Argyle Pink diamanter

De sjældne diamanter fra den australske undergrund oser af romantik, og det er ikke underligt, at Argyle Pink diamanter er i dag anerkendt som verdens smukkeste og sjældneste ædelsten.

De lyserøde skønheder er yderst sjældne, og det er kun et spørgsmål om tid, før den sidste Argyle Pink diamant er udvundet fra den australske undergrund i East Kimberley.

Frederikke Kisbye Grandt fra juvelér butikken Hartmann’s fortæller her om de smukke diamanter.

Annonce ♥

En myre fandt den første pink diamant

Det hele tog sin begyndelse, da en geolog i 1979 ved et tilfælde fandt en pink rådiamant i de øde egne af East Kimberley i Australien. Diamanten var bragt op fra jordens indre af en termit og med ét forvandledes stedet til et centrum for 90% af verdens produktion af pink diamanter, da Argyle Minen blev åbnet.

Jennifer Lopez’ forlovelsesring var med pink

Det var Ben Affleck, der for alvor fik sat pink diamanter på verdenskortet, da han i 2002 friede til Jennifer Lopez med en pink diamantring til USD 1,2 mio. Siden da er efterspørgslen steget – og priserne ligeså. Der udvindes nemlig ikke særlig mange pink diamanter.

Faktisk kan et helt års produktion af pink diamanter med en størrelse på over 0,50 ct. fra Argyle Minen ligge i en håndflade. Og det vel at mærke fra minen, der stort set er eneste leverandør.

”Argyle Pink diamanter er så uhyre sjældne, at kun meget få mennesker nogensinde får lov at opleve dem.” – Ulrik Hartmann

Pink oser af romantik

De pink diamanter er også yderst eftertragtede hos de skandinaviske kvinder. De pink diamanter kommer til sin ret i et smykke i hvidguld op mod den lyse skandinaviske teint. Og så er de romantiske!

Pink diamanter oser bare af romantik og kærlighed og efterspørgslen efter en Argyle Pink diamant i sin vielses- eller forlovelsesring er da også steget betragteligt gennem de senere år.

”Danske kvinder ønsker noget specielt til deres forlovelse og vielse. Noget som ikke alle andre har. Det er lidt lige som med kærligheden – den er unik og speciel, og det skal selvfølgelig symboliseres ved ringen.” – Ulrik Hartmann

Annonce ♥

Ringe med Argyle Pink diamanter

Nedenfor kan du se nogle eksempler på flotte ringe med de pink diamanter fra Hartmann’s.

vielsesringe med pink diamanter

Ovenstående: Rækkering i 18 kt. rosaguld prydet med 5 Natural Fancy Intense Pink/VVS-SI diamanter

vielsesringe med pink diamanter

Ovenstående: Damering i 18 kt rosaguld prydet med 5 Argyle Natural Fancy Intense Pink diamantervielsesringe med pink diamanter

Ovenstående: Trestensringe i 18. kt. hvidguld prydet med Argyle Pink diamanter formet som hjerter

vielsesringe med pink diamanter

Ovenstående: Romantisk vielsesring med Argyle Pink diamanter og centersten på

Fakta om Hartmann’s

Ulrik Hartmann har siden 2001 forhandlet smykker med Argyle Pink diamanter. Han er den eneste i Skandinavien med den eftertragtede titel ”Argyle Pink Diamonds Select Atelier” – en titel der giver ret til at handle direkte med Argyle-minen.

I 2012 udstillede Ulrik Hartmann to ringe på Kensington Palace i London i forbindelse med Dronning Elizabeths jubilæum. Kun 13 juvelerer fra hele verden blev indbudt til at udstille, og kravet var, at hvert smykke skulle have en værdi på mere end 3 mio. kroner.

Du kan se en lille kort film her omhandlende diamant udstillingen i England.

ring med pink diamant

Ringen herover hedder Ancient Rose, og det var en af de to ringe, som Ulrik Hartmann udstillede på Kensington Pallace. En eventyrlig ring med en Argyle Pink Tenderdiamant fra 2011.

I 2016 stod Ulrik Hartmann bag verdenspremieren ”Argyle Pink Diamonds Tender 2016” – en udstilling af de største Argyle Pink diamanter, der blev udvundet det år.

Forretningen ligger i Bredgade 4 og har et af Skandinaviens største udbud af diamantsmykker. Se flere ringe og andre smykker på hartmanns.com

Alle billeder i denne artikel er fra Hartmann’s.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup