Efterbehandling af bryllupsbilleder – læs hvad der sker

Denne artikel er skrevet af vores samarbejdspartner FINORT

Har du egentlig tænkt over, hvad der sker med jeres bryllupsbilleder, inden de leveres til jer? Det er nemlig ikke sådan, at I bare får en fil med et væld af ubehandlede billeder, i hvert fald ikke hvis I har booket en professionel bryllupsfotograf. Der skal en del arbejde, kundskab og erfaring til at forvandle de rå billed filer til gode bryllupsbilleder.

I denne artikel fortæller fotograferne fra FINORT om, hvordan de efterbehandler jeres bryllupsbilleder, inden I modtager dem, lige fra overførsel af filerne fra kameraets SD-kort til upload af billederne til deres onlinegalleri.

Annonce ♥

1. Sikkerhedskopier

Efter vi har dækket en bryllupsdag, sørger vi først og fremmest for at tage en sikkerhedskopi af billederne. Vi overfører alle de rå fotos fra vores kameraers SD-kort (hvor vi stadig opbevarer kopier) til to andre lagerenheder – en computer og en ekstern harddisk. På denne måde sikrer vi, at hvis vores computere går ned, har vi en sikkerhedskopi af billederne. Vi gemmer altså billederne på tre enheder (SD-kort, computer og ekstern harddisk), indtil vi har leveret resultaterne til kunden.

Når vi trygt har sikkerhedskopieret billederne, importerer vi dem til Adobe Lightroom, og nu kan vi starte udvælgelsesprocessen.

2. Udvælgelse af de bedste billeder

Udvælgelsesprocessen indebærer, at vi søger efter de bedste billeder, og det betyder, at vi går hvert enkelt billede nøje igennem. Med “bedste fotos” mener vi billeder, der er skarpe, velkomponerede, har god belysning og udviser den mest passende stemning til det specifikke scenarie (fx et gruppebillede af parrets forældre, parret der kysser under ceremonien eller et omhyggeligt sammensat portræt af parret under en privat fotosession).

Annonce ♥

Fra hvert bryllupsscenarie vælger vi et, to eller tre billeder (afhængigt af om fotografier fra det samme scenario har forskellige kunstneriske værdier). Se for eksempel på følgende to billeder fra en privat fotosession. Scenarierne og kompositionerne er de samme, men i det første ser bruden og brudgommen på det samme fjerne punkt, mens de på det andet billede er tættere på hinanden, har lukkede øjne og kysser. Disse forskelligheder udgør en stor forskel i stemningen og stilen på de to billeder. Vi udvælger 10%-15% af de rå billeder.

brudepar står sammen

brudepar kysser

3. Redigering

Alle de valgte billeder redigeres i ensartet stil, så vi visuelt kan konstruere parrets bryllupshistorie. Fra det første valgte billede til det sidste, anvender vi den samme visuelle forudindstilling (konfiguration af indstillinger, designet til at opnå et bestemt udseende eller stil på dit billede). Dette er ikke blot et spørgsmål om at kopiere og indsætte forudindstillingen; det indebærer at justere de forudindstillede indstillinger til hvert billede, da belysningen og farverne vil variere fra billede til billede på grund af forskelle i belysning og farver i forskellige miljøer.

For eksempel har billeder i en kirke et specifikt spektrum af lys, der normalt er mere gult og mørkt end udenfor, mens lyset på udendørsbilleder er blåligt og lysere; derfor skal de forudindstillede indstillinger justeres for hvert billede i forhold til billedets særegenhed for at skabe et tilsvarende udseende fra et billede til et andet.

Når vi har udført den første runde med forudindstillet tilpasning for hvert billede, gentager vi processen for bedre ensartethed i den visuelle stil. Dette gøres, fordi vi efter den første redigeringsrunde har et bedre overblik over farve- og lyskonsistenser og inkonsekvenser fra billede til billede og sted til sted (fx inde i kirken, middagsstedet).

Annonce ♥

4. Retouchering

Retouchering indebærer manipulation af et fotografi, for eksempel ved at fjerne et kabel eller en anden lille genstand eller ved at korrigere belysningen i et bestemt område. Under redigeringsprocessen markerer vi ud over klassiske redigeringsprocedurer de billeder, der har brug for mere eller tungere retouchering. For eksempel har vi fjernet personerne fra baggrunden nedenfor på der første billede og rekonstrueret dette område på billede nr. 2 for at skabe et mere privat rum for parret.

brudepar kysser

brudepar kysser

Når vi har foretaget den nødvendige retouchering, eksporterer vi de redigerede og retoucherede fotografier, i den højeste opløsning, fra Adobe Lightroom til mapper på vores computer og et eksternt drev. Vi tager derefter et sidste kig på de eksporterede fotografier bare for at sikre, at alt ser rigtigt ud.

Hvis vi bemærker, at der opstod en fejl på grund af eksporten, foretager vi de små ændringer på disse billeder og eksporterer dem derefter igen.

Når alt ser godt ud, uploader vi alle billeder til vores private online downloadgalleri som vi deler med kunden.

Hvis du vil læse mere om FINORT eller se flere eksempler på deres flotte bryllupsbilleder, så kan du besøge hjemmesiden www.finort.dk

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup