Flot konvolut bryllupsinvitation

Idéen bag denne bryllupsinvitation er, at konvolut og invitation foldes ud af samme stykke karton. I teorien er idéen rigtig sød, synes jeg, men i praksis ved jeg ikke, om jeg ville stole på, at posten kunne få den sikkert frem.

Så medmindre I selv overbringer invitationerne personligt til jeres gæster, ville jeg nok lægge invitationen i en almindelig konvolut for at undgå, at den går i stykker.

Sådan laver du din egen konvolut invitation

Her beskriver vi, hvordan du kan lave din egen konvolut bryllupsinvitation. Følg guiden og se vores video af hele arbejdet med at kréere egen invitation i forbindelse med brylluppet. Du kan også downloade en skabelon til invitationen længere nede på siden.

Annonce ♥

Disse materialer kan benyttes

materialer til invitation

Karton
Kniv
Stållineal
Skæreunderlag
Dobbeltklæbende tape
Blyant
Falseben
Satinbånd i forskellige bredder
Kontaktlim/sekundlim 

Skabelon til invitationen

Normalt foretrækker jeg ikke at bruge skabelon, når jeg laver invitationer. Det tager ofte lige så kort tid at måle op, som det gør at tegne en skabelon over, men i det her tilfælde er en skabelon næsten uundværlig.

Du kan enten vælge selv at lave en skabelon eller udskrive den skabelon, jeg har lavet og brugt her. Du kan sagtens lave ændringer i den, hvis du ønsker kantede hjørner fx bare husk, at når alle siderne foldes ind, skal det passe med, at du ikke kan se ind i invitationen nogen steder i samlingerne.

Her kan du downloade en skabelon til bryllupsinvitationen. Når du har klikket på linket, kan du downloade skabelonen samt printe den ud og benytte den til jeres invitationsprojekt.

Sådan folder du omslaget

  1. Klip skabelonen ud og tegn den over på et stykke karton
  2. Skær invitationen ud eller klip med en saks
  3. Langs alle siderne kører du falsebenet langs en stållinial.
  4. Buk de 4 sider op og omslaget er nu færdigt
  5. Tjek at siderne kan lukkes pænt inden du går videre. Kan de ikke det, skærer du dem lidt til.

Folde invitation

Sådan laver du indholdet til din bryllupsinvitation

Afhængigt af jeres farvetema og stil designes et layout til invitationen. Målene på invitationen, ud fra den skabelon jeg har lavet, er ca. 8,5 cm x 14 cm. Lav derfor en tekstboks i de mål i dit layout program eller fx Word. Indsæt billeder og tekst efter eget ønske.

Husk at du sagtens kan kopiere det færdige design rundt på siden, så sparer du papir, når du skal printe 😉

  1. Udskriv din invitation på kraftigt papir fx 160g
  2. Skær eller klip invitationen ud
  3. Sæt dobbeltklæbende tape på bagsiden af invitation
  4. I midten af omslaget klæbes invitationen nu fast

Indhold til bryllupsinvitation

Sådan lukker du invitationen

Om du bukker de lange  eller korte sider ind først er sådan set op til dig selv. På netop denne invitation med de runde hjørner og følgende samling, synes jeg selv, det er pænest at bukke de korte flapper ind til sidst, så de er øverst

1. Design en lille label. Det kan være med en tekst fx bryllup som jeg har lavet her, eller måske jeres monogram i et hjerte. Kun fantasien sætter grænser

2. Skær/klip den ud

3. Tag et stykke bredt satinbånd og lim sammen med lim (sekundlim eller kontaktlim). For at være sikker på længden passer folder jeg den rundt om invitationen. Bemærk det hvide stykke papir jeg har mellem invitationen og satinbåndet. Det kan være en god idé, så der ikke kommer lim på invitationen, hvis du spilder noget

4. Når det brede satinbånd er limet sammen og er tørt tag da et smalt satinbånd i en anden farve og gør det samme

5. Der hvor satinbåndene er samlet sætter du din lille label på med enten lim eller dobbeltklæbende tape

invitationen lukkes

Nu kan invitationen åbnes ved at glide satinbåndene af. Du kan evt. skrive navn bag på konvolutten/invitationen på dem der skal modtage den, eller du kan den lade være blank.

Den færdige bryllupsinvitation

Bryllupsinvitation

Video af arbejdet med denne bryllupsinvitation

Her kan du se en lille fræk video af hele arbejdet med denne bryllupsinvitation. God fornøjelse.

Af: Mette Hvitved Nielsen

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup