Kagebord til bryllup

I takt med at brudepar planlægger mere unikke, personlige bryllupper, ser man en tendens, der er vokset de seneste sæsoner, nemlig bryllupskagebordet.

Her supplerer brudeparret den store klassiske bryllupskage med 2 eller flere forskellige kager, med hver sin lækre smag og med forskellige udtryk, som kan være med til at understrege brudeparrets personlige smag.

Hvis nu brudeparret er helt vilde med jordbær kager, men ikke synes, at det passer som bryllupskage, hvorfor så ikke servere jordbærkage ved siden af bryllupskagen? Eller flotte dekorative cupcakes – se eksempler på flotte cupcakes. Eller fx de små og delikate macarons.

Annonce ♥

Det virker ekstravagant og meget overskudsagtigt at byde på flere slags kager, og ofte er det noget, som gæsterne sætter stor pris på. Specielt hvis kagerne serveres som eftermiddagskage ved receptionen efter vielsen eller som dessert efter maden.

Hvis I serverer kage efter dessert om aften lige inden brudevalsen, så skal I være klar over, at folk på dette tidspunkt ikke er meget kagesultne, så det vil måske være overkill att servere et stort kagebord på dette tidspunkt.

Annonce ♥

Kagerne kan i princippet varieres i det uendelige, det er helt op til brudeparret. Det kan dog godt være en god idé at overveje, hvordan kagerne skal spises.

Skal de være nemme at holde i hånden, mens man står og snakker med andre til receptionen eller egner kagetypen sig bedre til, at man sidder ved et bord og spiser den med gaffel. Det er gerne lidt mere våde kager med creme, frugtmousse og lignende, der bedst spises med gaffel.

bryllupskage og andre kager

Oftest vil man gerne have en særlig kage (bryllupskagen) i centrum, som brudeparret sammen skal skære for. Man kan vælge at få lavet en lidt mindre bryllupskage, da folk ikke behøver et stort stykke af hver kage. Lad gerne bryllupskagen skille sig ud fra de øvrige kager, pynt med topfigur eller anden caketopper.

Den kan også farvemæssigt skille sig ud, kør fx en hvid bryllupskage og så masser af farver på de andre kager. Tilsammen udgør de smukke, fristende kager et lækkert kagebord, der vil sætte prikken over i’et på ethvert bryllup.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup