Forlovelsesringe

Forlovelsesringe anvendes traditionelt når en person frier til sin udkårne. Men nogen er i tvivl om man anvender både forlovelsesring og vielsesring. Og på hvilken hånd skal ringene sidde? Forvirringen opstår, fordi vi her i Danmark blander egne traditioner med dem fra andre kulturer.

Forlovelsesringe ved frieri

Klassikeren er, at der skal en ring til, når et par bliver forlovet. I USA siger man, at jo større diamanten i kvindens forlovelsesring er, jo mere elsker manden sin kommende hustru. Heldigvis er vi ikke faldet for den herhjemme.

Faktisk har der i Danmark været tradition for, at manden i stedet for at fri med en stor diamantring gør det med en knapt så kostbar version.

Annonce ♥

Til gengæld bruger vi en større del af bryllupsbudgettet på vielsesringe, hvor der meget ofte er en eller flere diamanter i kvindens ring. For når bruden er kysset, kagen er spist, og brudevalsen er danset, så er ringene jo det blivende minde om en fantastisk dag, og de skal helst kunne holde til at blive siddende på fingeren livet ud.

Hvor skal ringene sidde

Traditionelt sætter man forlovelsesringen på venstre hånd, fordi det siges, at der går en blodåre direkte fra ringfingeren til hjertet. Vielsesringen placeres oftest på højre hånd, fordi det er den, man sværger med.

Hvis kvinden har fået en ring, da de blev forlovet, så kan man vælge at beholde forlovelsesringen på venstre hånd og så have vielsesringen på højre hånd. Nogen dropper vielsesringe og flytter forlovelsesringen fra venstre til højre hånd, så den nu fungerer som vielsesringe. Man kan så vælge at få indgraveret vielsesdatoen i ringen også.

Trolovelsesringe fra Castens 

En anden spændende trend fra USA og England er, at bruden ved forlovelsen får den “fine” ring med en eller flere diamanter i. Og ved vielsen får hun en lille smal ring på, som er tilpasset forlovelsesringen. Sammen udgør den lille vielsesring og den større forlovelsesring en helhed, som er skabt til hinanden, hvilket jo er ganske passende og symbolsk. Sådan et sæt ringe kaldes “bridal set”.

Det ser virkelig smukt ud med de 2 ringe, der er skabt til hinanden. Dette er en rigtig god løsning til de kvinder, som ikke vil have for mange smykker på. Og det er en super god løsning til dem, der tværtimod elsker at gå med flere forskellige ringe og nødigt vil “bruge” mere plads end højst nødvendigt til forlovelses- og vielsesringen. 

Smykke designer Karin Castens laver de fineste “bridal set”, som hun kalder Trolovelsesringe. Vi elsker dem, så du får lige et par eksempler herunder.

Smal guldring med sten og bredere ring uden sten

Smal guldring og bred guldring med flere diamanter

Stor ring med stor diamant i midten og mindre diamanter samt smal ring

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup