Øg jeres bryllupsbudget

 

Ønsker I at virkeliggøre jeres drømmebryllup, men er privatøkonomien til det utilstrækkeligt? Et bryllupsbudget kan nemt blive overskredet i løbet af planlægningen, hvorfor mange vælger at tage andre finansieringsmuligheder i brug.

Vi kommer her med en guide til, hvordan I kan øge bryllupsbudgettet og derved få råd til jeres drømmebryllup.

Annonce ♥

Gå i banken

Den mest nærliggende mulighed for flere penge til brylluppet er et bank lån. Opsøger I jeres bankrådgiver, vil I typisk skulle fremlægge en oversigt over jeres økonomi samt angive begrundelse for jeres ønske om lån. Får I tilbudt et lån, er der visse vilkår og betingelser, I skal acceptere, før I underskriver kontrakten.

Ønsker I at låne et større beløb, kræver banken ofte, at I stiller værdier som sikkerhed for lånet, da dette giver banken en vis garanti for, at lånet bliver betalt tilbage. Grundet dette krav vil lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent) også typisk være lavere sammenlignet med andre lånemuligheder.

Lån penge online

Som et alternativ til bank lånet kan I vælge online lån. Ønsker I at låne penge hos en online låneudbyder, undgår I at fremlægge et budget, begrunde jeres ønske om lån samt slipper for at stille sikkerhed for det lånte beløb.

Der findes en lang række udbydere, der tilbyder forskellige lånebeløb og vilkår. Ønsker I at låne et mindre beløb til eksempelvis finansiering af brudekjolen, kan I optage et lille forbrugslån fra 5.000-10.000 kr., som giver jer tilstrækkelig råderum til denne vigtige udgift.

Dog skal I være opmærksomme på, at forbrugslån typisk har en højere rente og ÅOP end banklån. Udbyderne fastsætter renten og jeres vilkår baseret på deres samlede kreditvurdering af jer. Skriver I derfor begge jeres navne på låneansøgningen, vil jeres kreditværdighed også øges, hvilket kan give jer bedre vilkår.

Vælger I at optage et online lån, anbefaler vi, at I sammenligner forbrugslån via en online sammenligningstjeneste som Matchbanker.dk. Herved får I overblik over alle jeres lånemuligheder, hvilket giver jer de bedste forudsætninger for at finde det rette lån til jer.

Annonce ♥

Ønsk jer pengegaver

Har I enten valgt at låne penge i banken eller hos en online udbyder, skal beløbet også betales tilbage igen. Det kan derfor være en løsning at tilføje “penge” til jeres ønskeliste. Selvom penge af nogen anses som en upersonlig gave, findes der mange kreative måder, hvorpå penge kan pakkes ind i en sjov gave.

Vær derfor ikke bange for at ønske jer penge i bryllupsgave.

Husk at lægge et budget

Før I begiver jer ud på lånemarkedet, er det en god idé at lægge et budget over jeres privatøkonomi, hvorefter I kan vurdere, hvor meget I kan sætte til side til jeres bryllup.

Dernæst kommer fastlægningen af jeres bryllupsbudget, der indebærer alle de udgiftsposter, der er forbundet med jeres bryllup. Dette vil give et praj om, hvorvidt et lån er nødvendigt.

Viser det sig, at budgettet ikke er tilstrækkeligt, kan I begynde at overveje jeres lånemuligheder. I skal dog huske på, at lånet også skal kunne tilbagebetales igen.

Benyt derfor budgettet over jeres privatøkonomi til at vurdere, hvor meget I vil kunne afdrage hver måned. Herved får I et billede af, hvor stort et beløb, I kan låne, samt hvor lang en løbetid, I har brug for.

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup