlig forberedes og holdes kølig, så den er klar til at blive hældt op i glassene med det samme og få motivet sat på.

Hæld ingredienserne sammen og sørg for at holde det afkølet. Skal du lave mange på én gang, anbefaler vi at klargøre mixet ca. 30 minutter inden gæsternes ankomst og sætte det i køleskabet indtil 5 min. før servering”.

Annonce ♥

Kolde glas, is og kølige drinks

“Et ofte overset element i en god cocktail er temperaturen på glasset, drinken og mængden af isterninger. Et lille bartender-trick der er godt at huske, går på at sætte sine drinks- eller cocktailglas i fryseren ca. 1 time før de skal bruges.

Det giver en frossen effekt på siden af glasset og holder dine gæsters drink lækker og kold, mens den nydes. Husk desuden at bruge rigtige og klare isterninger – dem kan du få leveret nemt og hurtigt fra islevering.dk“.

Sådan hælder du drinken op

“Vi anbefaler de fleste sour-cocktails fx Whisky Sour, Pisco Sour, Amaretto Sour og lignende drinks, hvor der er æggehvide og skum, da den hvide skum går i ét med rispapiret og giver en transparent fornemmelse af motivet som vist herunder.

grafiske-cocktails med motiv

Flotte grafiske cocktails med motiv, æggehvide skummet er perfekt til denne type drinks

Bag professionelle cocktailbarer bruger man ofte en spindler, der er særligt egnet til milkshakes og drinks med æggehvide, men den er dyr og står sjældent andre steder end bag en cocktailbar.

Sørg derfor for at have et piskeris eller stavblender klar, så du kan få mixet i æggehviden til at skumme op.

Når det er gjort, tager du alle glassene ud og sætter klar på pæne rækker. Herefter hælder du mixet op i en cocktailshaker og shaker indholdet kort og hårdt i ca. 4-6 sekunder, hvorefter du, med strainer over, hælder indholdet op i glasset og gentager indtil alle glassene er fyldte. Du kan herefter pynte dem yderligere, hvis du vil.

Tør kanten af drinks-glassene efter med en tør klud, så de står pæne og rene til gæsterne ved ankomst og nyd synet herefter. Voila.

Ønsker du at bestille grafiske cocktails til jeres bryllup, kan du kontakte Cocktaiils.dkinfo@cocktails.dk eller på telefon 40 20 16 27

.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup