metteholm

Medlem
 • Content count

  7,496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Everything posted by metteholm

 1. mange af jer har spurgt hvordan man nemt laver lommer til sin invitation. her giver jeg et bud på 2 forskellige lommer. når man først har metoden, kan de udformes på tusind forskellige måder. håber i kan bruge det til noget værktøjet der skal bruges:
 2. Mettes Favoræsker! Får rigtig rigtig rigtig mange spørgsmål vedr. mine favoræsker, så nu må jeg hellere få oprettet en lille vejledning her! Vil prøve at beskrive det så godt jeg kan. Mit aller bedste råd er at PRØVE JER FREM! rigtig mange af tingene man et i tvivl om giver sig selv når man først sidder og folder et stykke papir ;) Så tag et helt almindelig papir og fold på livet løs, de første gange klipper man sikkert forkert og sætter tapen på den forkerte side osv osv, men til sidst står der en fin lille hjemmelavet æske foran jer ;) Materialer: Æsken: Karton - helt almindelig karton, mit er købt hos Panduro hobby! Kniv - Her bruger jeg en helt almindelig stor hobbykniv! altid skarp! vigtigt for at undgå flossese kanter! Falseben - til at køre henover kartonen så det bukkes flot og nemt - købt hos panduro Stållinial - helt almindelig linial i stål - fås fx i bog&ide - uunværlig når man skal skære lige. Jeg foretrækker 30 cm Skæreunderlag - kan købes i fx panduro hobby Dobbeltklæbende tape - fåes i mange forskellige bredder hos panduro hobby. har ikke lige noget billede, men ikke til at tage fejl af, det er deres eget mærke der er den bedste og ikke dyr. Pynten: Bånd med navn - købt på eBay - søg efter personalized ribbon 160 g hvidt papir saks Brads - Købt i panduro. Ikke dem på billedet herunder, det var bare tilfældige fundet på google How to! Æsken: 1) Har lavet min egen hjemmelavede skabelon som kan downloades her: Min æske når man har foldet den et par gange og forstår ideen kan man sagtens lave sin egen skabelon og ændre lidt på formen 2) Når skabelonen er downloadet printer du den på en A4. Derefter skærer du den ud - så har du en skabelon. 3) Den tegner du så over på det karton du nu har lyst til at bruge (lav evt en lille folde test i papir først så!) 4) Når du har skåret den ud folder du den sammen, jeg plejer at bruge dobbeltklæbende tape til at samle den med, men man kan også bruge en lim - synes dog ikke limstift holder så godt, den går ofte op efter et par dage synes jeg... Pynten: 1) her folder jeg først en sløjfe af bånden og sætter fast med en brad- sløjfen har ingen knude så bruger braden til at holde den sammen og stikke ned i låget og slå enderne om på bagsiden så den sidder fast. 2) Mærkerne foran er lavet ved at lave et ark på computeren med en masse runde "mærkater" med navne. jeg har designet dem i indesign, men det er et ret dyrt program så har man ikke det, kan det sikkert også laves i word eller puplisher - det har jeg dog ingen erfaring med. efter at jeg har lavet det printer jeg dem på hvidt papir (160 g) almidnelig papir kan sikkert også buges, synes dog alitid det virker mere ekslusivt hvis papiret er tykt. derefter har jeg klippet dem ud med en god saks, synes det er svært at skære pænt rundt! derefter er de sat på med dobbeltklæbende tape. 3) ned i æsken har jeg lagt et stykke silkepapir som bliver krøllet/foldet rundt om alle tingene, synes det er lidt fint og hyggeligt.. voila!
 3. Har forsømt dette kreative DIY forum rigtig meget det sidste stykke tid og kun fået uploadet alt hvad jeg har lavet i min egen tråd, så her kommer lige en samlet oversigt over alle mine projekter - fra start til slut Måske det lige skal nævnes at farvetemaet var sort og hvid med touch af lime (kan være jeg også lige skal uploade lidt under tråden omkring det farvetema... nå det blir næste gang!)
 4. Har de sidste par dage været i gang med prototype til bordhæfter Se mange flere billeder HER
 5. Mettes bryllupskage Stabling: Laver du flere kager i forskellig størrelse og gerne vil stable dem skal du bruge stablepinde og kagepap. kagepapen tilpasses til kagen så man ikke kan se kanten, skal imellem hver lag. derudover skal der 5-6 pinde i kagerne. er det bare 2 lag har jeg før brugt sugerør men er det flere lag bruger jeg rigtige stablepinde, især ved bryllupskager - tager ingen chance her haha! pindene stikkes ned i og klippes til lige 1 mm under fondanten, så kan man slet ikke se det når man sætter kagen ovenpå, ligner det hviler på kagen nedunder. husk ikke at putte pinde i det øverste lag ;) her er et eksempel, aller første forsøg. brugte 9 pinde, det var lige i overkanten og ikke nødvendigt - men vidste ikke bedre haha... her er min bryllupskage. Brugte 5 staplepinde i både det nederste lag og det midterste lag, og så er der kagepap mellem alle lag Hjemmelavede bunde: I min viste opskrift var det bare almindelige købebunde. lavede dog dem selv fra bunden da jeg lavede bryllupskagen, brugte denne opskrift: luksus mandel lagkagebunde Når man laver bundende kan en bagering være en god ide at investere i! den kan indstilles til de størrelser man nu gerne vil lave sin bryllupskage i. jeg lavede 3 størrelser 18 cm, 25 cm og 32 cm - der var ca til 50 personer. Bundene kan godt laves nogle uger i forevejen og fryses ned, det gjorde jeg selv. de tager kun et par timer om at tø op! Tidsplan: Når der er flødefyld i kagen kan den ikke holde for længe... jeg lavede min bryllupskage torsdag og pyntede den fredag. det tog det meste af torsdagen så afsæt god tid! torsdag morgen lavede jeg fyldet og fyldte kagerne. fyldte dem nede i bageringen og lod dem stå på køl i 4 timer så de havde sat sig, da jeg fjernede bageringen var de flotte lige i kanten. har du ikke lige 3 bageringe til at samle i kan du fx også bruge en strimmel karton, det gjorde jeg. her er et billede fra da jeg var i gang med at fylde i bageringene og kartonstrimlen: torsdag eftermiddag tog jeg kagerne ud, fjernede bageringen og smurte kagen op med smørcreme! lod kagerne stå ca 4 timer til det var hærdet godt og overtrak så med fondant. fredag morgen stablede jeg kagerne og og fredag middag pyntede jeg dem derefter stod den bare og ventede på at skulle spises lørdag. HUSK at kagen helst skal være på køl hele tiden, så skynd dig at pynte hvis du vil undgå den "sveder", lad den ikke stå udenfor køleskabet uden grund Lidt ekstra info: mange siger at det er vigtigt at bruge husblads i fyldet hvis kagen skal serveres når det er varmt i vejret. ellers kan det godt smelte... har aldrig oplevet dette selv, vil bare lige sige det videre ;)
 6. Mettes Invitationer! Materialer: Omslaget: Karton - helt almindelig karton, mit er købt hos Panduro hobby! Kniv - Her bruger jeg en helt almindelig stor hobbykniv! altid skarp! vigtigt for at undgå flossede kanter! Falseben - til at køre henover kartonen så det bukkes flot og nemt - købt hos panduro Stållinial - helt almindelig linial i stål - fås fx i bog&ide - uunværlig når man skal skære lige. Jeg foretrækker 30 cm Skæreunderlag - kan købes i fx panduro hobby Dobbeltklæbende tape - fåes i mange forskellige bredder hos panduro hobby. har ikke lige noget billede, men ikke til at tage fejl af, det er deres eget mærke der er den bedste og ikke dyr. Indhold: 160 g hvidt papir Kniv Dobbeltklæbende tape How to! omslaget: 1) Først skæres omsalget ud. har ikke en rigtig skabelon her, men for at se hvordan man selv laver en skabelon har jeg tidligere lavet denne her guide: Sådan laves lommeinvitationer. min invitation måler 14x14 og er skåret ud af en enkel A4. mange misforstår og skærer lommen ved siden af og sætter på, det er IKKE nødvendigt, det er et og samme papir det hele i hvert fald i den her størrelse. 2) Efter omslaget er skåret ud bukkes kanterne - husk at falseben her. køres hen over der hvor der skal bøjes inden man bøjer, så bukkes kanten fint uden flosser 3) lommen foldes nu op og sættes fast med lim eller dobbeltklæbende tape - foretrækker helt klart dobbeltklæbende tape! 4) vupti, færdig omslag! Indstikskort: Jeg har valgt at lave 3 kort med forskellige oplysninger. Et med et kort (lavet i illustrator, men man kan evt også bare tage et kort fra googlemaps hvis man ikke kan lave dem selv). et med adresser og et med praktiske oplysninger. her skal kortene have forskellige størrelser så når du stikker dem ned i lommen stikker de op i forskellige højder. bredden af indstikskortene skal være den samme som lommens bredde. Papirsbånd: Rundt om invitationen har jeg lavet et papirsbånd (160 g). 1) Mønsteret er et jeg har fundet på nettet. google fx "damask" eller "damask wedding". 2) Derefter har jeg arbejdet lidt med det i photoshop så mønsteret bliver gentaget mange gange i træk. 3) printet og skåret en masse strimler ud 4) har brugt dobbeltklæbende tape til at samle det på bagsiden.' Vupti, et styks invitation!
 7. Så er min blog www.toomuchtulle.dk endelig oppe at køre igen efter min barsel og har lige nu et rigtigt fint Real Wedding med et australsk par gift i København ♥ Det er skønt der er så mange læsere herinde fra, det sætter jeg stor pris på
 8. Tænker lidt at der jo er mange man godt kunne tænke sig der dukkede op i kirken og til receptionen, selvom de ikke skal inviteres med til festen. Har i sendt invitation til dem, altså der bare siger "hej kom i kirke og til reception", eller forventer man de dukker op alligevel. mange gør selvfølgelig, men mange ved måske heller ikke man holder en reception, og jeg har ikke lige lyst til at indrykke det i avisen ;)
 9. Må virkelig gøre reklame for det indlæg jeg har på bloggen i dag, det er nemlig skrevet af Katja fra pudderdåserne.dk som i mine øjne er Danmarks største og bedste skønhedsblog! Tips&tricks til din bryllupsmakeup
 10. Har netop været en tur i London og var selvfølgelig på udkig efter lidt til min blog, og jeg var derfor en tur i Debenhams og se på brudesko, og vil altså bare lige sige at de har super fine flade brudesko der til dem der evt. leder efter efter det. De har også en webshop. Se mit indlæg på bloggen om deres sko HER og se deres netbutik HER Og prisen er altså virkelig fin og overkommelig.
 11. METTE & JIMMY 25. JUNI 2011 ♥ Har glædet mig til det her i næsten 2 år, nemlig at skrive en beretning om en helt fantastisk dag!!! Glæder mig meget til at vise jer billeder fra dagene op til, selve dagen og ikke mindst dagen efter. Det var en vidunderlig dag, og kan slet ikke komme mig over hvor fantastisk det er at holde et bryllup! men her begynder beretningen på den skønneste dag nogensinde! - Enjoy ;) Oversigt over beretningen Dagene op til Dagen før dagen (dette indlæg) Kagen laves Før og efter - billeder af oppyntning Opsætning af håret Lørdag Forberedelserne Ankomst til kirken Gommen venter Indgang - præludium Vielsen Udgang - postludium Lykønskninger foran kirken Locationbilleder Ankomst til reception (ris) Reception Fotovæg Ankomst på godset Velkomst i parken Middagen Billeder i solnedgangen Bryllupskagen serveres Gaveåbning Brudevals Party . . Søndag Morgengaver gives Brunch . . . . Videoer Fotovæggen Vielsen Lykønskninger foran kirken Brudevalsen . . Andet Fraklip Fotobog Fredag – DAGEN FØR DAGEN Puha! Mange gifte brude er nok enige om dette, fredag er den VÆRSTE dag! Man er SÅ tæt på, maven bobler rundt af sommerfugle og man kan på ingen måde forstå at NU er det altså snart nu! Heldigvis havde vi masser at give os til så tiden gik forholdsvis stærk! Sonnerupgaard Gods skulle gøres klar op og bryllupskagen skulle stables og pyntes. Jeg havde I forevejen med hjælp fra mor og Jimmy lavet bryllupskagen og betrukket den om torsdagen, men ville vente med at samle den og pynte den til vi var på godset og den ikke længere skulle transporteres. Kagen gik bare super godt, ja den er ikke helt perfekt, men det er min 5. kage (tror jeg, kan ikke helt huske dem fra hinanden mere…) nogensinde så kan ikke andet end være tilfreds! Stor lettelse at få det overstået. Bordene blev pyntet med hvide duge, sorte bordløbere og hjemmelavede blomsterdekorationer med skønne blomster specielt udvalgt til temaet. Synes bare det blev så fint og enkelt, nøjagtig som jeg havde håbet! Havde så mange skønne hjælpere med derude og vi kunne køre trætte hjem kl 18, 6 timer efter vi var ankommet. Da vi kom hjem stod den på pizza og øl og bagefter wimbledon på sofaen med mor og far og jimmy. Efter få minutter sov de alle sammen, haha de har knoklet så hårdt. Men jeg kunne godt mærke at nu var det altså snart! Kunne slet ikke forstå det, og i dag forstår jeg det stadig ikke helt…. Ca. kl. 21.30 skulle Jimmy hjem til sine forældre og sove, og det sidste kys som kærester blev givet! Jeg kunne slet ikke sove, tankerne kørte rundt og jeg fik vel max 3-4 timers søvn den nat.
 12. Den ligger i min bryllupsplanlægningstråd
 13. Måske nogen kan bruge det i forbindelse med en polterabend Jeg har lagt disse op til fri download på min blog i dag. De kan hentes lige HER De kan bruges som fine caketoppers hvis man har et fint stansejern.
 14. Dejligt i bliver inspirerede Håber I får lavet nogle fine DIY ting
 15. jeg brugte dem og resultatet var bare super flot, kunne overhovedet ikke se de havde haft den sprættet helt op nærmest... mener jeg kom af med 2500,- hvor jeg fik langt den ind i begge sider - de sprættede den helt op, fik lagt lidt ind ved brystet, sat et hejsesystem i så slæbet kunne hejses op når der skulle danses om natten og derudover fik jeg fjernet nogle perler der irriterede under armen.
 16. Dem laver man selv. Har printet monogrammer og klippet ud i str der passer til chokoladerne og derefter pillet det yderste stykke papir af chokoladerne. Vigtigt der er to lag papir så du ikke sidder og rør ved chokoladerne ;) her var der noget sølvpapirslignende papir indenunder jeg lid sidde. Det nye hjemmelavede papir foldede jeg så udenom og satte sammen med dobbeltklæbende tape.
 17. Jeg brugte fred butler ved kongens Nytorv
 18. Jeg var til en fest sidste efterår hvor vestjyderne spillede - http://vest-jyderne.dk/velkommen - og tag ikke fejl af navnet, de spiller også på sjælland ;) Det var seriøst godt og mega sjovt og de har virkelig gode gamle numre samt mange af de nye også. Under maden var de to på guitar og det var også skide godt. Jeg sled et par Louboutin stiletter op den nat (som nu ligger og venter på at en skomager kan redde dem haha) og kunne ikke gå i to dage efter fordi jeg havde danset hele natten. Skulle jeg have nyt bryllup ville jeg hyre dem ;)
 19. Giveaway Husk der er to døgn tilbage hvor du kan vinde en flot taske fra ColdingOxholm på min blog Vinderes trækkes på søndag kl 12.00 Du kan selv være med til at bestemme sammen med designeren om tasken skal laves i guld eller sølv og hvilken farve foer der skal være inden i. Se ColdingOxholm's Etsy side her
 20. Ja stort tillykke herinde også
 21. Kig evt forbi min blog www.toomuchtulle.dk - der er flere bryllupsrejseberetninger inkl budgetter, bla en tur til Florida og Thailand. Dog vil jeg lige indskyde at jeg ikke synes det er fjollet at bruge mange penge på Maldiverne, det er bare paradis ;)
 22. Nej har desværre ikke en skabelon liggende, de var lavet ud fra fri fantasi. Hvis du lige starter med at lave den på et stykke papir nogle gange og tilpasser den kan du bruge den som hjemmelavet skabelon, det er lige til
 23. På min blog www.toomuchtulle.dk er der et indlæg der handler om DIY makeup - det ligger under bryllupsartikler. Der kommer de kendte pudderdåser fra pudderdåserne.dk blandt ned gode produkter og steder de forhandles
 24. Jeg ville bare rykke den overpå den anden finger om morgenen