Brudepiger

En brudepige er brudens hjælper før og under selve brylluppet. Bruden kan vælge ligeså mange brudepiger, som hun ønsker. Som regel vælger bruden én voksen brudepige, som har en praktisk rolle.

I planlægningsfasen kan hun stå for at arrangere brudens polterabend og tage med ud og se på brudekjoler, lave invitationer osv. Det er ofte brudens bedste veninde, som er brudepige eller første brudepige, hvis der vælges flere brudepiger.

Brudepigernes opgaver

På selve bryllupsdagen kan brudepigen bl.a. hjælpe bruden i kjolen, dulme brudens nerver, sørge for at brudekjolen og sløret sidder perfekt inden bruden træder ind i kirken, rette på slæbet og sløret under vielsen og holde brudebuketten under vielsen. En brudepige skal på eget initiativ kunne udføre disse opgaver.

Annonce ♥

Brudepigen kan ligeledes assistere bruden igennem hele bryllupsfesten ved toiletbesøg, når håret eller makeuppen skal rettes eller når øjenene skal tørres.

Hvis bruden gerne vil have, at hun får den fornødne hjælp hele vejen igennem brylluppet, så skal første brudepigen som minimum være teenager, for først i den alder, kan børn forstå, hvad det vil sige at være ansvarlig for en eller flere opgaver.

Hvis du vælger en teenager som brudepige, så husk at du ikke kan pålægge en teenager at arrangere din polterabend, der må andre i din venindekreds træde til.

Læs også: Gode idéer til morgengaven

Børn som brudepiger

Udover en voksen brudepige til at tage sig af det praktiske, kan bruden jo have flere andre brudepiger og brudesvende i yngre aldre, som bare skal se søde ud, mens de går op ad kirkegulvet.

Brudepige børn

Små børn som brudepiger er super yndigt og meget sødt, men de har ingen praktisk betydning, da de ikke kan udføre de opgaver, som der oftest er forbundet ved at skulle hjælpe bruden.

Annonce ♥

Vejen til alteret and back

På vej op mod alteret går brudepiger til venstre og brudesvende til højre lige efter bruden og hendes far. Efter vielsen går brudepiger til venstre og brudesvende til højre lige efter brudeparret set fra kirkens udgang. Dvs. de bliver i samme side af kirken, men vender bare rundt som på en tallerken, når de skal ud af kirken igen.

En blomsterpige går foran bruden og hendes far og strøer blomster på gulvet op imod alteret. Det er et lidt pompøst indtog, og der er heller ikke mange, der vælger dette i dag. Men det kan være ganske flot og romantisk.  Efter vielsen går blomsterpigen igen forrest og strøer blomster.

Annonce ♥

Betaling af tøj til brudepiger

Hvis du vælger at have brudepiger, brudesvende og en blomsterpige, så skal I snakke om, hvorvidt I betaler for deres tøj eller ej. Hvis bruden fx ønsker at alle pigerne skal være i ens kjoler, så er det god stil at det er brudeparret, som betaler dette.

Det anses for at være uhøfligt at tillægge brudepigerne eller deres forældre en ekstra udgift i form af en brudepigekjole, som de ellers ikke ville have købt.

Det kan være et følsomt emne, så sørg for at alle parter er helt enige om det økonomiske, så der ikke kommer nogen ubehagelige overraskelser eller sure miner undervejs.

Læs også: Her finder du alle bryllupstraditionerne

Gaver til brudepigerne

Det er normalt, at brudeparret køber en gave til den voksne brudepige som tak for hjælpen. Det er helt op til jer selv, om I vil gøre dette. Argumentet for at købe en gave er åbenlys, hun har ydet en indsats for at få jeres bryllup til at blive så perfekt som muligt. Gør noget for hende så hun føler, at I værdsætter hendes arrangement.

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup