Forsikringer ifm bryllup

Du som planlægger at blive gift skal være opmærksom på nogle forsikringsmuligheder, som kan vise sig rigtigt gode at have. Disse kan både relatere sig til selve brylluppet, men i høj grad også i tiden efter, hvor du nu er gift og eksempelvis skal tage stilling til boligkøb og børn.

I denne artikel kan du læse mere om de typer af forsikringer, som du bør være opmærksom på både før og efter brylluppet.

Annonce ♥

Bryllupsforsikring

En bryllupsforsikring hører under kategorien festforsikringer, der allerede er meget populære i andre lande end Danmark, men nu også er begyndt at komme frem herhjemme. Et bryllup eller en stor fest er ensbetydende med en stor udgift – ofte på mellem 50.000 og 100.000 kr.

Ved hjælp af en festforsikring sørger du for at et uheld, som resulterer i en aflysning af din fest ikke får nogle økonomiske konsekvenser for dig og dine nære. Aflysningen af festen skal ske som følge af, at du selv eller nogle af de nærmeste pårørende får en alvorlig sygdom, der ikke kunne være forudset.

Dertil kan forsikringen også dække, hvis skader på lokationen eller ekstremt vejr resulterer i, at festen ikke kan afholdes. I nævnte tilfælde dækkes både udgifter relateret til skader, men også diverse udlæg, som I allerede har betalt til leverandører fx fotograf, limousinen, bryllupskagen m.m.

Livsforsikring

Når I bliver gift betyder det, at I på papiret i mange juridiske forhold betragtes som én person. Dette kan både være, når det kommer til diverse skattefradrag, men også i forhold til arv, hvis uheldet skulle være ude, og den ene af jer dør.

En livsforsikring er ikke et behageligt emne, men meget nødvendigt for at sikre, at den enes død ikke får nogle økonomiske konsekvenser for den anden part. Det mest almindelige formål med en livsforsikring er, at den tilbageværende part stadig kan betale huslejen og ikke skal skille sig af med boligen.

Annonce ♥

Andre forsikringer

I tiden før eller efter brylluppet er det også meget naturligt, at man bliver førstegangskøbere af en bolig. I den forbindelse er der også en lang række af forsikringer, der er relevante at tage stilling til. Disse inkluderer både valg af indboforsikring, husforsikring og billig ejerskifteforsikring.

Særligt ejerskifteforsikringen er vigtig ved selve boligkøbet, da den sikrer, at sælger fritages fra sin ellers obligatoriske pligt til at dække uforudsete skader på huset, der ikke var omtalt i tilstandsrapporten i op til 10 år efter overdragelsen af boligen.

Det stiller også dig som køber mere sikkert, da du, hvis uheldet er ude, nu blot skal henvende dig til forsikringsselskabet, der helt sikkert har pengene, fremfor den tidligere ejere, som muligvis ikke er i stand til at dække denne udgift.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup