Morgengave

En morgengave gives den første morgen efter brylluppet. Førhen var det kun bruden, der fik en morgengaver. Morgengaven var en pengesum, der var aftalt i forvejen af brudens og gommens familier. Morgengaven skulle sikre kvinden særeje i det tilfælde, at hun forblev barnløs, og derfor ikke havde juridisk ret til at arve sin mand.

I dagens Danmark har morgengaver ikke denne betydning. Nu gives morgengaverne fordi brudeparret vil glæde hinanden med en ekstra overraskelse efter den store dag.

Annonce ♥

Klassiske morgengaver til bruden

Hvad I vil give hinanden, eller om I vil give hinanden en morgengave er jo helt op til jer. Der er ikke noget som er rigtigt og forkert i denne sammenhæng. Den mest traditionelle er dog, at gommen giver sin brud noget ekstra eksklusivt i morgengave. Fx et smykke, et ur, en ring eller en lækker taske.

hjertering, ur og ørenringe

Ovenfor: Lækre morgengaver til ham og hende fra ballerupguld.dk fx ring fra Nuran, Ur fra Hugo Boss eller øreringe fra Julie Sandlau.

Moderne morgengave

Hvis du ikke er til bling og dyre tasker (eller har masser i forvejen), så kan du gå i en helt anden retning.  Hvad med at ønske dig en lækker ny telefon fx fra Samsung Galaxy serien. Modellerne Galaxy S9 og S8 er bedst i test.

Giv din kære kommende mand et par hints, så han er klar over dine ønsker.

Der er efterhånden også rigtig mange, der er hoppet med på Applewatch bølgen. Det lille smarte ur er i sig selv en oplagt morgengave idé til hende.

Men måske har du allerede et apple watch, men så kunne du istedet spice det op med en lækker ny ur rem, der findes nemlig et hav af muligheder udfærdiget i forskellige materialer og designs. Hos evermart.dk kan du finde Apple watch ur remme i fx gummi, læder, stål, træ og nylon.

Så hvorfor ikke forkæle dig selv med nogle nye remme, det er nemt og hurtigt at skifte rem, så du kan let bytte looket på dit ur fra sport til hverdag til fest – find den rigtige Apple Watch rem til dig.

Eller hvad med et lækkert cover til Macbook’en? Hos Evermart har de et stort udvalg i lækre cover i mange materialer og farver.

Annonce ♥

En anden morgengave som din elskede helt sikkert vil sætte pris på er en lækker espressomaskine, et must til alle kaffe elskere både fordi det er skønt med en god og veltillavet kaffe men også fordi en sådan flot maskine vil sætte prikken over i’et i jeres køkken.

espresso maskine dalla corte

Ovenfor: Den ultimative espresso maskine

Boudoirbilleder til gommen

Boudoirbilleder til gommen er meget populær som morgengave. Du kan få lavet en kalender med 12 fine billeder eller bare et enkelt smukt indrammet billede.

Boudoirbilleder kan laves i mange forskellige stilarter med mere eller mindre tøj, men det er helt sikkert en gave, som din kommende mand vil blive rigtig glad for.

Kvinde der ligger i undertøj på jord

Ovenfor: Boudoirbillede taget af Charlotte Trippetti

Annonce ♥

Sensuel morgengave

Spiselig bodypaint der påføres med en fjer er en anderledes og meget intim morgengave, som kan gives til både brud og gom. En gave der helt sikkert vil holde gang i lidenskaben. Fåes hos gaveideer.dk i varianterne chokolade, karamel og jordbær.

bodypaint med fjer

Ovenfor: Spiselig bodypaint

Andre morgengaver til gommen

Skal det være klassisk, så er et ur eller et par manchetknapper meget brugt. Måske et flot armbånd i læder eller et par fede solbriller. Eller en indgraveret lommelærke.

Hvis din kommende mand er håndværker, så kunne du også give ham et stykke indgraveret værktøj.

Trenden også i retning af, at det er rigtig hot at give ham en oplevelse i morgengave. Fx en køretur i en fed bil, whiskey-, øl- eller vinsmagning, helikoptertur, faldskærmsudspring eller forskellige kurser indenfor sport, mad og vin. Eller måske fodboldrejser til Premier League eller Le Mans tur med gutterne – eller noget andet drengerøvsagtigt.

Du kunne også forære ham et medlemskab til den golfklub, som han længe har sukket over.

Annonce ♥

Morgengave til jer begge

Du kan også vælge at købe en morgengave, som I begge to får glæde af. Det kunne være noget, som I længe gerne har ville have til boligen, men bare aldrig får købt, fx noget lækkert sengetøj fra CPHLIVING. Så kan I tænke tilbage på brylluppet og mindes den gode dag, hver gang I ligger og putter i sengen.

sengetøj blå, beige og brun fra cphliving

Ovenfor: Sengetøj fra CPHLIVING

Eller du kan også lave en kalender og hver måned har du planlagt et eller andet, som I skal lave sammen. Fx en picnic, en strøgtur, en brunch, en biograftur osv.

Held og lykke med jagten på den perfekte morgengave.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup