Fri på skuddagen

Hører du til blandt de utålmodige, som ikke gider vente på et frier? Så kan du tage sagen i egen hånd og fri til din udkårne den 24. februar 2020. I år 2020 er det nemlig skudår og på skuddagen, som er den 24. februar, er det “tilladt” for kvinder at fri.

Det er det jo også alle andre dage, men det er en sjov gammel traditionen, som vi ikke helt ved, hvor stammer fra, at kvinder må fri på en skuddag. Hvis man som mand siger nej til et frieri på en skuddag, så skal man betale en straf, som er 12 par strømper (ikke hvide tennissokker men lækre silkestrømper) eller 12 par handsker.

I denne artikel får du nogle gode idéer til, hvordan du kan fri til din kæreste på skuddagen og hvad du kan anvende til at fri med.

Annonce ♥

Hvor skal du fri henne

At finde den rigtige location til et frieri er noget, som optager alle, der har et frieri i tankerne. Du vil jo gerne, at det bliver helt perfekt og lige efter jeres smag. Skal det være derhjemme, blandt familie og venner, et offentligt sted fyldt med folk eller et sted ude i naturen bare I to.

Her er alle muligheder i spil og så alligevel ikke. For hvis du sætter dig ned og tænker efter, så vil du helt sikkert godt kunne regne dig frem til, hvilken type af frieri din kæreste vil synes bedst om.

Fri derhjemme

Den nemmeste og for mange også mest bekvemme løsning, fordi I er i vante og trygge omgivelser. Nu falder den 24. februar 2020 på en mandag, så der er måske ikke lige lagt i kakkelovnen til en hyggelig omgang morgenmad på sengen.

Men en dejlig middag om aftenen er den perfekte ramme. Hvis du vil gå all in på romantikken, så kan du strø rosenblade ud på gulvet som leder ind til et dækket bord med levende lys – hvis det er aftensmadtid – og er det ikke det, så kan du have en flaske bobler og lidt lækre snacks klar istedet for.

Annonce ♥

Blandt familie og venner

Det er ret populært at fri jule- og nytårsaften, og det foregår jo så som oftest blandt familie og venner. Du kan også vælge denne variant, selvom det ikke er på en festdag, at du skal fri. Du kan jo invitere jer selv ud på en middag hos nogen eller invitere nogle hjem til jer på middag.

Nu ved vi godt, at du selvfølgelig kun har tænkt dig at fri, hvis du er ret sikker på at få et JA. Men hvis du vælger at fri, hvor der er andre tilstede, så skal du være 110% sikker på, at det bliver et ja som kommer af lyst og ikke af et pres, fordi der er tilskuere.

Ude i naturen

Selvom det er februar måned, så kan du godt skabe en hyggelig og romantisk stemning udendørs i mørket. En gåtur i skoven med en kande varm kakao og et tæppe og et lille stearinlys kan være en super romantisk ramme til et frieri, bare jer to. Eller måske har I et yndlingssted, en park, en bænk, en strand?

romantisk-par-i-sneen

Brug naturens smukke omgivelser til at fri i

På en restaurant

En klassiker er også at fri på en romantisk restaurant, måske jeres favorit eller der I spiste sammen første gang. Du behøver jo ikke knalde på glasset og få alles opmærksom, lige inden du frier. Hvis du ikke gør noget stort nummer og hurlumhej ud af det, så er det nok kun dem, der sidder lige ved siden af jer, der nok ville opdage det.

Men selvom du gør det diskret, så gælder det virkelig også her om, at du kender din kæreste og ved, om det vil være alt for grænseoverskridende for ham, at du gør det et offentligt sted, hvor andre potentielt kan blive inddraget.

Annonce ♥

Det kan du bruge til at fri med

Det er egentlig kun fantasien, som sætter grænse for, hvad du kan bruge alt kan i princippet anvendes, og der er heller ikke nogen regler for, at du skal have en genstand at fri med. Her kommer vi med nogle gode forslag til, hvad du kan anvende, når du skal fri til din kæreste.

At fri med en ring

Du kan vælge den klassiske variant, som vi kender det, fra når manden frier. Køb en ring som du ved falder i hans smag. Det er jo ikke så ofte at mænd går med flere ringe, det er jo normalt kvinden som har fx både en kæreste/forlovelses- og en vielsesring. Så det kunne måske være en god idé at købe en ring, som kan passe til den vielsesring, som du har i tankerne til dig selv.

Husk at et sæt vielsesringe ikke nødvendigvis behøver at matche, det er bare den mest gængse standard. Men hvis din mand er til en kraftig sølvring med snoninger  og vilde udformninger, og du er til en lille fin tynd guldring uden dikkedarer, så køber du selvfølgelig den ring til ham, som du ved han vil blive gladest for.

Annonce ♥

Fri med et smykke

Du kan anvende et smykke til at fri med fx en halskæde, et ur, et par manchetknapper, et armbånd. Du kan tage skridtet et stykke videre og få graveret jeres initialer i smykket, det er en sød og romantisk tanke. Og så kunne han efterfølgende få graveret vielsesdatoen, når I kender den.

indgraverede-manchetknapper

Manchetknapper med indgraverede initialer – set hos Smyla.dk

Værktøj til handymanden

Er din kæreste håndværker eller handymand i hjemmet? Hvorfor så ikke købe et lækkert stykke værktøj til ham, som du ved han går og sukker efter, så kan han sende dig en kærlig tanke hver gang han anvender det.

Vejen til en mand går gennem maven

Er det mad og drikke som optager din mand? Køb en lækker årgangswhiskey, portvin eller cognac som kan åbnes og nydes på bryllupsdagen. Eller måske en kokkekniv eller et andet køkken redskab, igen her kan du gå all in og få det indgraveret med jeres initialer.

Brug humor

Få trykt en t-shirt eller en kaffekop hvor der fx står “Hjælp jeg skal giftes” og pak den ind og giv din kæreste den. Så fatter han nok hvad du har gang i.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup