Vielsesringe trend 2019

Artiklen er skrevet af vores samarbejdspartner Hartmann’s.

Siden 1300-tallet har man i Norden haft tradition for at udveksle ringe ved ægteskabets indgåelse som symbol på evig kærlighed. Ifølge Ulrik Hartmann fra juvelerforretningen Hartmann’s er der tre tendenser at se for 2019.

Individualitet gennem farver

Der er en klar tendens til, at kvinder ønsker en vielsesring, der skiller sig lidt ud, men som stadig bibeholder det klassiske udtryk.

Annonce ♥

Farvede diamanter gør dette. Pink diamanter har gennem de sidste par år stået højt på ønskelisten for vielsesringe. Farven forbindes med kærlighed, og sjældenheden ved de pink diamanter fra Argyle-minen i Australien gør dem eftertragtede.

En anden tendens indenfor farvede diamanter i vielsesringe hitter også lige nu – nemlig champagnefarvede diamanter.

På samme vis som med de pink får ringe med cognacs- og champagnefarvede diamanter et individuelt præg, der passer meget smukt til den skandinaviske teint, men til en lavere pris end ved de pink. Typisk er en ring med diamanter i brunlige nuancer 40% billigere end tilsvarende hvide diamanter.

alliance-ringe

Ovenfor: Allianceringe med cognacsfarvede diamanter

rosetringe cognac farvede diamanter

Ovenfor: Rosetringe med cognacfarvede diamanter

Annonce ♥

vielsesringe pink diamanter

Ovenfor: Vielsesringe med Argyle Pink diamanter

vielsesring argyle pink diamanter

Ovenfor: Vielsesringe med Argyle Pink diamanter

Allianceringe med Fancy Cut

Ønsket om det individuelle præg ses også i, at flere vælger en alliancering med diamanter, der ikke er slebet runde. De såkaldte Fancy Cut diamanter dækker over alle andre slib end det runde – typisk ovale, baguetteslebne, og smaragdslebne.

Ringen bliver mere moderne i sit udtryk og ofte er der flere sten på disse ringe. Da en større del af rådiamanten udnyttes ved Fancy Cut slib end ved det runde brillantslib, får man også mere for pengene.

En ring med Fancy Cut diamanter er typisk 30% lavere i pris for samme carat-vægt som en rund brillant.

Alliancering beguette slebne diamanter

Ovenfor: Alliancering med 38 baguette-slebne diamanter

Alliancering fancycut

Ovenfor: Alliancering med 19 baguette-slebne diamanter

Annonce ♥

Romantiske rosetter

Rosetringene vil også præge billedet i 2019. De romantiske ringe med en større centersten, der omkranses af mange små diamanter, er ligeledes i høj kurs. Designet giver ringene mere volumen og masser af brillans. Og benyttes en Fancy Cut slebet diamant som centersten, får ringen samtidig et moderne udtryk.

Rosétring hvidguld

Ovenfor: Rosétring i hvidguld

Rosétringe Fancy Cut centersten

Ovenfor: Rosétringe med Fancy Cut centersten

Trestensring omkranset af brillanter

Artiklen er skrevet i samarbejde med Hartmann’s, du kan se hele deres sortiment af flotte vielsesringe og andre smykker på hartmanns.com

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup