Bordkort med marmorering

Smuk bordpynt er tit et spørgsmål om at turde kombinere forskellige materialer. I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan lave et fint og meget anderledes bordkort af selvhærdende ler med marmor-effekt, som tilføjer stil og finesse til bryllupsmiddagen.

Sådan gør du

Bordkortene er lavet af selvhærdende dukke-ler fra Panduro Hobby, der tørrer af sig selv i stuetemperatur. Man kan lave alt muligt i selvhærdende ler, så kun din fantasi sætter grænserne.

Her får du en guide til hvordan du laver et kvadratisk bordkort, pyntet med neglelaks-mamorering og gæsternes navne skrevet på med poscha-tuscher.

Annonce ♥

DIY bordkort af ler

Først skal du lave selve kortet i ler. Rul leret ud i ca. 3 mm tykkelse og skær det ud med en linial i den ønskede størrelse. Jeg har lavet de kvadratiske bordkort i 5×5 cm. Leret har det med at “flosse” lidt i kanten, når det skæres, men det kan let glattes med fingrene.

Bordkort i ler under udarbejdelse

Læg kortene til tørre natten over på et stykke bagepapir. Tørretiden afhænger af tykkelsen og luftfugtigheden i rummet hvor de tørrer. Mine lå til tørre i 24 timer, inden jeg kunne arbejde videre med dem. Vend dem gerne i løbet af tørretiden, så de ikke begynder at bue.

Når de er helt tørre, kan eventuelle skarpe kanter eller flosser nemt slibes af med fint sandpapir

Bordkort i ler

Neglelaksmarmorering

Til marmoreringen med neglelak skal du bruge: en gammel bøtte, neglelak i de ønskede farver og varmt vand.

Fyld bøtten med varmt vand og dryp så neglelakken ned i vandet i et tilfældigt mønster. Det vil selv flyde ud og lave marmoreffekten efter få sekunder. Dyp herefter bordkortet ned i vandet, så du samler neglelakken op med det.

Annonce ♥

Læg det til tørre og fortsæt således med de næste bordkort. Det kan godt kræve lidt øvelse at få den rette mængde neglelak i vandet, så lav gerne lidt ekstra bordkort til at forsøge dig med.

DIY bordkort i ler Bordkort i ler DIY bordkort i ler

Der er forskel på hvordan forskellig neglelak flyder i vandet, så hvis du ikke er tilfreds med udseendet, kan du prøve med et andet mærke. Jeg har brugt en billig neglelak fra Tiger til disse bordkort.

Borddækningen

Når lakken er tørret helt ind kan du skrive gæsternes navne på bordkortene med en poscha-tusch. Det er en særlig tusch, der skriver med akrylmaling, hvilket giver et flot look.

Hvis du er meget forsigtig, kan tuschen vaskes af, hvis du fik skrevet forkert men pas på, for neglelakken er lidt skrøbelig der hvor den ligger i et helt tyndt lag.

DIY bordkort i ler

Bordkortene af ler ser smukke ud sammen med en stofserviet eller en papirserviet med stof-look og en frisk gren. Du kan også lave bordnumre, menukort eller servietringe af det selvhærdende ler.

DIY bordkort i ler

Held og lykke med projektet.

Photocredit:
Alle billeder i denne artikel er taget af Anne Kathrine Østerby Muldbjerg, muldbjergdesign.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup