Poul og Nicolai

Der var engang en prins og en prins. De elskede hinanden meget højt og ønskede brændende at blive gift. Men før de kunne forevige deres kærlighed ved et storslået kirkebryllup, måtte de igennem store prøvelser.

Sådan mødtes Poul og Nicolai

Prins Poul Cullura mødte sin prins Nicolai Bøcker Jensen på et bøssediskotek i indre København pinsesøndag i det herrens år 2011. Prins Nicolai havde et godt øje til prins Poul og via en fælles bekendt, fik han endelig muligheden for at gøre kur til sin udkårne.

Kærligheden var heldigvis gengældt og efter få uger, flyttede de to forelskede prinser sammen. Nogle måneder efter det første møde besluttede prins Poul at forkæle prins Nicolai med en rejse til sydens sol. Destinationen var Sunny Beach, og prins Poul havde efter alle kunstens regler planlagt en romantisk middag for sin elskede.

Annonce ♥

Her gik han ned på knæ og friede til prins Nicolai, som heldigvis svarede med et rungende ja. Så kunne planlægningen af det store bryllup begynde.

Drømmen om en kirkelig vielse

Men som i ethvert eventyr mødte der det forelskede par nogle forhindringer på vejen. Det forholdt sig nemlig sådan, at reglerne i det ganske danske land forbød 2 mænd at tage hinanden til ægtefolk i folkekirken. Hidtil havde det kun være muligt for homoseksuelle at blive registrerede partnere på rådhuset og efterfølgende eventuelt blive velsignet i folkekirken.

Men det var ikke det, prins Poul og prins Nicolai drømte om. De ville ligestilles med heteroseksuelle, og de ønskede accept og normalisering af det at være homoseksuel. Derfor var det nødvendigt med en lovændring, førend de kunne få deres største ønske opfyldt.

homoseksuelt bryllup

Heldigvis kom der en dag en vismand til deres undsætning. Manu Sareen var hans navn. Han ønskede at homoseksuelle par fremover kunne vies i folkekirken på lige fod med heteroseksuelle par. Manu Sareen fremsatte lovforslaget, og prins Poul og prins Nicolai besluttede at tage chancen og booke kirken, mens de krydsede fingre for et positivt udfald.

De kontaktede Højdevangskirken på Amager, som lå i deres sogn og blev mødt af den fantastiske præst Jesper Yde, som heldigvis så det som en stor og ærefuld opgave at skulle vie prins Poul og prins Nicolai.

Og til stort held blev det den 7. juni 2012 vedtaget, at prins Poul og prins Nicolai kunne få deres kirkelige vielse på lige fod med andre heteroseksuelle par.

Annonce ♥

Det blev besluttet, at d. 16. juni 2012 skulle danne rammerne om deres store dag og med kirken booket og datoen annonceret, kunne de nu fortsætte planlægningen for alvor. Prins Poul tog hurtigt førertrøjen, men havde hele vejen prins Nicolai med på råd.

De var enige om, at de ønskede et traditionelt bryllup og en begivenhed, folk ville huske tilbage på. Budgettet lød på 75.000 rigsdaler, og prinseparret ønskede både en stor reception med grill-middag og en efterfølgende intim middag med familien og de nærmeste venner.

homoseksuelt bryllup fotograferet ved vandfald

Så kom bryllupsdagen endelig

Prinserne havde besluttet, at ritualet skulle være helt klassisk, og derfor stod prins Poul og ventede ved alteret sammen med sin mor, som skulle være hans forlover, mens prins Nicolai blev ført op af gulvet af sin stolte mor. Og på trods af prins Pouls forudsigelser om, at der ikke ville blive knebet en tåre, måtte både han selv og prins Nicolais mor give efter, da prins Nicolai blev ført op af kirkegulvet.

Som en overraskelse til deres gæster, havde prinserne fået organist Christian Devantier til at spille Elton Johns ”Your Song” på orgel i hans helt egen version. Det var en sang, der betød rigtig meget for prinserne, og temaet herfra gik igennem i hele brylluppet lige fra invitationer til middagen og igen i prins Pouls tale.

Efter vielse og riskast valgte det nygifte prinsepar at tage turen hjem til deres lejlighed på gåben. Der var kun en kilometer, og vejret havde mirakuløst klaret op. Noget prinserne var meget lettede over, da receptionen for deres 120 gæster skulle holdes udendørs i deres gård.

Dagen før havde venner og familie hjulpet med at lave den megen mad til receptionen, ligesom prinseparrets naboer havde hjulpet med telte, borde og stole. Alt spillede derfor, og prinserne kunne mens de stod i det konstatere, hvilken fantastisk dag det var blevet.

Der var så mange venner og så meget familie, og alt var bare perfekt. Prinserne fik lov at danse brudevals for første gang til receptionen – og selvfølgelig fik de begge klippet sokkerne.

klippe strømper af gom

Efter den dejlige reception fortsatte prinserne til Østerbro, hvor de holdt en privat middag på en restaurant for de 35 nærmeste. Dette sted havde dannet ramme om prins Poul og prins Nicolais første middagsdate, så den havde en helt særlig plads i deres hjerter. Her blev deres nye status som rette ægtefolk fejret efter alle kunstens regler.

Der blev kysset stående på stolene og under bordene. Og når den ene af prinserne var på toilettet, blev der uddelt kys til den tilbageværende fra både mænd og kvinder i selskabet. Begge prinser holdt tale for hinanden, og igen viste prins Poul sig som en følsom mand, da han grådkvalt kæmpede sig igennem ordene til sin nye ægtemand.

Prinserne dansede endnu en gang brudevals og efter anden runde, var de begge to, 2 par strømper fattigere. Klokken 1 sluttede middagen og festen, og prinseparret forlod restauranten som de sidste, inden de sluttede dagen af med en godnatdrink med vennerne på en bar i København.

Vel hjemme var prins Nicolai så galant at bære sin prins Poul over dørtærsklen. Prins Poul var kommet til skade med sin skulder, og kunne derfor ikke bære prins Nicolai. Prinserne havde besluttet, at bryllupsnatten skulle tilbringes hjemme hos dem selv, da de hellere ville bruge pengene på en opgradering på deres bryllupsrejse end på et hotelværelse for få timer.

Annonce ♥

Det eventyrlige bryllup var værd at kæmpe for

Med brylluppet vel overstået kunne de to prinser konstatere, at kampen og prøvelserne for at få lov at blive viet i kirken, var det hele værd. Deres drøm var, at homoseksuelle skal ligestilles i et moderne demokrati, og selvom det er en vedvarende kamp, er deres bryllup et stort skridt på vejen.

For dem handler ægteskabet om kærlighed mellem 2 mennesker – uanset køn – og de er stolte af, at være nogle af de første homoseksuelle i Danmark, der har taget skridtet fuldt ud, og som nu kan kalde sig for ægtefæller.

Prinsernes råd til andre homoseksuelle par, der ønsker at blive viet er, at de skal finde den rigtige præst. En præst som ærligt og oprigtigt støtter det, og som ikke bare tager opgaven, for at få kunder i kirken. De råder til at ringe og stille ”kritiske” spørgsmål til præsten og til selv at være åbne og ærlige.

Bryllupsrejsen gik mod Athen, hvor parret boede på 5’stjernet hotel, inden de med rygsæk og båd drog mod de små græske øer. Adspurgt af vores skribent sender de selvfølgelig et postkort til vismand Manu Sareen.

bøsse bryllup

Vi på Bryllupsklar ønsker Poul & Nicolai hjertelig tillykke med jeres bryllup, gid I må leve lykkeligt til jeres dages ende. Tak for jeres åbenhjertige og dejlige beretning og tak til Mark Thyrring, der har taget de dejlige billeder.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup