5 anderledes bryllupsgaver

For de fleste brudepar er ønskesedlen relativt organiseret og gennemtænkt. På mange lister findes stel, vaser og andre ting til hjemmet – og måske penge til noget, brudeparret sparer sammen til.

Der findes dog masser af anderledes bryllupsgaver, du som gæst kan forære de nygifte – og alternative bryllupsgaver du kan skrive på ønskelisten, hvis du selv står og skal giftes.

Her får du præsenteret 5 gode idéer til anderledes bryllupsgaver, som både vækker glæde og efterlader minder hos brudeparret mange år fremover.

Annonce ♥

Gavekort til yndlingsrestauranten

Når brylluppet og den måske efterfølgende bryllupsrejse er overstået, begynder hverdagen som ægtepar. Det kan hos nogle resultere i et lille antiklimaks, når en begivenhed, man har set frem til længe, er overstået.

Det vil derfor med garanti falde i god jord, hvis der på gavebordet ligger flere forskellige gavekort til yndlingsrestauranten eller en café i området.

På den måde kan brudeparret forsøde tiden som nygifte endnu mere – og når hverdagen måske banker lidt for meget på, kan det hele piftes op med en spontan og romantisk tur to og to. En tur, hvor brudeparret passende kan genopfriske de bedste minder fra brylluppet.

Oplevelsesgaver

Et bryllup er i sagens natur en oplevelse i sig selv, som ikke kan måles med meget andet. Alligevel er oplevelsesgaver en god alternativ bryllupsgave – særligt til de aktive nygifte.

Der er mange forskellige oplevelser at vælge imellem, men når nu der er tale om en gave til et bryllup, giver det særlig god mening at finde på noget mindeværdigt. For eksempel en tur i en luftballon eller en helikopter?

Annonce ♥

Gaver til både hende og ham

Hvem siger at gaven til brudeparret skal være målrettet begge på én gang? Det mest almindelige er at forære brudeparret fælles gaver, men hvis du leder efter en anderledes bryllupsgave, er der også masser af muligheder at finde i parrets eventuelle individuelle ønskesedler.

Måske er brudgommens største ønske i virkeligheden et nyt ur – og brudens drøm et helt særligt sæt øreringe? I begge tilfælde er der tale om gaver, som brudeparret altid vil forbinde med deres fælles bryllup. Også selvom gaverne ikke blev givet til dem begge i fællesskab.

Har du en tæt relation til brudeparret, er individuelle og anderledes bryllupsgaver især oplagte. Det er en smuk tanke at have fået et længe ønsket smykke af sin far eller et flot ur af sin mor på sin bryllupsdag.

Du kan finde inspiration til individuelle gaver til hende her – og til ham på denne side.

En anderledes gave som en del af brylluppet

Inden du beslutter dig for en anderledes gave af denne type, er det vigtigt du tænker over, hvordan brudeparret vil have det med uforudsigeligheder på selve dagen.

Nogle par går meget op i, at de selv planlægger det hele og bryder sig ikke om indblanding i dagens forløb – men andre er meget åbne overfor, hvad der kommer til at ske.

Hvis det kommende brudepar hører til den sidstnævnte type, findes der flere former for underholdning eller aktiviteter til bryllupsfesten, som er sjove og skaber gode minder.

Hvad med en såkaldt photo booth med tilhørende let udklædning, som gæsterne kan tage selfies med i løbet af aftenen? Et band til dansen? En professionel fotograf der tager billeder af gæsterne ved ankomst til festlokalerne?

Du kan også grave lidt i, om der er ting brudeparret har nævnt de kunne tænke sig, men har været nødt til at skære væk af hensyn til det samlede bryllupsbudget. Måske er der noget hér, der viser sig at være den oplagte, anderledes bryllupsgave i netop dit tilfælde.

Annonce ♥

Andre alternative bryllupsgaver

Der findes ikke noget mere personligt end gaver, som alle gæsterne i fællesskab har været med til at kreere. Der er masser af forslag til anderledes gaver af denne type på eksempelvis Pinterest og Instagram, men særligt én er populær. Nemlig gæste-træet.

Denne gave består af en færdigtrykt plakat eller håndtegning af et træ uden blade og krone. Ved hjælp af stempelpuder i grønne nuancer sætter hver gæst sit fingeraftryk på træets grene på plakaten – og langsomt dannes en smuk trækrone.

Du kan også forære brudeparret en gæstebog. I gamle dage var det faktisk næsten en tradition. Bogen blev så, udover til brylluppet, taget frem ved alle fremtidige større begivenheder i den nye familie. Heri kunne gæsterne således skrive hilsner år efter år.

Traditionen er ved at være glemt, men en gæstebog er en god anderledes gave. Særligt i vores digitale tid, hvor man sjældent støder på håndskrevne hilsner. Og det er synd.

En hilsen i hånden er fyldt med minder og en måde at huske hinanden på. Især den dag hvor nogle familiemedlemmer ikke længere er her.

Har du brug for flere idéer til anderledes gaver? Så besøg Gaveinspiration.dk og find præcis den gave, der passer til det brudepar, du skal være med til at fejre.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup