Kørsel til bryllup

De fleste brudepar arrangerer en form for kørsel til deres bryllup, fordi de har et behov for at blive transporteret fra A til B til C. Fx skal bruden jo fragtes til kirken eller rådhuset, dette er ikke dagen, hvor du gider stå ved stoppestedet og vifte med dit månedskort.

Og efter vielsen skal brudeparret typisk ud på en location og have taget de obligatoriske bryllupsbilleder, inden I til sidst skal transporteres hen til feststedet.

Så ofte er der et helt basalt behov for kørsel på bryllupsdagen. Og hvorfor så ikke gøre denne kørsel til noget særligt og en festlig del af brylluppet?

Annonce ♥

Forskellige kørselsmuligheder til bryllup

Der findes rigtigt mange forskellige muligheder for kørsel til bryllup lige fra langsomtgående gammeldags hestevogne til store limousiner med imponerende mange hestekræfter. Vi har i nedenstående afsnit valgt at beskrive de mest anvendte former for kørselsmuligheder, som er typiske til et bryllup.

Charmerende veteranbiler

Et bud på transport med lidt flere hestekræfter kunne være en smuk gammel veteranbil. Igen stiller sådan et valg af transportmiddel krav til afstanden, der skal køres, som heller ikke her kan være alt for stor. Hos Eventcar kan I bestille jeres kørsel i en Ford Model B.

Romantisk kørsel i hestevogn

Ligesom Askepot kørte til bal på slottet i en magisk karet trukket af heste, kan du også vælge en hestevogn som transportmiddel på jeres store dag. Det er en super romantisk måde at blive transporteret på. Der er blot et par ting, som du lige skal huske på i forbindelse med hestevogn.

Hvis afstandene er lange, så er en hestevogn ikke det rette transportmiddel. I har et stramt program på dagen, så I har ikke flere timer afsat til at køre i karet.

Så hestevognen er god til de korte ture. Der findes både åbne og lukkede kareter, hvis du vil være på den sikre side, så vælg en lukket karet – man ved jo aldrig med vejret. Det ville være så ærgerligt at sidde i en åben karet med paraply og vindblæst brudefrisure.

Annonce ♥

Bryllupskørsel i limousiner

Ordet limousine betyder i al sin enkelthed en bil med chaffør. Så der findes jo et hav af muligheder for limousine kørsel. Vi beskriver nedenunder de mest anvendte limousiner til bryllupskørsel.

Du går aldrig galt i byen med en gammel klassisk limousine som fx en Rolls Royce, Bentley eller Jaguar af ældre årgang. Super flotte, klassiske og stilfulde gamle køretøjer, der på smukkeste vis kan køre jer standsmæssigt afsted på jeres bryllupsdag.

Disse typer køretøjer er populære bryllupsbiler, de signalerer god stil og en luksus fra en svunden tid.

Moderne stretch limousiner er også populære, og vi kender dem blandt andet fra Hollywood. Vi ser de kendte ankomme til den røde løber i de gigantisk lange stretch limousiner. Stretch betyder stræk på engelsk, så det giver god mening, at man har valgt at kalde denne type limousiner lige netop dette.

Den åbenlyse fordel ved sådan en limousine er den gode og rummelige plads. Der er plads til bruden iført en kæmpe brudekjole plus en håndfuld brudepiger i sådan en bil. Og så vækker den helt sikkert opsigt i gadebilledet, det er en bil der signalerer “her kommer vi”.

Som hovedregel er disse limousiner enten hvide eller sorte, men vi har for sjov valgt at vise en pink farvet, blot for at give lidt kulør til artiklen.

Se vores populære indkøbsguide. Her kan du finde flere spændende udlejere, der tilbyder bryllupskørsel.

Alternativ kørsel og transport til bryllup

Der findes andre knap så traditionelle måder for brudeparret at komme frem på til brylluppet. Selvom det helt sikkert ikke er flertallet, der vil benytte sig af nogle af nedenstående kørsels- og transportalternativer, så vil vi alligevel nævne dem som inspiration til dig, der sidder og tænker i anderledes utraditionelle baner, når det kommer til kørsel på bryllupsdagen.

To- eller 3 hjulet bryllupskørsel

Kør fra kirken eller rådhuset på en gammel italiensk Vespa Scooter. Det vil helt sikkert være en rigtig sjov gimmick, som I selv og bryllupsgæsterne og alle øvrige tilskuere vil huske i lang tid. Det indlysende minus ved dette valg er selvfølgelig, at det er noget skidt hvis det regner, og brudekjolen kan komme i karambolage med hjulene.

Men hvis solen skinner, og hvis bruden har en mindre brudekjole uden for mange dikkedarer på, så er der ikke et øje tørt. Husk at du skal have MC kørekort for at måtte køre Vespaen, da den klassificeres som en motorcykel, selvom det er en lettere en af slagsen.

Det er også set, at brudeparret suser afsted på løbehjul eller rulleskøjter. Men husk nu lige at øve jer på rulleskøjterne inden bryllupsdagen, så det ikke ender med uheld og skadestue besøg. Igen her gælder korte afstande, hvis dette skal være en realistisk mulighed.

Annonce ♥

Kørsel med cykeltaxa

En anden mulighed – der endda er meget miljørigtig – er en cykeltaxa. De fåes i flere varianter store som små, men fælles for dem alle er, at de er menneskedrevne.

Hvis I vælger denne løsning, så husk at tænke på, at dette kun egner sig til kørsel over kortere afstande.

Hvis det skal være helt ekstremt

Hvis det skal være helt ekstraordinært, så kan I leje en helikopter til at flyve jer væk. Det vil da uden tvivl imponere bryllupsgæsterne, hvis I ankommer til festen i helikopter i bedste James Bond stil.

Ulempen ved en helikopter er, at du kan risikere at blive rigtig luft syg, da en helikopter udsætter dig for nogle helt andre bevægelser, end du oplever ved normale transportmidler. Så drop dette transportmiddel, hvis du på forhånd ved, at en tur i en rutchebane gør dig køresyg, så vil du ikke op i en helikopter.

I kan også leje en luftballon. Ulempen ved en luftballon er, at man ikke helt kan bestemme, hvor den skal lande henne, da det kommer an på vind og vejr. Men indenfor en rimelig radius burde det være muligt for en erfaren luftballonskipper at lande.

Annonce ♥

Transport af bryllupsgæsterne i bus

Hvis I skal koordinere transporten af jeres bryllupsgæster, så er der også flere muligheder. I kan vælge at booke 10 taxaer til at køre gæsterne afsted. Men en sjovere mulighed – som kan ryste jeres gæster sammen – er at leje en bus.

I kan leje en moderne bus med komfortable faciliteter, eller I kan leje en sjov type bus fx en rigtig rød Londonbus, en veteranbus eller en gammel dansk bus, og det koster faktisk overraskende lidt at leje en stor bus til alle gæsterne.

Vigtigt inden du booker din bryllupskørsel

Hvis du lejer en limousine eller et andet transportmiddel så husk at tjekke, om I er forsikrede via udlejer, uanset om du lejer transportmiddel med eller uden chauffør. Hvis udlejers forsikring ikke dækker, så skal I tjekke med jeres eget forsikringsselskab, om de dækker skader på jer, andre eller køretøj, så der ikke kommer nogen grimme overraskelser i tilfælde af uheld.

Vidste du at

– traditionen med at hænge dåser efter brudeparrets bil bunder i gammel overtro. I gamle dage troede man, at man derved skræmte alle de onde ånder bort. Så jo mere larm dåserne lavede des bedre for brudeparret. Hvis man derudover også bandt en højre fods sko efter bilen, så ville det bringe brudeparret lykke.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup