Destination Wedding invitation

Bryllupsinvitation med et strejf af boardingpass. Holder I brylluppet i udlandet – eller måske bare lidt væk fra hvor I bor og vil lave lidt sjovt med det, kan det være en idé at lave et destination-wedding tema. Her kommer et eksempel på, hvordan en invitation til sådan et bryllup kan udformes – nemlig som en flybillet.

Et krav kunne jo være, at gæsten skal medbringe boardingpasset for at blive lukket ind til festen, selvfølgelig bare for sjov, men for virkelig at køre stilen helt ud.

Sådan laver du en Destination Wedding invitation

Her beskriver vi, hvordan du kan kreere en bryllupsinvitation som en flybillet til det kommende bryllup. Følg vores guide step for step og se en video af hele tegne/klippe/folde forløbet længere nede i artiklen. God fornøjelse.

Annonce ♥

Disse materialer kan benyttes

værktøj til invitation

2 stk. karton
Kniv
Skæreunderlag
Falseben
Stållinial
Dobbeltklæbende tape
Satinbånd – eller andet til lukning

Sådan laves omslaget til invitationen

Omslaget består helt enkelt af en A4 side, der er foldet 3 gange. Til selve omslaget skal der printes på begge sider, vi foreslår at du øver dig på almindeligt papir, inden du lægger kartonen i printeren.

Den nemmeste måde at gøre dette her på er at åbne et layout program. Jeg bruger selv Indesign, men kan også laves i fx Word ved hjælp af tekstbokse.

Opsæt to sider

På side 1. Den ene side indeholder fx et logo nederst (det er her jeg har min palme) – husk det skal vende på hovedet, og så en tekst øverst (jeg har skrevet welcome on board) – Dette vil stå på forsiden af omslaget.

På side 2 kan du lave noget praktisk information, der kan stå inde i “låget” af omslaget. Du kan også lade være og lade den være blank, så du ikke skal printe på to sider 😉

skabelon til bryllupsinvitation

Har du en hel almindelig printer er løsningen nok at printe side 1 først, og lægge den tilbage i skuffen bare med modsatte side op og så printe side 2. Og det går altså nogen gange galt, derfor en god ide at øve dig på billigt papir først.

Ikke alle printere er ens, og nogen gange skal papiret vende med den ene side op og andre gange med den anden side op så lær din printer godt at kende. Tjek desuden også at din printer overhovedet kan printe på karton, ellers kan tykt papir måske være løsningen. Eksempelvis 160 gram.

forside og bagside af invitationen

Boarding passet

Størrelses mæssigt er dette 1/3 A4, side hvor du lige skærer 5 mm af hele vejen rundt (da den skal passe i en lomme, der er 1/3 A4 side.) Min måler her 18,8 x 9,6 cm. Ude i enden indsætter du en stiblet linje og fx et billede af en stregkode, for at det skal minde om et rigtigt boardingpass.

For at køre temaet helt igennem kan du fx skrive “first class” under seating og tidspunkt for vielsen under boarding time. Resten af invitationen er mere fri, og her kan du bare skrive en almindelig invitationstekst eller henvise til en eventuel hjemmeside, hvis der ikke er plads til al informationen i invitationen.

invitationen skæres til

Sådan foldes invitationen

1. Start med at folde invitationen i 3 lige store dele.
2. På 2 af delene skal der nu skæres ca. 5-10 mm af.
3. Af den del du ikke har skåret af, skal der foldes en lomme, derfor er der ekstra karton til flapperne i siden.
4. Jeg har valgt at skære skråt henover lommen, men vinklen og hvor meget bestemmer du helt selv.
5. Langs alle de dele der skal bukkes kører du falsebenet.
6. På de to flapper sætter du dobbeltklæbende tape.
7. Buk lommen op som på en hel almindelig pocket invitation.

Det er måske lidt kringlet at beskrive, så se videoen længere nede hvis du er i tvivl.

bordingpass skæres til

Video – sådan kringler du en Destination Wedding invitation

Her kan du se en lille video af, hvordan arbejdet med denne bryllupsinvitation er forløbet. God fornøjelse.

Pyntning af din Destination Wedding invitation

Egentlig ville jeg foretrække sådan en invitation her helt uden pynt for at køre temaet fuld ud. Måske til nød køre en hel simpel stil med at vikle et smalt satinbånd rundt om den et par gange, eller måske en lidt rå snor bare for at holde den lukket.

Men er du til meget pynt og glitter og blonder, kan det selvfølgelig godt blive en smule for simpelt, og jeg viser lige her et par forskellige muligheder til lukning.

De flotte bryllupsinvitationer

Af: Mette Hvitved Nielsen

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup