Kysseklokker til bryllup

Artiklen er skrevet af vores samarbejdspartner Kija-design.dk

Der er tradition for – til de fleste bryllupper – at brudeparret skal kysse hinanden flere gange under festen. Som regel foregår det ved, at gæsterne slår med deres bestik på deres glas eller tallerken, så der fremkommer en klirrende lyd. Det er signalet til brudeparret. Men vil du gerne slippe for den larm og risikoen for, at servicet tager skade, så er kysseklokker vejen frem.

Ikke alene er kysseklokker stilfulde at have på bordet, de har også en mere eksklusiv lyd, end den primitive lyd der fremkommer, når 50 – eller flere – gæster slår med metal på porcelæn eller stentøj – eller hvad tallerkenerne nu er lavet af – eller på glas.

Annonce ♥

Funktionelle og billige kysseklokker

Klokkerne er også superflot bordpynt. Og ud over at fungere som bordpynt og som signal til brudeparret, så kan du også få kysseklokker, der kan bruges som bordkortholder. Så bliver det ikke meget mere funktionelt. Selvom der selvfølgelig skal stå en kysseklokke ud for hver kuvert, så er det en billig måde både at få bordpynt, bordkort, gave til din gæster og samtidig at kunne holde den hyggelige og romantiske kyssetradition i live.

kysseklokke i sølv

En gave til dine gæster

Når du skal vælge kysseklokker til dit bryllup, så er det mest af alt en smagssag, hvilke du skal vælge. Selvfølgelig kan det også være et spørgsmål om pris. Godt nok er der ikke så stor prisforskel på klokkerne, men skal du bruge mange, kan det jo godt løbe op. Som regel er klokkerne sølv-, guld- eller messingfarvede.

De kan være pyntet med et hjerte eller lignende. Og både farve og design er jo et spørgsmål om, hvad du synes, er flot og romantisk. Derudover skal du gøre dig klart, om der skal kunne være bordkort i dem. Skal der det, skal du selvfølgelig sikre dig, at der kan det.

kysseklokke i guld

Annonce ♥

Kyssetradition til brylluppet

Men hvordan er det nu, den gamle tradition er med alt det dér kysseri? Altså for det første, så er traditionen ikke så gammel endda. Helt præcist hvornår den startede, vides ikke. Men det menes, at det var i 1970’erne eller deromkring.

Traditionen går ud på, at gæsterne skal få brudeparret til at kysse hinanden. Når der slås på servicet – eller ringles med kysseklokkerne – skal brudeparret op at stå på deres stole og kysse hinanden, så alle kan se det. Når gæsterne tramper i gulvet – og den tradition kan jo stadig holdes i hævd, selvom der er kysseklokker på bordet – skal brudeparret ned under bordet og kysse hinanden.

kysseklokke i sølv

Når bruden eller gommen forlader bordet

Den sidste kyssetradition ved et bryllup er, at første gang gommen forlader bordet – for at gå på toilettet eller lignende – så skal alle mandlige gæster skynde sig op og kysse på bruden. Og lige sådan første gang bruden forlader bordet, så skal alle de kvindelige gæster op og kysse på gommen. I disse to tilfælde kommer kysseklokkerne ikke i brug. Gæsterne skal jo ikke afsløre deres forehavende. Så lad kun klokkerne ringe for brudeparret.

FAQ

 • Hvad bruger man en kysseklokke til?

  Traditionen tro skal gæsterne få brudeparret til at kysse hinanden under bryllupsmiddagen. Det kan enten gøres ved slå på servicet med bestikket eller man kan anvende de små kysseklokker, som giver en noget mere fin lyd end når der slåes på tallerkner.

 • Hvad koster en kysseklokke?

  De er relativt billigere ca. 15. kroner pr. styk kan du få dem for.

 • Hvilke farver findes de i?

  Typisk i sølv, messing eller guld.

 • Skal man have kysseklokker til bryllup?

  Nej det er ikke et must, men det er en meget fin ting at pynte bordet med, og du kan med fordel købe nogen, der også kan fungere som bordkort holder. Kysseklokkerne er også en sød lille gave til gæsterne.

   

   

   

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup