Bryllup for nybegyndere

Som nyudklækket bride-to-be står du formentlig over for en helt ny verden, som på én gang føles fascinerende, forunderlig, forvirrende og frygtindgydende. Men bare rolig – du er ikke alene.

Bryllupsklar er et sandt mekka for giftelystne kvinder, som trods forskellige budgetter, tidshorisonter og ikke mindst drømme alle har én ting til fælles: De velkendte HV-spørgsmål:

– Hvornår skal det være
– Hvor skal det være
– Hvad må det koste
– Hvad drømmer jeg egentlig om og drømmer min kommende mand om det samme
– Har min kommende mand egentlig noget at skulle have sagt
– Hvem skal med? Og hvem skal ikke med
– Hvordan skal min kjole se ud
– Hvor skal vi på bryllupsrejse
– Hvor starter jeg

Annonce ♥

Hvis du følte dig forvirret før du kom herind, så føler du dig muligvis endnu mere forvirret nu. Men frygt ej – denne artikel vil guide dig igennem første heat som kommende brud og indvie dig i regler, redskaber og rollefordeling.

Brainstorm dit bryllup

Selvom denne artikel mest er henvendt til dig som brud, er planlægningen af jeres bryllup og de store beslutninger selvfølgelig en fælles sag. Så åbn en god flaske rødvin og sæt dig ned min din kommende mand – og snak, snak, snak.

Forvent dog ikke at din kommende mand nødvendigvis kan forholde sig til farve på bordkort, wedding favours og ris vs. fuglefrø, især ikke før I har de store og afgørende ting på plads.

Annonce ♥

Inspiration til emner

-Datoen for brylluppet
-Gæsteliste
-Budget
-Kirkebryllup eller rådhusbryllup
-Bryllupsfotograf
-Musik
-Transport
-Hvilket feststed – lade, slot, spejderhytte eller andet
-Bryllupsrejse

Need to have – eller nice to have?

Når I først har fået diskuteret og defineret, er det tid til at prioritere. Start med at få styr på de store ting. Hvad er allervigtigst for jer? Hvad er rimelig vigtigt? Og hvad er ligegyldigt? Medmindre I har en bundløs pengesæk, vil I formentlig komme ud for at skulle træffe både tilvalg og fravalg.

Hvis I efter brainstormen er kommet frem til, at I har et budget på 30.000 og gerne vil invitere 90 mennesker til et all-inclusive-gourmet-arrangement-med-overnatning centralt i byen, så skal der formentlig klippes en hæl og hugges mere end én tå.

Annonce ♥

Nu skal prioriteterne skal plads!

Er det vigtigste for jer at have den rette location, så kan I måske skære i gæstelisten?

Er det vigtigste for jer at have fuld gæsteliste, så kan I måske flytte location? Og vælge et feststed hvor I selv kan stå for mad og oppyntning?

Er det vigtigt for jer at både at have den rette location OG fuld gæsteliste – har I så mulighed for at sætte budgettet op? Eller udskyde brylluppet et år så I kan nå at spare mere op?

Husk at der findes lige så mange forskellige løsninger, som der findes brudepar, og derfor er det vigtigt at skrive sig selv bag øret, at der ikke findes ”rigtige” og ”forkerte” bryllupper.

Lad jer ikke presse af omgivelsernes forventninger men mærk efter I jer selv – hvordan skal JERES drømmebryllup være?

Annonce ♥

Bliv Bryllupsklar med vores Bryllupsforum

På bryllupsklar.dk finder du et særdeles aktivt og inspirerende forum for kommende brude(par). Her diskuteres alt fra drømmekjoler, over diverse do-it-yourself-projekter til fyld i bryllupskagen og sluttidspunkt for festen.

Vi har en varm og kærlig tone, og her er altid plads til flere vordende brude. Mange vælger at oprette deres egen planlægningstråd i Min Bryllupsplanlægning, hvor de løbende opdaterer med seneste nye overvejelser og tiltag i ægte dagbogsstil.

I vores forum får du sparring, opmuntrende ord, god inspiration og hjælp til at træffe valget mellem brudekjole A og B.

Men pas på – det er meget vanedannende! Besøg vores bryllupsforumBliv bryllupsklar med de vigtigste artikler på Bryllupsklar.dk

Annonce ♥

Bryllupsmappe

Mange kommende brude hygger sig meget med at indsamle materiale om feststeder, serviet prøver, stofprøver, diy-manualer og andre ting, som af gode grunde ikke kan systematiseres i det online planlægningsværktøj. Derfor er en fysisk bryllupsmappe et godt supplement til bryllupsklar.dk.

Find en fin mappe, køb faneblade og sæt så løbende al din inspiration, jeres kontrakter og diverse prøver ind. Dem med faner fra A-Å er formentlig mere rammende end dem med faner fra.

Uanset hvor nemt det er med et digitalt værktøj, er der nu engang noget helt særligt over at have sin egen mappe at pusle med.

Til slut så husk at det allervigtigste ved jeres store dag er, at du skal giftes med manden i dit liv. Så lad ikke små bump på vejen i planlægningen overskygge glæden, kærligheden og forventningen til jeres bryllupsdag.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup