Favourbox

Selve idéen med at give favours/gaver til gæsterne er forholdsvis ny i Danmark, men jeg synes, det er en sød lille ting og brugte den selv til mit eget bryllup. Gaverne kan være mange ting fx sweet love favours med bolcher eller brændte mandler eller andre lækkerier i fx en lille æske, som den jeg folder her.

Jeg havde lavet et lille ”fest-survival-kit” til gæsterne, som de kunne få brug for i løbet af middagen/dagen efter. Den indeholdt bl.a. mintpastiller, chokolade, tandstikkere, plaster og hovedpinepiller.

Sådan laver du selv en flot favourbox

Her beskriver vi, hvordan du selv kan kreere jeres egen favourbox til det kommende bryllup. Du kan downloade skabelonen til vores favourboxe længere nede i artiklen, og du kan følge vores guide step for step af hele tegne/klippe/folde forløbet længere nede i artiklen. God fornøjelse.

Annonce ♥

Disse materialer skal benyttes

redskaber til favourbox

Karton
Kniv
Stållineal
Skæreunderlag
Dobbeltklæbende tape
Blyant
Falseben
Brads (til pynt)
Satinbånd (til pynt)

Fremgangsmåde

Download skabelonen til favourboxe og klip den ud. Jeg lavede selv denne skabelon til mit bryllup, da jeg ikke kunne finde en, jeg synes var helt perfekt, så har du selv ændringer til den, kan du sagtens tilføje dem og lave din egen skabelon.

Når skabelonen er klippet ud, tegnes den over på et stykke A4 karton. Husk at tegne med blyant så du senere kan viske stregerne ud, hvis det nu som her er et lyst stykke karton, du tegner over på.
Når du er færdig med at tegne så skær favourboxen ud.

Skabelon til favourbox

Sådan samler du din favourbox

Langs alle de stiplede linjer kører du et falseben. Falsebenet gør, at kartonen er lettere at bøje pænt.

Tip: Vent med at false for enden af låget. Det kan være en god idé at gøre det til sidst, når du har samlet æsken, for det er altid svært at få låget til at passe korrekt, selvom du følger en skabelon.

Derfor bliver resultatet pænest, hvis låget tilpasses til sidst, så er du sikker på, den lukker pænt og ikke gaber (som det gør en lille smule her på mine billeder fordi jeg falsede først.. ups!)

Når kanterne alle er falsede, samler du æsken. Jeg foretrækker som altid dobbeltklæbende tape. Måske du skal bruge en lidt bredere tape eller to stykker for at være sikker på, at æsken holder.

favourbox skæres til

 

Sådan kan du pynte dine favourboxe

Hvad du nu gør ved æsken er meget individuelt. Måske du vil pynte den i stil med invitationerne eller en rød tråd, du har kørende gennem brylluppet, måske den skal bruges som bordkort, og du derfor enten selv skriver navnet eller laver en label og klister på. Her viser jeg, hvordan den pyntes med en sløjfe.

Du skal bruge en brad (købt i panduro hobby) og noget satinbånd. Fold en sløjfe og hold den sammen vha. en brad. Stik bradden gennem låget i æsken og buk braddens ben på lågets underside.

Det kan være en god idé lige at lave et lille hul til bradden med en kniv, det bliver ofte pænest, da kartonen nemt bukker, hvis du bruger mange kræfter på at få braddens ben igennem.

Pynt til favourbox

Fyld til favourbox

Så er favourboksen færdig og klar til at blive fyldt med lækre ting. Jeg lagde et stykke silkepapir ned i den, inden jeg fyldte tingene i, det ser meget fint ud.

Forslag til fyld: Mintpastiller, chokolade, bolsjer, tandstikkere, plaster og hovedpinepiller.

favourbox

Af: Mette Hvitved Nielsen

Følg også emnet om de flotte favouræsker inde i vores forum

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup