Grønlandsk guld

halskæde udført i grønlandsk guldGrønlandsk guld ser ikke anderledes ud end almindeligt guld. Det har heller ikke en anden holdbarhed end almindeligt guld. Men der er alligevel noget helt specielt ved grønlandsk guld.

• Læs hvad der gør grønlandsk guld særligt
• Se fine smykker udført i grønlandsk guld

Derfor er grønlandsk guld noget særligt

Grønlandsk guld er ”helt nyt” i smykkesammenhæng og har aldrig tidligere været forarbejdet. Det findes i det sydlige Grønland i Kirkespirdalen, som er et af verdens ældste bjergområder. Guld er det samme grundstof, uanset hvor det kommer fra i verden. Så grønlandsk guld afviger ikke fra andet guld på den måde. Men det spændende ved grønlandsk guld er, at det er helt usædvanligt, at guldsmeden og du som kunde ved, hvorfra guldet stammer. Normalt er guld blandet op med guld fra tidernes morgen, og det bliver blandet og blandet, og i princippet kan der være guld fra guldhornene i den ring, du lige har købt hos guldsmeden.

Annonce ♥

Grønlandsk guld er ikke konfliktramt

Vi synes også, at det er vigtigt at gøre opmærksom på, at grønlandsk guld ikke er konfliktramt, og det kommer helt sikkert ikke fra de mørkeste steder på jorden.

Stempler og certifikater på guldet

Man undgår så vidt muligt at blande grønlandsk guld med andet guld. Smykker fremstillet af grønlandsk guld får et særligt stempel med en isbjørn, så man kan se, at her er tale om det grønlandsk guld.  Der skal også stå på kvitteringen, at det er grønlandsk guld, og nogle steder følger der et certifikat med, der dokumenterer guldets oprindelse.

collier udført i 18 karat grønlandsk guld blomst i sølv og grønlandsk 18 karat guld
ring med grønlandsk guld og lav ring med grønlandsk guld

 

Smykkerne i denne artikel er fremstillet i grønlandsk guld og er set hos Bærbart

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup