Gæstebog til bryllup

En gæstebog til bryllup er hos mange brudepar et af de håndgribelige minder, der kan gemmes og tages frem. Et sted hvor bryllupsgæsterne har skrevet deres navne og gode ønsker for bruden og gommen. Så efter jeres (forhåbentlig) fantastiske bryllup, hvor måneders planlægning gik op i en højere enhed, har I minderne tilbage – og selvfølgelig ringen på jeres finger.

Billeder, video og andre mementos får en helt særlig betydning. Og en gæstebog til brylluppet er en super måde at fastholde minderne om den helt specielle dag, stemningen og de særlige øjeblikke.

Idéer til gæstebog til dit bryllup

Selvom en gæstebog i bogform egentlig er den mest traditionelle form for gæstebog, er der mange ikke-så-traditionelle muligheder. Du skal ikke være bange for at tænke uden for bogen i bogstaveligste forstand, der er rigtig mange andre gode idéer til fantasifulde og anderledes gæstebøger.

Annonce ♥

Vi giver dig her nogle eksempler på mere eller mindre traditionelle gæstebøger, som ikke er vanvittig komplicerede projekter – du kan selv vælge i hvor stor grad du vil “pimpe” og personalisere din gæstebog.

Hvad du vælger kommer helt an på temperament og smag og måske også hvor meget tid du har til rådighed til diverse projekter inden brylluppet.

I vores indkøbsguide finder du leverandører af festartikler til bryllup – her kan du købe færdige gæstebøger, som du kan vælge at style eller du kan købe materialer og lave din gæste bog selv.

Læg billeder af bryllupsgæsterne i gæstebogen

Du kan fx investere i et Polaroid kamera og bede gæsterne indsætte deres billeder i din gæstebog sammen med deres gode ønsker. Du kan købe færdige bøger til formålet, men det er også et oplagt DIY (Do-It-Yourself) projekt.

Der er selvfølgelig også en almindelig photo booth, der kan udstyres med en lille tavle, hvor gæsterne kan skrive deres hilsen på, inden der tages et billede. En photo booth kan være super simpel eller mere avanceret. Ingredienser her er basalt et kameraet – gerne på stativ – og en baggrund.

Du kan gøre ekstra meget ud af det ved at have alt muligt tilbehør såsom fjollet skæg, hatte, briller, næser eller andre rekvisitter, som gæsterne kan vælge at bruge.

foto væg til bryllup gæstebog med polaroid billeder

Alternativer til den traditionelle gæstebog

Du kan opstøve en gammel skrivemaskine, som gæsterne kan skrive deres hilsener på, der er en nem og sød løsning. Efterfølgende kan du samle A4 arkene i en fin mappe. Eller lav eller køb små kort til hilsner, der efterfølgende kan hænges op på nogle smukt pyntede grene eller lægges i en fin krukke. Efter brylluppet kan kortene fx sættes ind i en bog eller lægges i en smuk lille æske.

gæstebog på grene

 

 

 

 

 

 

 

En ordbog kan også blive en sjov og anderledes gæstebog. Idéen er så, at gæsterne skal indringe ét eller flere ord, som minder dem om jeres bryllup og selvfølgelig tilføje deres navne og måske en lille hilsen ved siden af.

Gæsternes fingeraftryk er også et anderledes alternativ, der kan blive til et helt lille kunstværk. Husk blot at der skal være mulighed for at bryllupsgæsterne kan vaske hænderne bagefter. Idéen er så, at billedet med fingeraftrykkene efterfølgende hænger fremme i hjemmet som et fint minde fra dagen.

Dette er bare et lille udpluk af idéer, hvad du vælger bør afhænge både af jer som personer og gæsterne. Det er måske ikke alle steder, at fingeraftryk er et stort hit, ligesom andre måske ikke helt forstår pointen med en ordbog.

Annonce ♥

Gode råd til din gæstebog

Husk at der bør være en kort vejledning ved gæstebogen – specielt hvis den er lidt utraditionel. Du har selv siddet og forberedt den i timevis, og derfor er det logik for dig, hvad det går ud på. Men det kan være svært for gæsterne at gennemskue, hvad gæstebogen går ud på. Alt hvad der skal bruges til gæstebogen skal ligge fremme fx en god pen, eller hvad det nu måtte være.

Allier dig med en gæst fx din brudepige, hvis opgave bliver at tilskynde gæsterne til at skrive i gæstebogen og få sørget for, at folk kommer i gang med gæstebogen – det kan være svært at være den allerførste, der starter med at skrive. Husk også at gøre opmærksom på gæstebogen allerede i starten af festen.

Lad være med at vente til sidst på aftenen, hvor festen er i fuld gang og gæsterne har fået lidt vel indenbords, for så gider de ikke eller også glemmer de alt om gæstebogen, og det ville jo være super ærgerligt.

Vidste du i øvrigt, at nogle mener, at gæstebogen oprindeligt tjente et lovligt formål? Historisk set blev hver gæst ved et bryllup betragtet som et officielt vidne til ægteskabet, og gæsterne skrev deres navne og adresser på vielsesattesten, fordi de juridisk var forpligtet til at gøre det.

Der findes et væld af inspiration til gæstebøger i vores populære bryllupsforum fx i planlægningstrådende – besøg vores fantastiske bryllupsforum

Læs også artiklerne Bryllupsinvitationer og Topfigur til bryllupskage

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup