Unikke og personlige vielsesringe

Artiklen er skrevet med hjælp fra vores samarbejdspartner Maria Prokesch.

Drømmer du om at få special designet et sæt smukke og helt unikke håndlavede vielsesringe til jeres bryllup? Så er du landet det helt rigtige sted. Vi har taget en snak med Guldsmed Maria Prokesch, som har stor erfaring i at levere små kunstværker til brudeparrene.

Her i denne artikel kan du læse om hendes tilgang til arbejdet og se eksempler på hendes flotte ringe.

Annonce ♥

Speciale i personlige vielsesringe

“Jeg er udlært guldsmed i år 2000 og har siden 2008 haft mit eget firma, hvor jeg har specialiseret mig inden for vielsesringe. Alle ringe håndlaves med fine detaljer i lige den stilart, som passer til jer og jeres ønsker.

Stilen kan gå fra det fine klassiske, det elegante eksklusive, det smukke romantiske og over til det grove rå rustikke og mere komplekse udtryk. Jeg har ingen serienumre – kun muligheder. Det gør, at I som kunder hos mig får en meget personlig oplevelse, når vi sammen designer jeres unikke vielsesringe”.

brede vielsesringe svævende diamant damering

Ovenfor: Vielsesringe i 14 kt guld med matteret overflade. Hendes ring med to svævende diamanter

Ringen skal klæde hånden

“En ring er ikke bare en ring. Det er vigtigt, at vielsesringen klæder hånden og har den rigtige bredde. Ringen skal sidde godt og føles rar at have på og være en naturlig del af jer.

Vielsesringen er et varigt minde, og derfor også et meget vigtigt valg. Hver dag skal I glædes over den, når I kigger henover fingeren”.

brede vielsesringe farvede sten i damering

Ovenfor: Vielsesringe i 14 kt guld med både blank og rustik overflade. De farvede brillanter symboliserer parrets børn

Annonce ♥

Udstrakt kundeservice

“Derfor anbefaler jeg altid, at vi mødes, så jeg kan kigge på jeres hænder og vejlede jer omkring hvilken form ringen skal have, så den kommer til at sidde perfekt.

Mødet er gratis og helt uforpligtende, og det kan enten foregå hjemme hos jer, jeg har kunder i hele landet og tilbyder at komme hjem til jer (brofast), eller også er I meget velkomne på mit værksted i Sorø efter aftale.

På mødet kigger vi på en masse muligheder, og I får inspiration fra det store udvalg af vielsesringe, som jeg har lavet. Jeg vejleder og hjælper jer hele vejen igennem designprocessen.

brede vielsesringe hvidguld halvt hjerte

Ovenfor: Vielsesringe i 14 kt hvidguld, begge ringe med individuelle rustikke overflader. I hendes ring er brillanterne sat som et halvt hjerte

Ringene behøver ikke være ens

“I kan hos mig vælge imellem 8 forskellige guldfarver i 14 kt guld samt 6 farver i 18 kt guld og platin. Ofte oplever jeg at parret gerne vil have hver deres guldfarve, men med fælles overflade eller andre detaljer, som giver en samhørighed.

Overfladerne spænder fra de helt blanke, svagt matterede til grove rustikke overflader, som giver helt deres eget udtryk. Jeg eksperimenterer hele tiden med nye udtryk i overfladerne.

brede vielsesringe guld og hvidguld

Ovenfor: Ovenfor: Brede rustikke vielsesringe i 18 kt guld og platin. Hendes med blomster og brillanter

Annonce ♥

Nogle af overfladerne er ren pynt, imens andre har deres små historier som havets skvulpen i Frederikssund Fjord, vandet i søerne i København når det hagler, et stykke koral fundet på en dykkertur, birketræets træstruktur eller andre spændende barkoverflader.

Jeg laver også helt klassiske blanke vielsesringe, hvor det betyder meget for mine kunder, at ringene er håndlavede specielt til dem.

blanke kantede vielsesringe guld

Ovenfor: Vielsesringe i firkantet design. I hendes alliancering sidder brillanter helt utraditionelt i assymetri

Symbolik i ringene

“Vielsesringe har en stærk symbolsk værdi og vil bringe minderne frem fra den dag, hvor I siger ja til jeres ægtefælle om at tilbringe resten af livet sammen. Derfor er der også i mange af de ringe jeg laver, en smuk historie.

Det kan være, hvordan I lærte hinanden at kende, hvilke håb og drømme I har eller at livet har givet jer udfordringer, som har bragt jer tættere sammen.

De personlige detaljer kan være meget forskellige. Fra at tegne et hjerte til hinanden som bliver gengivet i ringene til forskellige andre historier som livets træ, stjerneskuddet, firkløveren eller hjertet som fortsætter i hinandens ringe. Eller søhest-parret hvor ringene lagt op mod hinanden danner et hjerte.

Mulighederne er uendelige. Valget er jeres, og jeg hjælper med at omsætte jeres tanker og drømme, så det kan blive muligt.

Smukke detaljer på vielsesringene kan også laves med diamanternes placering, hvor de symboliserer ægtefællen og børnene i familien. Halve hjerter bliver til et helt hjerte, når ringene lægges mod hinanden. Diamanterne kan også danne stjernebilleder eller stenene kan strøes tilfældigt som stjernedrys”.

brede rustikke vielsesringe med uendelighedssymbol

Ovenfor: Vielsesringe i 14 kt med personlige symboler for familien med uendelighedstegn, brillanter og fordybninger

brede vielsesringe guld rustik overflade

Ovenfor: Vielsesringe i 14 kt guld. Personlig kærlighedshistorie fra parrets tur på Caminoen, hvor stien var smal men kærligheden stor. Hendes ring med natur brun brillant

Annonce ♥

Gravering

“Mange vil gerne have hinandens navne og bryllupsdag graveret indvendigt i ringene. Hos mig kan I også få graveret personlige hilsner til hinanden endda skrevet med jeres egen håndskrift. Jeg har også graveret forskellige symboler, som mine kunder har sendt til mig”.

guldsmed maria prokesch

Ovenfor: Maria arbejder på værkstedet

Hvad koster det

“Prisen på vielsesringene afhænger af jeres fingerstørrelse og jeres personlige valg, og jeg har derfor ingen listepriser. Jeg beregner altid en fast pris på ringene baseret på de valg, som I træffer.

I er meget velkomne til at henvende jer og fortælle, hvad I har for ønsker, og så kan jeg give jer en vejledende pris, så I har en idé om, hvilket prisniveau det ligger i”.

Kontakt information

“Se flere vielsesringe på min hjemmeside mariaprokesch.dk eller ring til mig på telefon 29 87 76 10 hvis I vil aftale et personligt møde. Jeg glæder mig til at se jer, så vi sammen kan designe jeres personlige vielsesringe”.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup