Vielsesringe og lidt historie

Vielsesringenes historie

I 1300-tallet begyndte man så småt i Norden at udveksle ringe som tegn på, at der var indgået en aftale mellem to mennesker. I dag er det helt normalt at udveksle ringe ved både forlovelse og vielse. Har I været ringforlovede, kan I vælge at genbruge disse ringe som vielsesringe. Husk da at sende jeres forlovelsesringe til gravøren og få indgraveret jeres vielsesdato ved siden af forlovelsesdatoen.

Der har været stor uenighed om, hvorvidt en vielsesring skal sidde på venstre eller højre hånd. Nogle siger venstre, fordi de mener, at der løber en åre direkte fra hjertet og ned til venstre ringfinger. Nogle mener, at det er forkert, ringen skal sidde på den hånd, som man afgiver sit troskabsløfte med, og det er højre hånd. Det er da også højre hånd de fleste i dag vælger at bære deres vielsesring på, hvorimod forlovelsesringen oftest bæres på venstre hånd.

Gammel overtro siger, at den der først sætter vielsesringen på sin ægtefælles finger under vielsen, vil få magten i ægteskabet. Dette skal I nok ikke tage så højtideligt, så I vælger den rækkefølge, I bedst synes om, det er helt op til jer selv. Som hovedregel er det forloveren som overrækker ringene til præsten, når tiden er inde. I kan også vælge at have en ringbærer uf over forloveren, og det vil så være dennes opgave at opbevare ringene under vielsesritualet, deraf navnet ringbærer.

Annonce ♥

Det er en god idé, hvis ringene er lige til at få fat i. Lad være med at have dem liggende i en æske med en besværlig låsemekanisme, så risikerer I at præsten kommer til at fumle og måske taber ringene. Se også en masse smukke billeder af vielsesringe.

Typer af vielsesringe

De mest traditionelle vielsesringe er helt glatte guldringe til både brud og brudgom med datoindgraveringer. Nogle vælger så at supplere ringene med en sten. Der findes rigtig mange forskellige typer ringe og ædelsten, kun fantasien (og pengepungen) sætter grænser for jeres vielsesringe. I kan f.eks. få lavet jeres ringe ligesom den i Ringenes Herre med flotte indgraveringer udenpå ringene.

Nedenunder kan I se, hvilke egenskaber de forskellige ædelsten siges at rumme.

Stenenes betydning i vielsesringe

Agat:
Ametyst:
Blodsten:
Brillant:
Diamant:
Opal (farvet):
Perle:
Rubin:
Safir:
Smaragd til kvinder:
Smaragd til mænd:
Topas:
Turkis:
Held, sundhed
Oprigtighed, ærlighed
Mod, udholdenhed, visdom
Uskyld, troskab
Uskyld, troskab
Håb, uskyldighed, mod
Renhed, fred, skønhed
Skønhed, lidenskab, kraft
Klogskab, fantasi
Blidhed, frugtbarhed
Inspiration, dybe følelser
Venskab, kærlighed, troskab
Lykke, succes, glæde

 

 

 

Find Danmarks største udvalg af vielsesringe i vores indkøbsguide.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup