Bryllupsrejse

En bryllupsrejse blev tidligere brugt til, at brudeparret kunne lære hinanden bedre at kende. Dette er som hovedregel ikke tilfældet i dag, da de fleste brudepar har boet sammen i flere år inden brylluppet.

I gamle dage kaldtes tiden efter brylluppet for hvedebrødsdage eller honningmåned. Det betød reelt, at man i dagene efter brylluppet kun spiste hvedebrød og honning. Hvedebrød var ikke hverdagskost i gamle dage, det blev kun serveret ved festlige lejligheder.

Ordet honningmåned, måske bedre kendt som honeymoon fra engelsk, symboliser noget sødt og dejligt. Både hvedebrød og honning betegnes i øvrigt som frugtbarhedssymboler. Ifølge gammel tradition, skulle hvedebrødsdagene vare en hel måned.

I denne periode skulle de nygifte ikke have nogen selskabelige forpligtelser, dvs. det var ikke velset at man besøgte brudeparret uden at være inviteret. I dag er det ikke normalt at fejre hvedebrødsdagene så længe.

Drømme bryllupsrejse

Det at blive gift er noget helt specielt og en kæmpestor oplevelse, så hvis I har tid og selvfølgelig penge til en bryllupsrejse, så må I ikke snyde jer selv for bryllupsrejsen, som vil sætte kronen på værket efter jeres nyligt overståede bryllup.

I kan betragte bryllupsrejsen som en slags belønning for et veloverstået bryllup og alle dets planlægningsfaser. Det er sjovt og dejligt at planlægge og afholde et bryllup, men det er sandelig også hårdt arbejde. Så I vil nok opleve, at en bryllupsrejse kan være meget tiltrængt.

Vi ser ofte i film, at brudeparret tager af sted direkte fra festen. Det er også en vældig romantisk tanke at køre væk i natten med sin elskede, men sådan foregår det sjældent.

For det første vil nogen mene, at det er ærgerligt at gå glip af resten af bryllupsfesten, for det andet er det måske lige hårdt nok at skulle tage af sted på ferie ovenpå sådan en begivenhedsrig dag. Så vent I bare et par dage med at tage af sted.

Men hvor skal I så tage hen, når beslutningen om at tage på bryllupsrejse er truffet?

Bryllupsrejser til Caribien

De fleste brudepar drømmer om en romantisk og dejlig bryllupsrejse til en eksotisk ø med krystalklart badevand og palmer.

Caribien er altid noget helt særligt, og der er rigtig mange øer at vælge imellem. Mange af øerne indeholder kulturhistoriske seværdigheder og meget spændende og til tider barske sørøverhistorier, og så findes nogle af verdens flotteste badestrande stadigvæk i Caribien.

Det uspolerede og mest eksotiske Caribien finder du på øer som, Tobago og Grenada. Begge øer har en storslået natur og helt suveræne strande, som meget sjældent ses smukkere.

I kan også besøge det gamle Dansk Vestindien St. Thomas, St. Croix og St. John. Her blandes fjerne Danske kulturhistoriske oplevelser, med lækre eksotiske badestrande. Læs mere om det gamle Dansk Vestindien her.

Søger I grænseoverskridende luksus i Caribien er Jade Mountain på St. Lucia et rigtig godt bud. Der findes ingen andre hoteller i verden, som kan måle sig med dette. Her går natur og luksus vitterlig op i en højere enhed.  Med en fabelagtig udsigt overgår dette sted jeres vildeste fantasi.

Seychellerne, Mauritius og Maldiverne

I det Indiske Ocean imellem Asien og Afrika ligger der også nogle forskellige muligheder for at kombinere sol og palmer med kridhvide sandstrande og uovertruffen krystalklart badevand.

Seychellerne er gentagne gange kåret til et af de smukkeste steder i verden, og dette er ikke uden grund. Seks af øgruppens strande er blandt verdens flotteste.

Seychellerne har et meget rigt dyreliv med over tusind forskellige fiske og skaldyrs arter og et væld af eksotiske dyr, såsom kæmpe landskildpadder, kæmpe flagermus, den sorte papegøje og et væld af flotte havfugle.

Afstanden til Seychellerne er overkommelig godt ni timer med fly fra Europa. Tidsforskellen er kun to timer. Altså ikke noget med at spilde de første dage på bryllupsrejsen med jetlag. Læs mere om Seychellerne og se forskellige rejsetilbud.

Mauritius er en moderne, eksklusiv og trendy trope ø med en smilende multikulturel befolkning. Her her I mulighed for at bo på en eksklusive resort med fokus på høj komfort, kreolsk gastronomi, velvære og forkælelse.

Mauritius ligger godt beskyttet af et mægtigt koralrev, som forandrer det mægtige Indiske Ocean til smukke idylliske laguner. Strandene er smukke og rummer det fineste gyldne sand, man kan forestille sig.  Mauritius er et af de få steder i verden, hvor det er muligt at nyde vandsportsaktiviteter, svømning og solbadning hele året rundt.

Maldiverne er et fantastisk hav af grønne atoller, strøet ud i Det Indiske Ocean med meget kærlig hånd. Klimaet er behageligt hele året rundt. Strandene er helt fantastiske, med kridhvidt sand, krystalklart vand og med palmer, der stille bevæger sig i den svage brise.

Altså et sandt paradis. Maldiverne har nogle af verdens bedste og prisbelønnede resorts. I kan tilbringe bryllupsrejsen i en luksusville på pæle i lagunen eller I en bungalow direkte på én af de eventyrlige sandstrande. Valget er jeres.

Bryllupsrejse til Afrika

Hvis I altid har drømt om at se Afrikas smukke natur, så er det måske nu I skal gøre det. Bryllupsrejsen er en perfekt mulighed for at leve Afrika drømmen ud i livet.

Tanzania har nogle af Afrikas største attraktioner. Blandt andet finder vi Afrikas højeste bjerg Mount Kilimanjaro, det storslåede Ngorongoro krater og Olduvai slugten.

Serengeti sletten, som kan bryste sig af at være den mest kendte nationalpark i Afrika, ligger i det nordlige Tanzania, og herfra starter millioner af dyr hvert år deres vandring nordpå til Kenyas Masai Mara.

Afrikas største vildtreservat Selous ligger i det sydlige Tanzania og er større end Danmark, og eftersom der ikke findes veje i størstedelen af reservatet, består det hovedsageligt af uberørt natur. Safari mulighederne i Tanzania er helt enestående.

Kenya er et af Afrikas allerbedste safarilande og rummer en fantastisk variation i natur og vildtarter og mængderne af dyr er helt overvældende. Samtidig er Kenya velfungerende, hvilket giver omfattende muligheder for at sammensætte varierede safariture. Tanzania eller Kenya kunne være et utroligt spændende bud på en fantastisk og oplevelsesrig bryllupsrejse.

Sydafrika er en helårsdestination og er lige interessant at besøge hele året rundt. Sydafrika er et ganske enestående rejseland, som er meget forskelligt fra de andre lande i Afrika, som vi kender.

Landet rummer et væld af seværdigheder i et landskab, der strækker sig fra vestkysten ved Atlanterhavet til østkysten ved Det Indiske Ocean – et farvespektrum i kultur, landskab og dyreliv, som kun findes få andre steder i verden. Safarimulighederne er rigtig gode og let tilgængelige fra den Safari Lodge hvor I bor.

Bryllupsrejse til Hawaii

Hawaii består af de smukkeste øer, og klimaet er perfekt hele året rundt. Hawaii har en god blanding af flotte og eksotiske hvide sandstrande, mægtige naturoplevelser, shopping og storbyliv.

Hovedøen Big island (Hawaii) har verdens mest aktive vulkan. Det er et helt unikt syn at flyve hen over vulkanen og nyde synet af lavaen i sikker afstand. En naturoplevelse ud over det sædvanlige. Hawaii er ikke en party ø, her tager brudeparret hen for at slappe af og nyde den fantastiske natur.

Øen byder på super gode muligheder for at dykke med havskildpadder og svømme med delfiner og bade på exotiske strande.
Læs også vores store artikel om bryllupsrejse til Hawaii

Inden I tager på bryllupsrejse

Inden I pakker sydfrugterne og smutter afsted på jeres romantiske bryllupsrejse, så husk lige de kedelige praktiske ting, som dog er meget vigtige og vil kunne spare jer for en masse ærgelse senere hen.

Vaccinationer

Husk at undersøge om I har behov for at få specielle vaccinationer, inden I tager af sted på jeres bryllupsrejse. På Statens Serum Institut kan I se, hvilke vaccinationer det kræver til de forskellige lande. Klik her og find jeres destination.

Nogle vaccinationer skal gives lang tid før afrejsen så tjek op på dette, så snart I ved, hvor I rejser hen.

Alarm i hjemmet

Dette er måske også et godt tidspunkt at overveje, om det ikke er tid til at få tyverisikret hjemmet, nu hvor I skal være bortrejst et stykke tid.

Måske har jeres argument tidligere været, at der ikke rigtigt har været noget af værdi i jeres hjem. Men det er der helt sikkert nu, efter I har holdt bryllup og fået en masse dejlige bryllupsgaver.

Et af selskaberne, der tilbyder alarmsystem til dit hjem er Verisure, som har løsninger på alle niveauer. Det kan meget vel ende med at være penge, der er givet rigtig godt ud.

Tip: Vidste du godt, at du kan anvende håndværkerfradraget, når du får installeret et alarmsystem og på den måde spare penge?

Navn skal stemme overens

Du behøver ikke skifte dit pas, hvis du skifter navn i forbindelse med brylluppet. Der må altså gerne stå Louise Jensen, selvom du rent faktisk nu hedder Louise Hansen efter du er blevet gift. Når passet udløber, så vil det blive ændret til dit nye navn ved næste udstedelse.

Men hvis du har bestilt flybilletter og brugt dit nye navn, så skal du også huske at bestille et nyt pas inden afrejse. Navnet i passet og på flybilletten skal stemme overens, det er simpelthen et krav fra flyselskabernes side, så det er vigtigt, at dette er på plads, inden I tager af sted.

Så et tip er at bestille flybilletter med dit gamle navn, så kan du altid fixe et navneskifte i passet senere, hvis du vil det.

Rejseforsikring

Har I husket at tegne en rejseforsikring? Hvis rejsen går udenfor EU, så dækker det Blå Sundhedskort ikke, og derfor er det et must at tegne en privat rejseforsikring. Ellers kan drømmeferien ende med at blive til et mareridt, hvis uheldet er ude. Så husk det nu.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup