Lav selv en pink bryllupsinvitation

Den traditionelle pocketinvitation er ved at være ret populær og godt brugt efterhånden. Men ideéen er jo super smart i og med, at du har en lomme fuld af information, som ikke lige kan presses ind i selve invitationen.

Jeg er blevet lidt vild med den mere ”messy” udgave af pocketinvitationen, hvor indstikskortene ikke alle har samme bredde. Tværtimod har alle forskellige størrelser og samles lidt rodet med et bånd omkring og lægges i lommen uden nogen bestemt orden.

Sådan laver du en pink bryllupsinvitation

Her beskriver vi, hvordan du kan lave en pink bryllupsinvitation til det kommende bryllup. Følg vores guide step for step af hele tegne/klippe/folde forløbet længere nede i artiklen. Denne type invitation kan laves på 1.000 måder, her viser jeg mit bud på, hvordan invitationen kan udformes.

Annonce ♥

Disse materialer kan benyttes

Materialer til invitation

Karton
Kniv
Stållineal
Skæreunderlag
Dobbeltklæbende tape
Blyant
Falseben
Smalt satinbånd

Sådan foldes omslaget på bryllupsinvitationen

Kartonen deles op i 3 lige store dele, og der falses tværs over den. Hvis du kan undgå det, så lad være med at tegne med blyantstreger først eller husk at viske dem ud bagefter.

Langs 2/3 af siderne fjerner du ca. 5 mm. Den sidste 1/3 er nu lommen. Fals ned langs de sider der stikker ud (dem der kommer til at udgøre flapperne til lommen).

Skær den øverste del af lommen væk og lav evt. et lille indhak i den, som jeg har gjort her, for at lommen ikke bare skal gå tværs over. Sæt nu dobbeltklæbende tape på lommen op buk den op.

Invitationen foldes

Annonce ♥

Sådan laves indholdet til invitationen

Selve invitationen sættes på indersiden af ”låget”, den måler ca. 19cm x 9cm, men afhænger af hvor store stykker, du skar af i starten i siderne. Dernæst skal der laves en masse forskellige infokort afhængig af, hvor meget information du skal af med til gæsterne.

Hver information har sit eget kort. Det kan fx være adresser, dresscode, måske et svarkort eller en ønskeliste. Infokortene skal alle have forskellige højder og bredder og kan sådan set derfor udformes nøjagtig efter hvor meget tekst, hvert kort skal indeholde.

Jeg printede dem ud på en rosa karton og ved hjælp af dobbeltklæbende tape klistrede jeg dem fast på en pink karton magen til invitationen og skar rundt om dem ca. 2-3 mm fra kanten. På den måde får hvert kort lidt dybde og tyngde, og det ser godt ud, at der er forskellige farver iblandt, når man sætter dem sammen.

Kortene samler du ved at tage et smalt satinbånd og køre omkring og samle bagpå med en knude. Jeg valgte at skære to smalle streger i det mindste kort og køre satinbåndet igennem. Det samlede bundt lægges nu ned i lommen på invitationen

invitationen sammensættes

Annonce ♥

Sådan lukkes invitationen

Invitationen lukkes i samme stil som infokortene blev samlet. Lav en stor firkant evt. med navne, monogram, datoen for brylluppet eller måske et billede af jer selv. Skær to streger i top og bund og før satinbåndet igennem.

Vikl det et par gange omkring invitationen og afslut med en lille knude bagpå. På den måde er der en sammenhæng mellem det ydre og det indre i invitationen.

Pink bryllupsinvitation

Af: Mette Hvitved Nielsen

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup