Bryllupsplanlægning – 6 gode råd

Strategisk bryllupsplanlægning lyder virkelig u-sexet, men det er faktisk ikke så tosset endda. Jeg er tit blevet spurgt, hvordan man skal starte sin bryllupsplanlægning. Og det er faktisk et godt spørgsmål, for der er rigtig mange ting at tage stilling til.

Du kan godt forvente at blive en lille smule overvældet af alle de nye ting, du pludselig skal sætte dig ind i. For slet ikke at tale om alle de velmenende ”gode råd” fra omgivelserne, med meninger om hvordan du skal gribe opgaven an.

Så derfor vil jeg give dig en mere strategisk metode til at starte din planlægning op efter. Her får du mine bedste råd til, hvordan du kommer godt i gang med bryllupsplanlægningen.

Annonce ♥

Start ikke med at vælge dato

De fleste nyforlovede starter med at sætte en dato, og det er jo klart, for det er det første folk spørger om, når de høre den glædelige nyhed. ”Ej tillykke, hvornår skal I så giftes”??? Og så virker det lidt underligt at stå der helt blank og svare: ”Øhhh det ved vi ikke”

Men at starte med at sætte en dato kan spænde ben for en masse andre muligheder og ønsker. For hvad hvis det viser sig, at jeres drømme feststed er optaget og yndlingsfotografen ikke er ledig på den dato, I har sat fra starten? Skal I så gå på kompromis?

Jeg ved, at der er en masse meninger om netop dette emne, og der vil også være forskel på hvilket bryllup I ønsker at holde, hvor i landet det skal afholdes, og om det skal være et lille uformelt bryllup med de 20 nærmeste eller det helt store bryllup i 3 dage med 120 gæster.

Send Save the date kort

Når datoen er på plads, så skal jeres gæster have besked. I dag er vi i Danmark endelig begyndt at tage den amerikanske tradition til os, om at sende ”save the date” kort eller på anden måde give besked til vores gæster. For at vente med at sende en indbydelse til alle detaljer er på plads går simpelthen ikke.

save the date kort som magnet

Ovenstående: Super fine Save the date kort med magnet bagpå. Perfekt til køleskabet så gæsterne ikke glemmer jeres store dag.

Så giv jeres gæster besked i så god tid som overhovedet muligt, så alle kan reservere datoen i kalenderen – og særligt hvis I skal giftes i sommerferie periode. Måske har I også gæster der kommer flyvende ind fra udlandet, som med fordel kan bestille flybilletter i god tid.

Den smukke indbydelse med alle detaljer kan så komme senere, når I har styr på det hele. Og ja, det kan sagtens være blot 2-3 måneder før brylluppet.

Afstem jeres forventninger

Start med at forventningsafstemme og i fællesskab finde ud af, hvilken type bryllup I ønsker jer. Lad være med at gå i detaljer men lav en skitse over hovedtrækkene: Hvor er I henne rent geografisk, ca. antal gæster og snak om stilen på brylluppet, skal det være stort eller småt på et slot eller i en spejderhytte.

Undersøg branchen

Sondér terrænet grundigt. Bryllupsbranchen er en helt ny verden, I træder ind i så brug god tid på at finde ud af, hvad det er for en opgave, I står overfor. Søg på nettet og hent masser af inspiration, læs blogs og gode råd fra professionelle. Se hvilke leverandører der er i jeres område og hvad priserne er.

Du kan finde en masse spændende firmaer i bryllupsbranchen her på Bryllupsklar – find din bryllupleverandør

Annonce ♥

Få inspiration fra rigtige bryllupper

Læs beretninger fra rigtige bryllupper skrevet af brudepar, som allerede har holdt deres drømme bryllup. Fx her på Bryllupsklar ligger der en masse historier fra tidligere medlemmer, der har fortalt om deres store dag – læs rigtige bryllupshistorier.

Disse beretninger indeholder også guldkorn om, hvad der rent faktisk er vigtigst, når man står midt i det hele på selve dagen, og hvad de gerne ville have gjort om.

Få også inspiration fra andre som er i gang med deres planlægning – læs en masse planlægningstråde fra kommende brude, det giver jer indsigt i en masse ting som tidsplan, budget, hvad de havde af problematikker og hvordan de har løst dem.

I kan også se nogle dejlige real wedding portrætter fra andres bryllupper og på den måde hente inspiration til jeres eget bryllup. Så lær af det, så I har fokus på de vigtigste ting fra start og undgå at begå samme fejl.

Book de særlige ting først

Hvis din brudekjole skal være en designer kjole skabt fra bunden, så skal du i gang hurtigst muligt, og er det en kendt designer, skal du være ude i endnu bedre tid. Og vil I have et bestemt slot helt for jer selv at feste i, så det skal også bookes i god tid.

Det samme gælder for ting med lang leverings- og/eller produktionstid. Så I fx have håndgraveret 120 champagne glas med jeres monogram, så er det med at komme i gang.

Og hvad er så ”i god tid”? Ja, det kommer jo selvfølgelig an på opgaven, men for de mest populære feststeder, brudekjoler og andre unika bestillinger er tommelfingerreglen 8-12 måneder før.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup