Lav dine egne pocket invitationer

Det kan være en god idé at lave en pocket invitation, hvis du har meget information men alt for lidt plads på bryllupsinvitationen. En pocket er en helt almindelig invitation, der har en lomme i den ene side, hvor der kan lægges informationer i, der kan være rare for gæsterne at have.

Det kan fx være dagens program, adresser eller måske information i forbindelse med overnatning. Invitationen kan udformes på utallige måder, men denne her er den, jeg brugte til mit eget bryllup. Når den er færdig, måler den 14×14 cm og kan laves ud fra et stykke A4 karton.

Sådan laver du en pocket invitation til bryllup

Her beskriver vi, hvordan du selv kan kreere din helt egen pocket invitation til jeres bryllup. Projektet med invitationerne tager lidt tid og kræver noget tålmodighed, men det endelige resultat er alt arbejdet værd.

Annonce ♥

Nemlig nogle enestående flotte og personlige bryllupsinvitationer, som jeres gæster helt sikkert bliver glade for at modtage. Læs med her. Se en video længere nede i DIY artiklen.

Disse materialer skal du benytte

værktøj til pocket invitation

Karton
Kniv
Stållineal
Skæreunderlag
Dobbeltklæbende tape
Blyant
Falseben

Fremgangsmåde

Mål 2×14 cm henover papiret, dvs. sæt et lille mærke med blyanten ved 14 cm og ved 28 cm. Mål ca. 3 steder for at være sikker på at kunne lave en lige streg.

Ved 28 cm punkterne tegner du en lodret streg (ikke ved 14 cm!).

Mål derefter 14 cm ned og lav også en vandret streg hele vejen over. Under de 14 cm i midten tegnes en streg, og ca. 1 cm fra denne streg tegnes endnu en – det er den ene flap til lommen. Den anden flap til lommen er automatisk dannet mellem den vandrette streg ved 14 cm og den lodrette streg ved 28 cm.

Ned langs midten (ved 14 cm mærkerne, så ikke helt midten) af papiret og rundt langs lommen kører du nu dit falseben, så kartonen bukker pænt. Det overskydende karton kan nu skæres af.

Vil du have et lille hak i midten af lommen eller andet, er det nu, du skal skære det fra. Et godt tip er lige at skære kanterne af lommen flapper, så sidder den pænere, når den er bukket op.

fremgangsmåde pocket invitation

Sådan folder du din pocket

Nu er selve invitationen skåret ud, og din pocket skal bare foldes på plads. På hver flap sætter du et stykke dobbeltklæbende tape, og lommen bukkes nu op på plads. Husk at gøre det, så lige du kan i første hug, for det kan være svært at gøre om, hvis tapen først har fået fat.

Du kan evt. lige tjekke, inden du sætter den dobbeltklæbende tape på, om lommen er lige.

Afslut med forsigtigt at viske eventuelle blyantstreger væk, det giver det pæneste resultat.

Pocket invitation foldes

Video – sådan kringler du en pocket invitation

Her kan du se en lille video af, hvordan arbejdet med pocket invitationen forløber. God fornøjelse.

Indhold til jeres pocket

Indholdet i en pocket invitation består af en venstre side med selve invitationen og så et antal sider med information i lommen til højre. Hvor mange siders information du vil lave, er op til dig selv, jeg synes omkring 3 er passende.

I et layoutprogram laver du 4 kasser/tekstbokse. Jeg arbejder selv i Adobe Indesign, men både Publisher og Word kan jo også lave tekstbokse med rammer og det hele, så det vil være fint, at sætte det op der også.

Jeg har printet på karton af samme råhvide farve som selve invitationen. Kartonen er 24gr og det kunne jeg printe på uden videre, men måske du lige skal tjekke din printers manual for at se, om den kan printe på karton, inden du går i gang.

Selve siden med invitationen har jeg lavet 13,5 x 13,5 cm. Så er der lige 5 mm luft hele vejen rundt, og det synes jeg er fint. Indstikskortene har alle en bredde på 13 cm. Den største har en højde på 13,5 cm, den næste en højde på 11,5 og den sidste en højde på 9,5.

Øverst på hvert kort skriver du hvad kortet indeholder. Når du så stikker kortene ned i lommen, er det, det eneste man kan se. Resten af mine indstikskort har jeg ladet være blanke, men der skal selvfølgelig stå noget om den information, som man har skrevet øverst på kortet.

Det kan være adresser, et kort, praktiske informationer eller måske dagens program.

Invitationen sættes fast på venstresiden med dobbeltklæbende tape.

indhold pocket invitation

Sådan kan du vælge at pynte pocket invitationen

Hvordan du pynter invitationen er helt op til en selv, og måske du har et tema, du kan overføre til designet. Jeg har valgt at lave en version med blondebånd samt en med bånd af karton.

Pynt med blondebånd

Klip et stykke blonde ud og saml på bagsiden med evt. sekundlim – dobbeltklæbende tape holder ikke her. Blonden skal så glides af invitationen, når denne skal åbne, ikke noget med at klippe eller hive i blonden for at få den op. På blonden har jeg sat en lille silkebåndssløjfe fast.

Jeg har foldet sløjfen som vist på billederne og sat den fast i blonden med en lille sort brad.

Pocket invitation pyntes

Pynt med bånd af karton

Er du ikke til blonder, kan du også folde et bånd af karton. Denne kan sættes sammen bagpå med dobbeltklæbende tape. Jeg har genbrugt sløjfen og tilføjet et lille papskilt med ordet ”bryllup”,
for at forsiden ikke skal være for nøgen.

den færdige pocket invitation

Af: Mette Hvitved Nielsen

Følg gerne med i vores fantastiske Do It yourself debat

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup