Vigtigt ved valg af bryllupsfeststed

I er måske kommet så langt nu i jeres planlægning, at I har fundet ud af, hvilken type feststed I ønsker. Det betyder, at det så nu er tid til, at I skal ud og vælge lige præcis det feststed, der skal danne rammen om jeres bryllup.

Her får du opskriften på, hvad I skal være opmærksomme på, ud over at det selvfølgelig skal passe til jeres stil, pengepung og mavefornemmelse, når I skal udvælge feststedet.

Backdrop

I kender det måske fra huskøb, hvor man taler om, at huset kan man altid gøre noget ved, men selve stedet hvor huset ligger, er det allervigtigste – så location, location, location.

Annonce ♥

Til brylluppet er ordsproget back drop, back drop, back drop. For til bryllupper er baggrunden super vigtigt. For I skal tænke på det i forhold til de billeder, som bliver taget til brylluppet. Og, nej det er ikke kun de officielle bryllupsbilleder af jer.

Det er hele vejen igennem brylluppet i festlokalet til middagen, til receptionen udendørs og under vielsen – specielt hvis den er udendørs.

Brud i vindue med flagrende gardin

Det er ikke længe siden, at medierne bragte historien om et brudepar, som skulle have været viet i en smuk offentlig have. Men de måtte aflyse, da der var et Pokestop placeret i haven (red. Pokemon Go! Populært spil på telefonen), som gjorde at den ellers fredelige have, var fyldt med mennesker på pokemonjagt.

Så tjek altid lige baggrunden. Fx er det jo super fint med udsigt ud over vandet, og potentielt et rigtigt godt back drop. Men er det en smal fjord eller en bugt med en masse industri lige overfor, er det jo den baggrund, I kommer til at have på alle jeres bryllupsbilleder.

Annonce ♥

Ydre omgivelser

Omgivelserne spiller også ind på en anden måde. For årstidsudsving kan være ret afgørende for, om et feststed er perfekt eller ej. Så hvis I er i god tid, er det bedste tidspunkt at lede efter sit feststed, nøjagtigt et år i forvejen (eller på samme årstid fx 2 år før, hvis I er i endnu bedre tid).

For her har I et reelt billede af, hvordan omgivelserne ser ud. Er der blade på træerne eller ej? Er der lugt gener fra omkringliggende landbrug, fx kan gyllespredning i foråret lamme enhver appetit til en udendørs reception.

Eller er der et årligt tilbagevendende event i området som giver larm, ekstra meget trafik eller andre gener – fx en festival eller et kræmmermarked? Alt det skal I have med i betragtningerne.

Brud på græsplæne foran slot

Dele feststed med andre

Inde på feststedet, er der også en del at være opmærksom på, ud over om lokalet er stort nok, om I kan lide farverne, stolene og den mad, som serveres på stedet, hvis I ikke selv skal stå for den del.

Risikerer I at blive forstyrret under jeres fest, eller forstyrrer I andre. Mange festlokaler i byen har jo naboer helt tæt på, og de synes ikke, det er sjovt at bo ved siden af en fest hver weekend. Så her kan der være restriktioner om, at der ikke må spilles højt efter kl. 24.00.

Eller at vinduerne ikke må åbnes grundet larmen fra 60 festglade gæster. Ikke særligt praktisk på en varm sommeraften hvor der danses igennem.

Men ens egen fest kan også blive forstyrret af andre selskaber. Jeg har desværre før været gæst til et bryllup, hvor der under en højtidelig tale pludselig blev grinet, råbt og skålet på den anden side af væggen. Det ødelagde stemningen totalt!

De fleste feststeder har man desværre ikke for sig selv. Men mange steder kan man dog få det mod ekstra betaling. Men er I ikke villige til at betale ekstra, så vær opmærksom på hvilke udenoms faciliteter I deler med andre selskaber fx terrasse, toiletter og barområde osv.

Annonce ♥

Hvis I ikke vil dele faciliteter med andre, så kan en løsning være at lave tidsplanen lidt forskudt fra de andre selskabers. Så I fx ikke er på terrassen til velkomstdrink på samme tidspunkt som de andre selskaber. For det er altså lidt et skår i glæden at stå der, med en masse fremmede gæster – OG ikke være den eneste i brudekjole.

De menneskelige relationer er vigtigst

Men vigtigst af alt er det faktisk, om I kan lide de mennesker, som arbejder på feststedet, og at de virker til at have styr på at afholde bryllupper. For det er nu engang sådan, at I skal kunne kommunikere jeres ønsker og drømme til dem, og de skal kunne forstå jer. For ellers bliver jeres bryllup ikke, som I forventer.

Det kan være svært på det første møde at afgøre så sørg for at have et par runder med besøg, telefonopkald og et par e-mails. Læg her mærke til hvordan de tackler henvendelser fra jer. Er I altid velkomne, kan de huske jer eller de detaljer, I har talt med dem om, når du ringer, og svarer de hurtigt på dine mails?

Er der noget her, der halter, så kan du også godt regne med, at det bliver sådan, når du har booket. Desuden lever vi heldigvis i en tid, hvor man kan søge på internettet og finde andres anbefalinger (eller det modsatte).

Men husk også lige at være lidt kritisk med det, der bliver skrevet på nettet. Netop fordi det er så nemt at ”brokke sig” offentligt, er der mange der gør det – også uberettiget – og inden de har prøvet at konfliktløse med feststedet.

Men det kan jo være at det beror på en misforståelse. Så er der skrevet negativt om dit feststed (eller en af dine leverandører for den sags skyld) så se hellere på hvad og hvordan feststeder svarer kritikeren.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup